Solicităm aprobarea trecerii în funcții superioare pentru polițiști

Având în vedere că astăzi, de ziua Poliției Române trebuie să fie  emise actele administrative de avansare a polițiștilor în gradul profesional următor atât la împlinirea stagiului minim în grad, cât și înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad, solicităm o analiză imediată a alocațiilor bugetare existente și respectiv inițierea demersurilor legale pentru numirea în funcții superioare a polițiștilor conform art. 22, alin. 4 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, tuturor structurilor respectiv IGPR,  IGPF, IGI și celelalte structuri subordonate MAI.

Astfel, din analiza prevederilor art. 22 alin. 4 din  Legea 360/2002 care statuează faptul că polițiștii se încadrează în funcții de execuție prevăzute în statele de organizare cu grade profesionale egale sau mai mari cu cel mult 3 trepte față de cele pe care le au, rezultă fără echivoc premisa în baza căreia polițiștii trebuie să fie încadrați pe funcții superioare, aceasta reprezentând o obligație a fiecărui șef nemijlocit, respectiv că vor trebui să formuleze propuneri în acest sens, urmând ca șeful unității să emită acte administrative de numire a acestora  în funcții superioare de execuție.

Pentru realizarea demersului de promovare în funcții superioare a polițiștilor, șefii nemijlociți ai acestora vor întocmi o notă de fundamentare care va fi avizată de șefii ierarhici și ulterior aprobată potrivit competențelor de gestiune a resurselor umane, actele administrative referitoare la promovarea în funcții superioare de execuție urmând a fi emise ulterior.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Solicităm aprobarea trecerii în funcții superioare pentru polițiști

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută