8000 de noi posturi pentru polițiști

Ieri, într-o conferință de presă, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că bugetul Ministerului Afacerilor Interne va fi suplimentat la rectificarea bugetară pentru echipamente logistice si plata a noi posturi pentru polițiști “La Ministerul de Interne am alocat o sumă suplimentară de 366,3 milioane de lei pentru achiziţia echipamente şi mijloace de intervenţie şi de mobilitate terestră pentru Jandarmerie şi Poliţie, dar şi pentru asigurarea salariilor pentru aproape 8.000 de noi posturi de agenţi şi subofiţeri”.

Având in vedere deficitul de personal destul de mare existent la nivelul MAI, de peste 20.000 de posturi, noile încadrari ar crea un oarecare echilibru, însă abia pentru anul 2020 fiind prognozată  acoperirea acestuia. Așteptăm cu interes să vedem care va fi forma notei de fundamentare, aceasta fiind disponibilă numai după ce va fi votată în a doua parte a lunii.

Deși am semnalat această problemă de foarte multe ori, lipsa resurselor bugetare a fost un impediment încă de anul trecut în scoaterea la concurs a noi posturi. Am transmis în acest sens o adresă  conducerii MAI pentru a primi informații suplimentare cu privire la acest demers. Vă ținem la curent cu cele mai noi informații .

Viitorul ne aparține

Sindicatul EUROPOL: 8000 de noi posturi pentru polițiști

2 răspunsuri

1. Aveți cunoștință când se va proceda la tragerea la răspundere de către sindicate a tuturor celor ce se fac vinovați de abuz de putere prin emiterea ilegală a ordonanțelor 57/2015 și 59/2017 care au ”mutilat” Lg. 223/2015, datorită necompetenței lor privind modificarea discreționară a dispozițiile constituționale ale acestei legi, dar mai ales a dublei impozitări ?