Jos labele de pe protestul polițiștilor

La nici o săptămână după întâlnirea istorică dintre toate organizațiile sindicale, în urma căreia am convenit un calendar comun de proteste având ca unic scop revendicări privind salarizarea polițiștilor, băieții deștepți din culisele sistemului au început să-și facă treaba.

Astfel, vineri seara, pe grupul de watsapp creat cu liderii organizațiilor sindicale, exclusiv pentru protest, am avut surprinderea să constatăm că de la o replică banală a liderului Pro Lex, care a spus ca el nu apreciază oportun protestul însă dorește să contribuie cu 10.000 lei pentru cele necesare organizării acestuia, Coarnă de la SNPPC a profitat de ocazie să facă afaceri pe spatele nostru.

Imediat, Coarnă a început să se dezică de cele deja convenite, respectiv ca fiecare organizație să contribuie la cheltuielile comune ce țin de scenă și sonorizare urmând ca la nivel local liderii organizațiilor să colaboreze pentru asigurarea transportului. De la replici de genul: „Totul are un preț”, „Totul costă” sau „In protocol nu scrie că aceste acțiuni se fac GRATUIT” încet, încet Coarnă a impus o taxa de „jmecherie” de 10.000 lei pentru fiecare organizație care vrea să participe alături de SNPPC la protestul de pe 24 martie 2018.

Evident că reacția unanimă a celorlalte organizații sindicale a fost să conteste aceste sume și să refuze să plătească acest bir unui om care probabil se gândea că este un moment bun pentru a face afaceri pe spatele nostru. Și toate acestea în condițiile în care, ne repetăm, în urmă cu o săptămână, convenisem altceva.

Este strigător la cer că unii lideri de sindicat încă mai cred că pot manipula prin minciună, dezinformare, frânturi de adevăr și că își consideră membrii ca fiind o simplă masă de manevră. Oricât ar cred că încă le merge, liderii trebuie să înțeleagă că vremurile s-au schimbat, că generația actuală din Poliție nu mai e dispusă să înghită găluștele unor războaie personale sau de orgolii în care ei sunt folosiți.

Scopul e unul comun, și anume trezirea la realitate a guvernanților care și-au bătut joc de sistemul de ordine publică și l-au adus în zona colapsului. În acest sens, azi, 12 martie 2018, toate organizațiile sindicale, cu excepția Sindicatului Pro Lex și SNPPC, ne-am întâlnit și am convenit că vom continua calendarul protestelor stabilit inițial, care va culmina cu cel mai mare protest al polițiștilor în data de 24 martie 2018.

Nimeni în țara aceasta nu poate pune taxă nici pe dreptul constituțional la liberă exprimare și nici pe dreptul de a protesta. De aceea, pe 24 martie 2018, cu toate că nu vom plăti taxa de „jmecherie” impusă de Coarnă, vom fi alături de oamenii noștri în fața MAI. Acțiunea din 24 martie nu mai reprezintă o acțiune sindicală ci reprezintă o revoltă a polițiștilor, indiferent de apartenența sindicală, așa că celor care vor să jongleze cu acest protest le spunem: JOS LABELE DE PE PROTESTUL POLIȚIȘTILOR!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Jos labele de pe protestul polițiștilor

Distribuie

2 răspunsuri

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.