Sute de ore suplimentare ce trebuie recuperate de polițiștii de frontieră

Modul în care sunt întocmite pontajele lunare cu timpul efectiv lucrat de către polițiștii de frontieră, nu este unul unitar în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, deși această situație a fost  sesizată în  nenumărate  rânduri de către organizația noastră, fapt ce a permis unor structuri teritoriale să aibă propriile”reguli” nescrise ce sunt în detrimentul polițiștilor.

Urmare a demersurilor întreprinse de organizația noastră cu privire la numărul  de ore cu care sunt pontați colegii noștri din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea,  a fost emisă Dispoziția Șefului ITPF Oradea cu nr. 2629013 din data de 25.06.2019 prin care mai bine de 600 de polițiști de frontieră care își desfășoară activitatea la compartimentul ture serviciu vor fi pontați începând cu data de 01.07.2019 cu 13 ore pentru fiecare tură efectuată, în loc de 12 ore cum erau până acum, asta însemnând undeva la 14-15 ore  în plus în fiecare lună pentru fiecare polițist de frontieră.

În urmă cu mai bine de 3 luni sesizam ITPF Oradea cu privire la modul defectuos în care sunt  pontați  polițiștii de frontieră din cadrul compartimentelor ture serviciu, aceștia desfășurând activități în fiecare tură câte 13 ore și fiind pontați doar 12 pe motiv că pauza de masă stabilită la nivelul unității de o oră, s-ar ”compensa” cu  perioada de pregătire a turei de serviciu și respectiv bilanțul turei, fapt pentru care am solicitat conducerii ITPF Oradea remedierea acestei situații eronat interpretate și aplicarea corectă a prevederilor legale (VEZI Comunicatul).

Deasemenea,  în cadrul întâlnirii pe care organizația noastră a avut-o în data de 20.03.2019 cu conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (VEZI AICI), am sesizat această problemă urgentă și inspectorului general, cât și Direcției Control Intern  din cadrul IGPF  prin adresa cu nr. 1203 (VEZI AICI)

În uma verificărilor efectuate de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, s-a constatat  modul  defectuos de interpretare a prevederilor legale din partea ITPF Oradea cu privire la pontajele întocmite și au dispus  remedierea acestei situații, transmițând   în acest sens către aceștia Nota Raport cu nr. D3/S1/JC/29637 .

Totodată, am solicitat conducerii ITPF Oradea refacerea pontajelor lunare pentru toți lucrătorii din cadrul compartimentelor ture serviciu din cadrul instituției  pentru ultimii 3 ani, astfel încât  pentru fiecare  tură efectuată, aceștia să beneficieze de 13 ore în loc 12 ore, cum au fost pontați  până acum, în mod  defectuos. Organizația noastră este în continuare alături de polițiștii ale căror drepturi au fost încălcate, iar dacă doriți să fiți reprezentați, nu ezitați să ne sesizați fie pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com, fie direct pe pagina de facebook Sindicat Europol.(VEZI solicitarea AICI)

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Sute de ore suplimentare ce trebuie recuperate de polițiștii de frontieră

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută