Tăierea voucherelor de vacanță avizată negativ de CES

Astăzi, Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ pentru ordonanța de urgență prin care Guvernul îngheață pensiile și taie voucherele de vacanță/decontarea serviciilor turistice.  Membrii Consiliului Economic și Social au afirmat în mod ferm că măsurile de austeritate propuse de Guvern prin neacordarea voucherelor de vacanță/decontarea serviciilor turistice constituie o formă de accentuare a problemelor grave prin care trece Horeca, iar măsura încetării acordării nu poate avea o susținere economică pentru că impactul bugetar este foarte mic, de doar 0,15% din PIB.

Totodată, membrii CES au precizat faptul că nemajorarea în anul 2021 a punctului de pensie este inacceptabilă afectând în mod negativ mai ales persoanele cu pensii mici care nu au acces la elementele necesare din coșul minim. Înghețarea valorii punctului de pensie atrage grave probleme de natură socio-economică care nu pot fi justificate printr-o încercare de remediere a situației de deficit bugetar excesiv, impactul fiind doar 0,8% din PIB.

În fundamentarea avizului negativ, CES a statuat că „măsurile menționate contravin mai multor prevederi legislative adoptate de Parlament. Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică și de protecție socială, de natură să asigure un trai decent. Per ansamblu, măsurile propuse generează scăderea nivelului de trai al populației.”. Președintele Federației PUBLISIND, la care Sindicatul EUROPOL este afiliat,  a votat pentru avizul negativ al acestei ordonanțe de urgență, care nu face decât să adâncească criza pandemică și economică.

Este  încă o dovadă că  doar premierul Câțu  trăiește în lumea lui și  consideră că măsurile austere prost luate sunt de natură să aducă redresarea economiei. Recomandăm în continuare  polițiștilor, ca în aceste zile, până la momentul publicării OUG-ului care va suspenda pentru anul 2021 decontarea serviciilor turistice, să își acceseze zilele de concediu și să obțină facturi de la unitățile de cazare pentru a nu pierde suma de 1450 lei.

Viitorul ne aparține

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Tăierea voucherelor de vacanță avizată negativ de CES

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *