„Sărbătorim” Ziua Poliției Române în stradă

Reconfirmăm poziția pe care Sindicatul EUROPOL a avut-o de acum 2 săptămâni cu privire la intenția de organizare a unui protest, în data de 25 martie 2024, cu o participare de aproximativ 4000 de polițiști, alături de colegii din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor de Penitenciare-SNPP, ambele organizații afiliate Federației PUBLISIND. Doar după anunțul protestului și după ce a văzut efervescența nemulțumirii din partea polițiștilor, Guvernul a făcut primii pași pentru a iniția un proiect de OUG care să vizeze onorarea promisiunilor asumate în data de 23 ianuarie 2024, de către Marcel Ciolacu, prim-ministru, și Cătălin Predoiu, viceprim-ministru.

După anunțul public de mobilizare pentru proteste masive, Guvernul și-a adus aminte că există o categorie socio-profesională care din 2010 înregistrează restanțe, plafonări, înghețări, prorogări, amânări sau menținere în plată la nivel inferior ale unor drepturi salariale. În 23 ianuarie, premierul ne-a confirmat că există fonduri pentru alocarea unor sume cuprinse între 700-1000 lei/angajat. Însă faptul că până în 12 martie 2024, nu a existat niciun proiect de OUG care să fie supus avizării interinstituționale, demonstrează că tendința guvernanților a fost de a sacrifica din nou polițiștii și militarii, pentru a folosi fondurile pentru creșteri de salarii, în timp ce noi înregistrăm restanțe.

Așadar, chiar dacă la acest moment, proiectul de OUG are toate avizele interministeriale necesare, a parcurs procedura de avizare la nivelul Consiliului Economic și Sociale (CES), unde va fi supus la vot în plen tot azi, nu este suficient pentru a spune STOP protestului planificat în 25 martie. Singura situație în care putem accepta suspendarea protestelor este reprezentată de adoptarea OUG-ului în ședința de Guvern din această săptămână. Orice alte negocieri sau concesii sunt excluse din partea noastră. Mobilizarea pentru creșterea numărului de participanți care să ajungă la București din țară va continua până în ultimul moment.

Suplimentar, prin intermediul lui Ștefan Teoroc, președintele SNPP și Federației PUBLISIND, respectiv Dumitru Costin, președintele BNS, se poartă discuții constante cu factorii decizionali pentru încetarea iminenței unui conflict social la nivelul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, mai ales în contextul geopolitic actual, dar și a celor 4 rânduri de alegeri care vor avea loc în acest an.

Reiterăm faptul că prin proiectul de OUG, noile cuantumuri ale salariului de grad se situează între 700-1100 lei, sumă netă, valoare mai mare față de cea discutată în ianuarie 2023. Regăsiți în tabelul de mai jos valorile brute pe care le va avea salariul de grad, cât și valoarea netă ce va fi primită în plus față de cea actuală.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

 

Sindicatul EUROPOL: „Sărbătorim” Ziua Poliției Române în stradă

Distribuie

10 răspunsuri

    1. [(2277-725)-35%sănătate și pensii]-10% impozit=908
      Nu se scade direct 45%, întâi contribuțiile la sănătate și asigurări sociale-pensii și la ce rezulta se aplica 10% impozit rezultând netul !

  1. Îi corect 908 lei.
    Și iți explic, diferența de 1552 (brut), se scate contribuția individuala de 25% (388 lei) și CSAT 10% (155.2 lei), iar din ce ramane se scade impozitul de 10% ( 100.8 lei)
    astfel
    1552 -388 (contributia)- 155.2 (CSAT)= 1008.8 lei- 100.8 lei(impozit)= 908 lei in buzunar.

  2. pai si actualizarea normei de hrana si plata sporurilor la salariu actual care este prevazut in legea 153 de ce au fost date uitarii cu sperante pentru vara anului 2024.vom pleca pe noua lege a salarizarii cu aceste restante si asa vom ramane.de ce nu putem sa mergem pana la capat cu toate drepturile restante si uniti cu cele 10000 de sindicate pe care le avem, de ce ne asuman ca sindicat ca noi am facut si altii nu, de ce nu exista unitate intre sindicate caci tot pentru politisti militam?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută