Ghid pentru combaterea Covid- 19

Tot mai des suntem asaltați de știri conform cărora polițiștii sunt infectați cu virusul Covid- 19. Dacă până mai ieri erau cunoscute cazurile a trei colegi din cadrul Poliției de Frontieră și a colegei de la Secția 19 Poliție din București, iată că aflăm că și la Suceava există trei colegi infectați, care lucrau la Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava.

Aceste situații sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, dar din păcate cât se poate de normale atâta timp cât polițiștii nu au o procedură de lucru elaborată în scopul protejării lor dar și pentru prevenirea în condiții calificate a răspândirii coronavirusului, iar dotarea cu materiale și echipamente de protecție lasă mult de dorit.

Pentru a veni în sprijinul polițiștilor și pentru a le asigura o informare cât mai clară referitoare la modalități de acțiune și la rolul pe care trebuie să-l aibă instituțiile statului în contextul pandemic actual, organizația noastră pune la dispoziția colegilor din teren forma tradusă a Ghidului  pentru instituțiile din sistemul de ordine publică elaborat de către INTERPOL(Organizația Internațională de Poliție).

Ghidul este structurat astfel încât să cuprindă informații utile în activitatea polițiștilor din teren care sunt expuși în lupta cu virusul Covid- 19, dintre cele mai variate, ce țin de:

-simptomatologie;

-măsuri de protecție recomandate;

-sarcinile instituțiilor din sistemul de ordine publică în contextul pandemiei;

-riscurile la care sunt expuși polițiștii;

-criminalitatea specifică ce poate decurge din fenomenul pandemic;

-sprijinul global ce poate fi asigurat de INTERPOL.

Sperăm ca aceste informații să fie folositoare colegilor noștri, iar în cazul în care sunt expuși în misiuni de către manageri, fără o echipare corespunzătoare, le stăm la dispoziție pentru a-i sprijini în fața oricărei forme de abuz.

CITEȘTE AICI GHIDUL INTERPOL

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Ghid pentru combaterea Covid- 19

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.