Vreți să împărțim iarăși restanțele în 7 părți?

În urma notificării Guvernului și conducerii MAI, despre iminenta declanșare a conflictului colectiv la nivelul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, care va debuta cu un protest de amploare, în data de 25 martie 2024, organizat de către Sindicatul EUROPOL și SNPP, ambele organizații afiliate Federației PUBLISIND, avem prima reacție din partea conducerii ministerului.

Vineri, 15.03.2024, am primit o invitație din partea secretatului de stat din MAI, responsabil de gestionarea dialogului social, pentru a ne vedea într-un cadrul informal în data de 18.03.2024, începând cu ora 10:00, pentru a fi informați cu privire la demersurile inițiate de MAI în legătură cu revendicările care stau la baza organizării protestului din 25 martie 2024.

Chiar dacă la acest moment, nu avem informații oficiale, vedem deja că SNPPC-ul este folosit pentru a „calma spiritele”, sub pretextul certitudinii că va fi adoptat OUG-ul cu privire la actualizarea salariului de grad și a normei de hrană. Din păcate, semnalele noastre la acest moment ne determină să credem că Guvernul și MAI vrea din nou să eșaloneze promisiunea din 23 ianuarie 2024, în sensul de a actualiza salariul de grad la un nivel inferior față de cel promis, iar valoarea normei de hrană să nu fie plătită la nivelul actualizat, respectiv 48 lei, ci la un cuantum inferior de 40-42 lei.

Este de-a dreptul ridicol să ajungem în situația de azi, când polițiștii locali care s-au folosit de legislația aplicabilă sistemului de apărare ordine publică și siguranță națională au ajuns să beneficieze, încă de anul trecut, de valoarea de 48 lei actualizată, iar noi să cerșim drepturile care ni se cuvin. Mai mult decât atât, într-un an decisiv din multe puncte de vedere (alegeri, redactarea unei noi legi de salarizare), este de neacceptat să mai acceptăm să ne fie eșalonate restanțele în 3 sau 4 părți, iar la stabilirea nivelului de salarizare din noul proiect ca va urma, să pornim cu un handicap reprezentat de „nivelul salariului în plată”.

În acest sens, precizăm în mod clar, că mandatul primit din partea polițiștilor pe care Sindicatul EUROPOL îi reprezintă, este de a protesta în data de 25 martie 2024, și ulterior, până la momentul în care, promisiunea făcută de premierul Ciolacu, girată de Cătălin Predoiu, viceprim-ministru și ministrul afacerilor interne este onorată.

Vom reveni cu detalii imediat ce întâlnirea se va încheia.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Vreți să împărțim iarăși restanțele în 7 părți?

Distribuie

2 răspunsuri

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută