Țeapă pentru polițiștii care au participat la alegeri

Un număr de  20 de polițiști din cadrul IPJ Maramureș, Poliția Municipiului Baia Mare, care au fost angrenați să asigure paza secțiilor de votare în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale au fost planificați mai bine de 36 ore continuu în serviciu, de sâmbătă, 09.11.2019 de la ora 12.00 până la la terminarea scrutinului, respectiv predarea și  numărarea voturilor, iar drept  mulțumire, inspectorul șef a decis să le taie din drepturile cuvenite.

În concret, fiind în  febra alegerilor, mai ales după ce am mai expus sumele ,,colosale” pe care le primesc polițistii care efectuează misiuni de pază a secțiilor de votare în ture de 12, 24 sau  36 de ore, la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, în mod arbitrar inspectorul șef de mână cu contabilul șef au stabilit să înjumătățească, pe lângă celelalte drepturi salariale și diurna polițiștilor. Da, ați citit bine, cel puțin 36 de ore. Pe acest interval orar colegii noștri trebuiau sa primească fabuloasa sumă de 40 de lei reprezentând diurna pentru 2 zile, însă cei doi înstelați, cu mințile luminate cu lanterna au decis de la sine putere să reducă și diurna la jumătate, adică la suma de 20 de lei.

Pentru a nu pune în plată diurna de misiune, așa cum e prevăzută în HG nr. 714/2018 în cuantum de 20 lei pentru ziua de 09.11.2019, inspectorul șef a trasat directive verbale ca polițiștii să fie pontați începând cu ora 16.00, și nu  ora 12.00, pentru ca aceștia să nu mai  beneficieze pentru cele 12 ore lucrate în ziua de sâmbată de diurnă. Mai mult de atât, în ordinele de serviciu care au fost emise, scrie destul de clar ora 12.00, ca fiind ora de începere a misiunii. În mod arbitrar și nejustificat, eliminând din programul polițiștilor un număr de 4 ore,  această situație va atrage după sine și prejudicierea polițiștilor cu plata sporului pentru  SDSL aferent acelor ore.

Absurdul situației este relevat de faptul că deși în ședința de instructaj care a avut loc în data de 08.11.2019, adjunctul inspectorului șef, cel care a și condus ședința a expus în mod explicit ora 12.00 ca fiind ora de începere a misiunii. Acum când lucrurile au luat-o la vale, acesta nu își mai recunoaște afirmațiile, eterna problemă a asumării răspunderii pentru propriile afirmații a celor din conducerea Poliției Române. Straniu este că în ciuda faptului că toți polițiștii prezenți în sală au auzit acest ,,îndemn” adresat de adjunctul inspectorului șef, respectat de către polițiști, conducerea inspectoratului a ales să nesocotească toate documentele întocmite pentru decontarea misiunilor și să ,,taie” din pix 4 ore lucrate efectiv de polițiști.

Pentru fabuloasa economie nejustificată și ilegală  de 400 de lei făcută  la bugetul IPJ Maramures , inspectorul șef a decis să taie din drepturile polițiștilor, deși în urmă cu numai o săptămână s-a deplasat la București cu avionul pentru care instituția a plătit nu mai puțin de 1200 lei. Probabil că urmează și alte aroganțe, pardon, deplasări decontate de instituția pe care o păstorește cu atâta ,,responsabilitate fiscală”, pentru care va avea nevoie de bani și asta ”îl obligă” să mai taie din drepturile polițiștilor.

Vom sesiza IGPR și  Ministerul Afacerilor Interne pentru a lua măsurile legale care se impun, iar în situația în care se va stabili că cei 20 polițiști au fost prejudiciați de aceste sume de bani în mod ilegal, ne vom vedea nevoiți să sesizăm instituțiile de parchet competente. Atenționăm pe această cale polițiștii și le cerem să acorde maximă atenție în verificarea drepturilor acordate de unități, toate aceste derapaje trebuie evidențiate.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Țeapă pentru polițiștii care au participat la alegeri

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Niste tampiti. Cum sa faci asta la niste oameni care au fost la munca 36 ore. Fu*u-i in gat de mafioti, porci de birou. La munca s*lavilor, aveti stele pe umar si credeti ca sunteti pe mosia voastra ?

  2. la ipj neamt nici vorba despre plata acestei diurne…si la votul din 26 mai si acum, s.a precizat ca se vor plati orele efectuate cu 175% daca nu se ia liber, si bineinteles ca politistii nici nu au luat liber, si nici bani n.au primit

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.