Liber la mutări între județe

În urma adresei Sindicatului EUROPOL, am solicitat inspectorului general al Poliției Române, respectiv inspectorului general al Poliției de Frontieră Române să dispună șefilor unităților din subordine să procedeze la analizarea rapoartelor de mutare înregistrate, în vederea aprobării acestora înainte ca polițiștii din promoția Academiei de Poliție și a promoției Școlilor de Poliție să fie repartizată în teritoriu.

Este bine cunoscut faptul că în lipsa unei strategii de resurse umane, care să țină cont de numărul de locuri vacante de la nivelul fiecărei unități, de răspândirea acestora, dar și de proveniența celor care optează pentru instituțiile de învățământ din subordinea MAI care pregătesc personal pentru nevoile instituției, vom fi într-o continuă dinamică nefirească a mutărilor între unități.

Din păcate, lipsa de viziune în domeniul resurselor umane a MAI cu privire la predictibilitatea carierei viitorului polițist, de la accederea în instituțiile de învățământ și până la repartizarea acestuia către unitățile de poliție, naște drame reale în rândul colegilor. Pornind de la situațiile în care vorbim despre reîntregirea familiei și până la cazurile sociale în care polițistul este singurul întreținător al unor părinți care sunt în neputința de a se îngriji, saptămânal suntem solicitați de către colegii noștri pentru a le facilita mutarea către județul de domiciliu.

Amintim tuturor polițiștilor că mutarea este reglementată în Legea 360/2002 privind Statutul polițistului la :

Articolul 27^19 :

Polițistul poate fi mutat în aceeași unitate sau într-o altă unitate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, din aceeași localitate sau din altă localitate, cu acordul șefului unității în care este încadrat, precum și al șefului unității în care urmează să se mute, în următoarele situații:

a) în interesul serviciului;

b) la cererea polițistului

Articolul 27^20

Mutarea în interesul serviciului se face numai cu acordul scris al polițistului.

Diferența dintre mutarea la cerere si cea în interesul serviciului este că polițistul mutat la cerere nu poate beneficia de compensația de chirie sau decontarea cheltuielilor de transport.

După ce vom avea toate datele referitoare la perioada și procedura concretă de realizare a acestor mutări, vom reveni cu informații. Mai jos aveți și solicitarea formulată de Sindicatul EUROPOL, pentru care am primit deja asigurări că va fi aprobată și se va proceda la aprobarea acestor mutări. Dacă veți întâmpina dificultăți în această privință, nu ezitați să ne solicitați sprijinul prin intermediul adresei de e-mail sindicateuropol@gmail.com.

Echipa Sindicatului EUROPOL

Viitorul ne aparține!

Sindicatul EUROPOL: Liber la mutări între județe

Share on facebook
Distribuie

Un răspuns

  1. Demersul dvs. este oportun și argumentat corect! Să vedem dacă decidenții vor avea o reacție corectă!…

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *