”Tone de gunoi” în curtea IPJ Mehedinți

Astăzi, în fața Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, zeci de polițiști din cadrul organizației noastre au venit să îl susțină pe colegul nostru, Raul Ghenciu, care este cercetat disciplinar abuziv, pentru simplu fapt, că a îndrăznit să exprime judecăți de valoare pe canalul personal de youtube.

Deși protestul a durat mai bine de doua ore in fața instituției, timp în care polițiștii au scandat lozinci cu privire la dreptul la libera exprimare, factorii decidenți din cadrul IPJ Mehedinți nu au binevoit să lanseze o invitație la dialog social reprezentanților sindicali.

După cum bine stim cu toții, libertatea de  exprimare este  dreptul fundamental al omului de a spune ce gândește. Este un drept natural, ce ține de esența ființei umane, la fel ca dreptul la viață, la demnitate, fiind probabil și cel mai important drept pentru funcționarea unei societăți libere și democratice. Libertatea de exprimare face parte dintre drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, fiind stipulată ca atare în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, în documente de bază ale dreptului internaţional, precum Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, şi în dreptul naţional al statelor democratice. În România, libertatea de exprimare este reglementată de Constituţie.

Deși la Revoluția din 1989 a curs sânge pentru recâștigarea acestui drept fundamental, ei bine, metehnele comuniste nu au dispărut pentru unii manageri din poliție, aceștia încercând prin orice mijloc să reducă la tăcere pe orice polițist sau lider de sindicat care se exprimă liber.

Polițiștii au fost total surprinși atunci când pe poarta IPJ Mehedinți a  ieșit o autoutilitară plină cu gunoi. Aceștia s-au întrebat retoric dacă este gunoiul din curtea instituției sau e chiar gunoiul de sub preșul  biroului inspectorului șef. Era prea mult gunoi

să fi fost cel din curtea inspectoratului.

Nu ne vom opri aici și ținem să precizăm că acesta e doar începutul valurilor de proteste care vor urma împotriva abuzurilor conducerii IPJ Mehedinți, chiar dacă conducerea instituției va continua să se ascundă în spatele ușilor birourilor.

 

Viitorul ne aparține

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: ”Tone de gunoi” în curtea IPJ Mehedinți

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.