Când și pentru ce motive poți ieși din casă?

Ca urmare a numărului mare de întrebări pe care le-am primit, atât din partea cetățenilor, cât și din partea polițiștilor, am adresat și noi mai multe solicitări pentru a putea avea o practică unitară în aplicarea Ordonanțelor militare. În cuprinsul textelor de lege nu se puteau fi enumerate toate situațiile ipotetice în care populația poate ieși din casă, de aceea erau necesare informații suplimentare pe care să le comunicăm mai departe celor interesați, informații care au venit din partea MAI.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Când și pentru ce motive poți ieși din casă?

Distribuie

19 răspunsuri

 1. Buna seara .Va rog să îmi dați un răspuns la următoarea problema (referitor la starea de urgență și ordonanțele militare în vigoare)Daca locuiesc în orașul Bistrița și am cumpărat un apartament în Cluj și aș vrea că pe perioada Paștelui sa stau câteva zile în Cluj,pot face acest lucru(am mașină),în declarația pe proprie răspundere ce trebuie sa bifez.Astept răspuns .Va mulțumesc

  1. Buna seara. Aveti posibilitatea sa va deplasati la locuinta din Cluj pentru ca este tot o deplara la o resedinta pe care o detineti.

   1. Buna seara ! In cazul in care am inchiriat un apartament in orasul in care locuiesc pentru 2 saptamani , ma pot deplasa acolo pentru a ma izola in aceasta perioada fara sa incalc ordonantele ? Multumesc

    1. Da, va puteti deplasa. Ordonanta militara vorbeste in continutul ei de locuinta, nu de domiciliu. Ceea ce inseamna ca puteti opta unde doriti sa locuinti, mai ca scopul este sa va izolati tocmai pentru a nu intra in contact cu alte persoane.

     1. Buna ziua ! Trebuie completata cate o declaratie pentru fiecare iesire cu catelul ? De 2 ori pe zi in cazul nostru. Sau pot face una pentru toata luna ? Multumesc !

     2. Declaratia pe propria raspundere se completeaza zilnic. Asta inseamna ca daca iesiti de mai multe ori într-o zi, aveti nevoie de o singura declaratie.

 2. Buna seara! Sunt din Bucuresti. Am operat o catelusa de strada acum o saptamana si as vrea sa va intreb daca pot sa ii asigur medicamentatie si mancare. Aceasta se afla la 2 km de locuinta.
  Multumesc!

  1. Va multumesc foarte mult pentru raspuns. ! Insa, in declaratie ce optiune dintre cele existente pot alege pentru a ma deplasa pana la acel apartament?

 3. Bună ziua! Îmi pot duce tatăl la locul de muncă dacă mașina mea este trecuta pe numele lui? Și dacă da, trebuia bifată căsuța care este specifata la răspunsul întrebarii 10? Mulțumesc anticipat!

 4. Buna ziua.
  Am cumparat un apartament intr-o localitate invecinata Iasi-ului si trebuie sa ma mut in perioada urmatoare avand in vedere ca pe data de 15 aprilie trebuie sa parasesc chiria actuala. Am voie sa fac mai multe drumuri la apartamentul achizionat pentru receptia de mobila, diversi instalatori care trebuie sa vina si caratul de mobila in sine ? Daca da .. ce sa bifez pe declaratie?

  1. Buna ziua. Este o situatie justificata iar deplasarile le efectuati in interesul aigurarii de bunuri care acoperă necesitatile de baza.

 5. Buna, am avut programare pentru ITP dar intre timp am fost nevoit sa stau in izolare acasa timp de 14 zile. Intre timp mi s-a expirat ITP-ul. Pot sa ma deplasez cu masina?

  1. Daca veti circula pe drumurile publice cu atutorismul avand ITP expirat, riscati sa fiti sanctionat contraventional. Ar trebui sa o duceti pe o platforma.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută