Spor de 10% pentru polițiștii de frontieră

Începând cu data de 1 februarie 2018 a intrat în vigoare Ordinul ministrului afacerilor interne pentru aprobarea Normelor metodologice privind salarizarea și alte drepturi ale personalului militar, polițiștilor și personalului civil din MAI prin care se asigură punerea în aplicare, la nivelul MAI, a prevederilor Legii-cadru nr. 153 din 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și care prevede acordarea sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică în cuantum de 10% pentru mai multe categorii de polițiști printre care și conductorii câini care participă la cercetarea la fața locului (câini de urmă, câini de droguri, câini de tutun și câini de detectare  explozibil).

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a trimis instrucțiuni unităților subordonate cu privire la modul de acordare a acestui spor, iar logic și firesc ar fi fost ca toți polițiștii care se încadrau în aceste prevederi să  beneficieze de acest drept, numai că atunci când vine vorba de drepturi salariale, anumiți șefi se fac că plouă sau că nu au înțeles îndeajuns modul de aplicare a prevederilor legale.

Astfel că, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara dintr-un număr de peste 100 conductori câini, doar 5 dintre aceștia primesc acest spor, ceea ce a făcut imposibilă desfășurarea activității de cerecetare la fața locului, având în vedere faptul ca există foarte multe Sectoare ale Poliției de Frontieră unde niciun conductor câine nu beneficiază de acest spor, respectiv nu are atribuții în fișa postului de participare la cercetare la fața locului.

Urmare a demersurilor întreprinse de organizația noastră, atât în cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române în luna martie unde  am solicitat  plata acestui spor pentru conductorii câini din cadrul ITPF Timișoara, cât și în cadrul întâlnirii  ulterioare  cu conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, peste 50 de polițiști de frontieră vor primi sporul de suprasolicitare neuropsihică în cuantum de 10%.

Zilele trecute, conducerea ITPF Timișoara, în cadrul unei videoconferințe cu șefii sectoarelor poliției de frontieră, le-a adus la cunoștință  modul în care vor proceda la modificarea fișelor de post pentru toți conductorii câini care se încadrează în precizările trimise de către IGPF cu privire la acordarea acestui spor. Vom urmări îndeaproape modul în care se va efectua  modificarea fișelor de post și respectiv alocarea la drepturile salariale.  Vă ținem la curent  cu demersurile întreprinse în sprijinul colegilor noștri și vă asigurăm de tot suportul în problemele pe care le întâmpinați în activitatea profesională.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Spor de 10% pentru polițiștii de frontieră

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.