Protest la Guvern. Luptăm pentru polițiști

Protestul polițiștilor a continuat și azi în fața Guvernului pentru a șasea oară în acest an după ce coaliția aflată la guvernare a venit în mai puțin de două luni cu măsuri succesive de austeritate, măsuri care s-au arătat a fi diametral opuse politicii statelor dezvoltate din vestul Europei în ceea ce privește redresarea economiilor afectate de pandemie.

Începând cu ora 10.00, împreună cu celelalte organizații sindicale afiliate Federației PUBLISIND, am protestat timp de 2 ore, în condiții meteo cu temperaturi cu minus, în fața Executivului unde am scandat lozincile de nemulțumire cu privire la decizia de înghețare a drepturilor salariale ale polițiștilor la nivelul anului 2020, cât și asupra prevederilor referitoare la neindexarea pensiilor militare de stat cu rata anuală a inflației.

Concomitent au fost desfășurate acțiuni de protest la sediile prefecturilor din județele Iași, Caraș-Severin și Cluj, ocazie cu care am reproșat reprezentanților Guvernului că nu vom mai accepta ca legea salarizării să fie încălcată. Sindicatul EUROPOL nu se  va opri aici, măsurile de protest vor înceta numai după  ce Guvernul va renunța la aceste măsuri de austeritate, care sunt menite să ne sacrifice încă o dată în ultimi 10 ani.

La Palatul Victoria  geamurile sunt groase, iar  sunetul tobelor și a vuvuzelelor nu au deranjat auditiv pe cei care lucrează temeinic la tăierile drepturilor salariale ale bugetarilor, fapt ce arată sfidarea și nepăsarea fața de toate aceste  categorii sociale. Vom fi și săptămâna viitoare în stradă, la Administrația Prezidențială pentru că și președintele Klaus Werner Johannis trebuie să ia atitudine față de situația în care se află polițiștii și rezerviștii militari.

PROTEST GUVERNUL ROMÂNIEI

PROTEST PREFECTURA CARAȘ-SEVERIN