Șeful Poliției Române și-a dat demisia

Reacție surprinzătoare a șefului Poliției Române, chestor principal de poliție Ioniță Alexandru Cătălin, care a solicitat eliberarea din funcție încă din data de 18  iunie 2018. Acesta a fost înlocuit la conducerea Poliției Române de către chestorul general de poliție Ioan Buda, care a ocupat până acum funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Această decizie, de a părăsi postul de inspector general de către Ioniță Alexandru Cătălin semnalează existența unei haos instituțional care a ajuns la cote alarmante. Este evident că există un conflict deschis între ceea ce a vrut Carmen Dan și ceea ce nu a acceptat fostul inspector general sau chiar putem să credem că cerințele ministrului Carmen Dan s-au situat în afara principiilor fostului inspector general. De la aceste ipoteze fiecare poate să opineze într-un sens sau altul, însă este un semnal negativ atunci când un „subordonat” își cere singur eliberarea din funcție.

Rămâne de văzut acum daca Ioan Buda este o variantă temporară pentru conducerea Poliției Române sau va fi definitivă. De asemenea rămâne de văzut cine va ocupa postul de inspector general al Poliției de Frontieră. În orice caz, până la urmă cei care au de suferit de pe urma acestor schimbări frecvente la nivelul vârfului Poliției Române sunt tot polițiștii din stradă care simt o insecuritate în ceea ce privește scopul și obiectivul pe care trebuie să îl urmeze.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Șeful Poliției Române și-a dat demisia

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Este un om cu totul deosebit și un profesionist de cinste . Păcat. Și mai avea și atuul tinereții- o minte limpede.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.