Oferta pusă pe masă de MAI. O acceptăm ?

Ședința de azi de la ora 10.00 de la  sediul Ministerului Afacerilor Interne, în regim de urgență, pentru a calma spiritele în condițiile în care în data de 25 martie, de ziua Poliției Române sunt stabilite deja acțiuni masive de protest s-a încheiat cu următoarele concluzii:

1. Actualizarea salariului de grad se va face prin OUG, prin raportare la salariu de 3300 lei, iar sumele restante pe care vor trebui puse în plată se regăsesc în tabelul de mai jos.  Deși am cerut aplicarea cu 01.03.2024 a prevederilor OUG-ului ce urmează a fi emis, poziția MAI-ului este de a se pune în plata cu data emiterii, scenariu cel mai posibil 01.04.2024, ceea ce ar însemna plata efectivă în luna mai, pe 14.

2. Actualizarea normei de hrană la valoarea actuală e încă în discuție, deși în discuție a fost și acum 2 luni la întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu și ministrul Cătălin Predoiu.  Se  avansează ca termen de actualizare a acesteia luna iunie 2024 , culmea chiar luna în care au loc primele alegeri pe anul acesta.

3. Actualizarea normei de echipament la valoarea de 7400 lei, cu luna aprilie 2024, de la 261 lei la 620 lei. Însă atenție la această actualizare, pentru că  vor beneficia de plată doar polițiștii care au fost echipați deja complet, vorbim aici de promoțiile de agenți care au absolvit anul trecut, restul vor beneficia de forma bănească abia cu anul următor echipării integrale cu noua uniformă.

În cursul zilei de azi, vom consulta membrii de sindicat cu privire la gradul de mulțumire față de acțiunile de protest, după care vom face publice deciziile noastre.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

 

Sindicatul EUROPOL: Oferta pusă pe masă de MAI. O acceptăm ?

Distribuie

19 răspunsuri

 1. Domnilor, daca o sa acceptati ,,oferta” aceasta, sa fiti siguri ca o sa ramaneti doar cu ce o sa primiti acum, la momentul presiunilor. Daca trece acest val si din nou va multumiti cu ce le scapa lor printre degete, sa va luati adio de la actualizare norma de hrana in iunie si a altor revendicari, care pe buna dreptate trebuie sa includa si celelalte categorii de personal, nu numai cadrele. Drepturile sa se dea cu aceeasi data, atat solda cat si norma, ca in timpul in care alergati dupa hoti si infractori, cei de la locala alearga dupa tanti Leana sa-i dea amenda ca vinde marar si fac poze la parcari, dar ei mananca de 48 pe zi, pe cand noi, cat vrea premierul si echipa.

 2. REVENDICĂRI
  – plata sporurilor la nivelel salariului aflat in plată;
  – actualizarea salariului de grad la nivelul salariului aflat in plată;
  – plata ultimei tranșe din restanțe;
  – actualizarea normei de hrană și de echipament;
  – plata festivelor la fel ca și în cazul altor bugetari.
  Sistemul sanitar a reușit chiar dacă ei au fost puși pe grilă încă de la apariția legii, cei din învățământ au reușit!
  NOI VREM RESPECTAREA LEGII, ATÂT!

 3. A ieșit nenorocitul de ministru al finanțelor pe un post tv si a spus că abia după data de 25 aprilie vor vedea dacă ne pot da ceva, întrucât nu sunt venituri suplimentare colectate la buget și că majorarile noastre salariale vor crea impact bugetului de stat. Dar, cand au dat bani la educatie, sănătate, justitie nu s-au plâns că va exista impact bugetar.

 4. Au promis 15% din februarie si nu au facut-o. Cred ca e timpul sa jucam si dupa cum vrem noi.
  Eu as propune actualizarea salariului de grad incepand cu 1 martie si a normei de hrana cu 1 aprilie.

 5. Cum poate fi o diferență netă de 793 de lei la un brut de 1980 de lei? Cum poate fi impozitul peste 50%? Ori suma netă e calculă greșit, ori suma brută e cu totul alta….

 6. Ar trebui acceptat dar sa fiți cu ochii pe ei ca pe butelie. Dacă mai încearcă sa taraganeze lucrurile, protest masiv, și colaborare cu celelalte sindicate, pentru ca numai asa se vor speria de reacția noastră.

 7. Nu mai acceptati nimic; asta da dovada de slabiciune.Pana la capat cu restantele la zi,altfel vom muri si nu le vom vedea…

 8. Ne-au dus cu zaharelul de prin 2009 de cand cu „Iesi afara, javra ordinara!” si ne duc cu zaharelul in continuare. Trist e ca voi, liderii de sindicate, sunteti partasi la vrajeala asta constanta. „O sa va dam de la 1 ianuarie. O sa xva dam la rectificarea bugetara. O sa va dam dupa ce trec alegerile ca acum nu ne permite legea…” Suna cunoscut? 1 ianuarie nu a mai venit, rectificarea bugetara nu s-a mai facut, etc. Noi inca suntem restanti la aplicarea legii unitare 157/2017. Ce ati facut voi in tot acest timp? Ati dat cu praf in ochi politistilor creduli. Atat.

 9. Angajatii din sistemul sanitar au avut cresteri salariale in medie cu 2000 lei net. Vorbim de cresteri aplicate din ianuarie sau februarie 2024, asta in timp ce ei erau deja platiti conform legii 157/2017 (drepturi aplicate integral). Personalul din educatie a beneficiat de aceleasi majorari. Acum vad ca isi cer drepturile si cei din primarii. Nu cer mult. Doar 40-50% marire de la 1 aprilie. Deja sunt in greva. O sa spuneti ca noi nu avem dreptul la greva. Avem doar la munca suplimentara, realizata pentru politistii care lipsesc din sistem, etc. Am ramas prostii de serviciu ca intotdeauna. Toate astea cu sprijinul dvs. domnilor lideri de sindicat. Intreb si eu asa, ca pentru mine. Daca tot nu ati realizat nimic in toti acesti ani, ce rost mai aveti?

 10. De ce discuțiile si negocierile nu vizează si salariul de functie???
  In continuare salariul de functie are ca si baza de calcul salariul minim pe economie din 2017, adică 1450 lei si totodată, in el sunt inglobate o multitudine de sporuri raportate la salariul functiei de bază din anul 2009, sporuri care, in conformitate cu Codul Muncii, trebuie raportate la acest salariu, nu incluse in el.
  Cand veti aborda si acest subiect???

  1. Salariul de functie nu are la baza salariul minim de 1450 lei. Din iunie 2023 salariul de functie este cel prevazut in Anexa VI din Legea 153/2017.

   1. art. 12 alin 2.
    Începând cu anul 2023, salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție și indemnizațiile de încadrare se stabilesc prin înmulțirea coeficienților prevăzuți în anexele nr. I-VIII cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare.

    Cu asa raspuns primit din partea dumneavoastra, nu ma mai mir de faptul ca avem salariile pe care le avem. Va rog sa faceti un calcul simplu de clasa a 2a: din salariul functiei eliminati toate sporurile care au fost incluse abuziv si ilegal in valoarea acestuia (va pot comunica cei de la financiar suma lor totala), apoi împărțiți la coeficientul functiei….daca rezultatatul este 3300 lei, eu personal imi cer scuze pentru indrazneala de a va lasa aceste comentarii, iar dacă nu, cred ca ar fi cazul sa incepeti sa ne reprezentati cu adevarat si sa nu ne mai lasati impresia ca zeci de mii de polițiști va platesc cotizatie lunara degeaba!!!

   2. Cand am citit mai sus ca sunt cenzurate mesajele, am crezut ca e o glumă
    De ce nu publicati raspunsul meu?
    In general, polițiștii citesc legile, atât cele care ne privesc pe noi cat si cele care privesc ceilalți cetățeni, deci nu vorbim in necunostinta de cauză.
    Vă rog sa publicati raspunsul transmis anterior cu privire la comentariul dumneavoastra referitor la Legea 153/2017 si aștept un raspuns pertinent din partea reprezentanților sindicatului

 11. Nu acceptați nimic! MERGEM LA PROTEST! Să ne dea toate restantele la ZI, norma de echipament, hrană și grad și sporul de judiciar ar fi bun mărit.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.