S-au modificat condițiile de decontare a serviciilor turistice pentru anul 2019

În perioada 01.01.2019-31.12.2020, polițiștii vor beneficia de decontarea serviciilor turistice în cuantum de 1450 lei. După mai multe sesizări ale organizației noastre cu privire la deficiențele întâmpinate de polițiști pe parcursul anului 2018, repreznetanții MAI au simplificat procedura de decontare a serviciilor turistice.

Polițiștii vor putea să-și deconteze serviciile turistice pentru orice structură turistică de pe teritoriul României, astfel că prin aceste noi precizări s-a eliminat obligativitatea accesării serviciilor turistice doar de pe lista cu unitățile de cazare postată pe site-ul Ministerului Turismului.

Serviciile turistice pentru care se vor deconta cuprind :

• servicii cazare;
  • alimentație publică;
  • transport;
  • tratament balnear și agrement;

Ca element de noutate față de anul trecut, serviciile turistice se vor deconta indiferent dacă acestea au fost efectuate sau nu în perioada concediului de odihnă, având astfel doua situații:

1. servicii turistice decontate pentru perioada concediului– suma de 1450 nu se impozitează;
  2. servicii turistice decontate în afara  perioadei concediului– suma de 1450 se impozitează;

Decontarea serviciilor turistice se poate efectua de mai multe ori, până la limita valorică de 1450 lei, condiția minimă să fie cel puțin o zi de cazare.

*concediu = concediu de odihnă pe anul în curs, concediu de odihnă suplimentar, concediu de odihnă neefectuat din anul precedent).

Factura fiscală trebuie să conțină  următoarele elemente:

•  denumirea serviciiilor turistice(cazare, masă etc.);
  •  denumirea structurii turistice;
  •  perioada cazării;
  • numele titularului;

Actele care se depun la structurile financiare sunt:

• factura fiscală;
  • bon fiscal sau chitanță pentru a face dovada plății;
  • raport tipizat;

CITEȘTE AICI CONDIȚIILE DE DECONTARE

14 gânduri despre “S-au modificat condițiile de decontare a serviciilor turistice pentru anul 2019

1. Eu nu am putut deconta nici un leu pe anul 2018
    deoarece sunt singur întreținator de familie cu 2 copii , și nu am avut banii necesari pentru a pleca la munte sau la mare.

2. Asta cu impozitarea cred ca e o greseala de intrepretare a comunicatului de catre autorul articolului….. pt ca in comunicat nu spune ca se impoziteaza…. La celelalte categorii de bugetari unde se dau vaucere (tichete) nu se impoziteaza chiar daca sunt consumate in weekend uri….
    Probabil vor mai veni explicatii catre financiar….
    Impozitul pe venit e 10% ….doar nu o sa ia 45% !!!??? Daca o sa se ia impozit…

3. Dacă îmi iau bilete prin agenție de turism din România, cu factura fiscală emisa in
    România, dar concediul este in afara țării se decontează?

4. Vreau sa fac un comentariu referitor la salarizare…
    Domnule Andreica, vad ca uitati in totalitate de norma de hrana…care reprezinta o crestere importanta in venitul salariatilor. Daca ati uitat cumva norma de hrana a fost marita in 2015 iar de la acea data s-a marit pe hartie de vreo doua ori pana acum iar guvernul o ingheata pentru inca trei ani de zile.Nu putem tolera asa ceva….Cu fiecare luna care trece si an, noi pierdem bani…sute si mii de lei pe care acest guvern nu ii da retroactiv….Asta in timp ce ei(guvernanti, parlamentari) isi actualizeaza anual toate drepturile(diurna, cazare, transport..) si au introdus la 1.000.000 de bugetari norma de hrana care se actualizeaza anual prin marirea salariului minim. La un simplu calcul puteti realiza ca vor sa inghete norma de hrana pe 7 ani in conditiile in care preturile cresc aproape zilnic ???????? Daca dumneavostra mai puteti tolera aceste lucruri alaturi de taierea pensiilor, inghetarea sporurilor si cele mai mici cresteri salariale din sistemul bugetar, oamenii sa stiti ca nu mai pot …….Cu dumneavostra sau fara oamenii se organizeaza si veti avea mari surprize atat dumneavoastra cat si Carmen Dan, Dancila si Dragnea.

5. Mai exact….minim o noapte de cazare am inteles…decontare alimente(masa)si transportul am vazut…..de deconteaza combustibilul?si trebuie factura fiscala?

• Combustibilul nu face obiectul decontarii, ci doar servicii de transport. A nu se incurca cu decontarea ordinului de serviciu.

Lasă un comentariu