Studenții din Academia de Poliție lăsați fără norma de hrană

În urmă cu mai puțin de o lună am fost singurii care am luat atitudine pentru elevii Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina cărora nu li s-a plătit norma de hrană, deși ei începuseră practică de 2 luni. Ei bine, de aceasta dată am fost surprinși să constatăm că studenții din cadrul Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” sunt bătaia de joc a incompetenților din cadrul instituției.

Deși aceștia au desfășurat stagiul de practica in perioada  12 februarie -09 martie , au fost nevoiți fie să se împrumute, fie să folosească  fabuloasa sumă de 130 lei, cât reprezintă contravaloarea soldei de student pentru anul I, pentru a  se putea întreține, deși instituția este obligată să asigure contravaloarea normei de hrană în bani pe timpul desfășurării stagiului de practica.

Este o situație destul de ridicolă în care cea mai prestigioasă instituție de învățământ  din cadrul Ministerului Afacerilor Interne iși bate joc la propriu de viitorii polițiști. Spunem asta în măsura în care, în niciunul dintre stagiile de practică, studenților nu li s-a asigurat plata normei de hrana lunar, conform legii ci după efectuarea stagiului și uneori la începutul următorului stagiu de practică.

Penibilul situației este dus la culme de perindarea pe la conducerea instituției a unor manageri care s-au remarcat doar prin situația de a fi in centrul unor scandaluri mediatice care au afectat imaginea Academiei de Poliție, nicidecum care sa-i intereseze de plata drepturilor studenților. Chiar dacă avem de-a face cu plata celui mai elementar drept pe care trebuie sa-l primească un student, mai ales că Academia de Poliție se află în subordinea nemijlocită a ministerului, nu ne face decât să credem că ministrului Carmen Dan îi pasă de viitorii polițiști, așa cum îi pasă și de polițiștii aflați în activitate…adică deloc.

Noi îi propunem rectorului Academiei de Poliție să fie solidar cu studenții instituției și să renunțe și domnia sa pentru o perioada de 3 luni  la salariul de manager, iar apoi să ne spună dacă a reușit să-și ducă subzistența. Asigurăm  studenții Academiei de Poliție că Sindicatul Europol va întreprinde toate demersurile necesare pentru ca sumele restante sa fie virate in cel mai scurt timp, iar pe această cale mulțumim celor care ne-au scris.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

 

 

Sindicatul EUROPOL: Studenții din Academia de Poliție lăsați fără norma de hrană

Distribuie

Un răspuns

  1. Bani sunt, dar nu se plătesc la timp pentru a face dobânda. E foarte simplu. MAI câștiga niște bani în acest fel!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută