Apar modificări la OMAI 60/2010. E timpul să scăpăm de polițiștii locali

Ministerul Afacerilor Interne, a pus în transparență decizională un proiect de modificare a Ordinului MAI 60/2010 privind organizarea şi executarea activităţilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, bineînțeles, fără să existe anterior consultări cu polițiștii din teritoriu sau cu organizațiile sindicale. Trecând peste acest detaliu, principalele modificări propuse de MAI sunt mai mult formale și țin de prevederea unor elemente referitoare la includerea și detalierea modului de întocmire a Planului unic de ordine și siguranță publică în ordin, de includerea structurilor de poliție transporturi în cuprinsul activităților efectuate în baza ordinului dar și mențiuni referitoare la elementele care stau la baza modului de constituire a patrulelor.

Sigur, pe hârtie lucrurile stau foarte bine, însă în practică este imposibil să ții cont de prevederile Planului unic de siguranță publică și patrulare sau de Planul de ordine și siguranță publică, în condițiile în care ai 2 polițiști în serviciu care trebuie să acopere un teritoriu cât pentru 3-4 patrule. Chiar dacă zonele de siguranță publică sunt strict delimitate, chiar dacă suprafața de patrulare este clar determinată pentru patrulele auto și pedestre, sunt la ordinea zilei situațiile în care 2 agenți de ordine publică sunt trimiși în serviciu în orașe mari spunându-li-se să se „orienteze” (a se vedea cazul de la Neamț unde colegul nostru Cănărău Ioan a fost trimis în patrulă pedestră, fiind singura patrulă în serviciu, pentru a acoperi tot municipiul Roman).

Totuși, urmare a intenției de modificare a Ordinului 60/2010 organizația noastră a pregătit un set de propuneri menite să elimine complet orice dubii și interpretări cu privire la cooperarea cu polițiștii locali. Cu toate că știm că deranjăm relații politice locale, pentru colegii noștri este important să eliminăm complet orice fel de posibilitate prin care să formeze patrule mixte cu polițiștii locali. Lipsa de pregătire, lipsa autorizațiilor de acces la informații clasificate dar și dezinteresul total al polițiștilor locali, îi pune într-un real pericol pe polițiștii care sunt nevoiți astfel să intervină singuri la scandaluri, infracțiuni flagrante sau alte activități specifice. Să nu uităm nenumăratele cazuri în care polițiștii locali sunau la 112 din sediul lor pentru a cere ajutor că nu știau să aplice legea sau nu puteau să gestioneze interacțiunea cu diferiți contravenienți.

Pentru orice fel de propuneri sau observații pe care le aveți pe marginea acestui proiect, nu ezitați să ne scrieți pe sindicateuropol@gmail.com, pentru că numai împreună vom putea schimba și îmbunătăți condițiile în care ne desfășurăm activitatea.

CITESTE AICI Nota de Fundamentare Proiect Ordin MAI 60 din 2010

CITESTE AICI Proiect Omai modif Omai 60_2010

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Apar modificări la OMAI 60/2010. E timpul să scăpăm de polițiștii locali

Distribuie

33 de răspunsuri

 1. Nu va mai uitati in gradina altora.Vedeti-va de pregatirea si profesionalizarea cadrelor dumneavoastra.Sunt structuri de Politie Locala in tara care cu toate ca nu au acces liber cum spuneti dumneavoastra la informatiile clasificate si la alte baze de date,dar credeti-ma si scuzati-ma ca va spun dau clasa la multe cadre ale MAI.Da,sunt politist local in cadrul Politiei Locale IASI si va invit la noi sa va convingeti ca asa este cum v-am relatat mai sus…cu cartile pe masa deci cu dovezi clare(acte procedurale)intocmite de catre colegii mei…pe orice tip de fapte doriti contraventii,infractiuni fagrante,pe ordine si siguranta publica pe rutiera ….orice domeniu competent noua pe care solicitati.Nu mai denigrati si nu mai subestimati o institutie a statului de drept fara sa va convingeti de realitate.Si ca sa inchei…VA ROG CREDETI-MA: NIMENI NU VA IA PAINEA DE LA GURA…SUNT ALTE PROBLEME MAI GRAVE IN POLITIA ROMANA DECAT CEA A POLITIEI LOCALE.VA DORESC SPOR LA TREABA!

  1. Fara sa avem pretentia patimei in discutii, analiza noastra s-a bazat pe dificultatile intampinate pana in prezent de politisti in relatia cu politistii locali. Cu atat mai mult cu cat nici voi, politistii locali, nu va doriti sa fiti angrenati in alte activitati decat cele pe care le aveti. De aceea ne dorim acelasi lucru, respectiv sa isi vada fiecare de institutia lui si de competentele si atributiile pe care le are. Mai ales ca sunteti de la Iasi, ii compatimim pe colegii dvs, politisti locali care au fost nevoiti sa culeaga date si sa o urmareasca pe amanta fostului primar din Iasi.

   1. Haideti sa ne vedem barna din ochii nostri…Nu cu patima si nu cu ranchiuna.DA LA IASI TOTUL SE REZUMA LA CAZUL „AMANTA”DAR DE CAND S-A INFIINTAT ACEASTA INSTITUTIE DATI-MI VA ROG FRUMOS UN SINGUR EXEMPLU (POLITIST LOCAL)UNUL SINGUR. (aveti acces la informatii clasificate)CERCETAT PENTRU:CAMATARIE,FAVORIZAREA INFRACTORILOR,LUARE DE MITA(fara numar)PEDOFILIE,HARTUIRE SEXUALA SI MULTE,MULTE ALTELE.EU POT SA VI LE LOCALIZEZ IN TIMP DAR NU ARE NICI UN ROST.EU ATAT DORESC SA VA ATRG ATENTIA CA NU POLITIA LOCALA E PROBLEMA PRINCIPALA A M.A.I.SUNT PROBLEME CU MULT MAI MULT INTERES PTR.OFICIALI CARE TREBUIESC REZOLVATE.CU RESPECT.

  2. Politia locala nu este o instituție a statului! Este un serviciu sau o direcție în cadrul primăriei, sub coordonarea primarului, fără nicio legătură între ele.
   Daca tot sunteți asa de buni de ce folosiți titulatura de politie? Pentru a crea confuzie cu Politia adevărată și pentru a avea oarece autoritate. Într-o tara civilizata aceste structuri aservite primarilor nu exista. În UE, peste 20 din tarile membre nu au servicii de politie locala. Fenomenul infracțional se combate la nivel de regiune, de tara, nu la nivel local și individual.
   Asa ca, nu ne interesează cât de pregătiți sunteți sa amendați băbuțe.

  3. Inviti polițiștii la voi ca să ce? Sa vadă ca folosiți ILEGAL uniforma identica cu cea a Politiei Romane, ca mașinile sunt inscripționate altfel decât prevede Legea politiei locale, ca amendați pe oricine pentru a aduce bani la bugetul primăriei pentru a avea primarul ce sa cheltuie?
   Nu ar trebui sa existați! Exista Politia Romana și Jandarmeria Romana!
   ESTE DE AJUNS!

  4. Sa vadă ce la voi???
   Ca folosiți ILEGAL uniforme identice cu ale polițiștilor, ca aveți mașini inscripționate altfel decât prevede Legea politiei locale, sa amendați pe oricine pentru a aduce bani la bugetul local ca primarul sa aibe ce cheltui? Nu va justificați existenta!
   La nevoie lumea cheamă Politia nu angajați ai primăriei!
   Exista Politia Romana și Jandarmeria Romana! Este de ajuns, nu avem nevoie de unii care se cred polițiști.

 2. Ca drept dovada pentru ca sunt bine pregătiți, pensionarii din MAI, nu pot trece de un examen la Politia Locala, au luat totul în ras, sunt varza

 3. Din păcate, fără nici o referire la poliția locală, omai 60 nu se aplică corect mai nicăieri in țară, in special orășele mici, unde se fac patrule din doi polițiști, ambii de la alte structuri decât cele de siguranță publică… lipsa de personal a creat astfel de anomalii care nu sunt sancționate de un sindicat sau organizatie profesionala! Ma intreb daca eu as încalcă un omai cu faptă pur administrativă ar fi șefii dispuși să se uite in altă parte, având în vedere că si ei încalcă lunar, la fiecare planificare acest omai?! Mi-e greu sa cred!!!

 4. Vă dorim succes, mai ales că aveți destui susținători in activitate cărora le-ar conveni sa nu mai existe politie locală. Puteți începe cu noi, apoi cu poliția economică, militară și când terminați, să alegeți cu cine vreți să mai faceți serviciu ca poate noi, nu vom mai dori mixt cu voi! Mulțumesc, aștept păreri!

  1. @Costi, vorbești, dar nu spui nimic. Așa-zisa politie locala nu este același lucru cu Politia militara ori cu Politia economica. Politia militara face parte din cadrul MApN, iar Politia economica, actualmente Direcția pentru Combaterea Criminalității Economice, face parte din IGPR, care la rândul sau este cea mai importanta structura din MAI.
   Stai liniștit, niciun polițist nu dorește sa execute serviciul cu un angajat al primăriei, cu un local.

 5. D-le/D-na BETH….STATI IN BANCA DUMNEAVOASTRA CA SUNTETI INAFARA PROBLEMEI.DACA FACETI PARTE DIN SISTEM,IMI PARE RAU SA VA SPUN DAR SUNTETI DIN CATEGORIA „ALTEX”.STITI CE INSEAMNA?ANGAJATI CU BULETINUL.SCZATI-MA DAR CAM BATETI CAMPII.MULTA SANATATE VA DORESC!

  1. Câmpii ii bați tu, gardianule local! „Flanco” sunteți voi, gardienii locali. V-au adunat după strada, v-au dat uniforme, iar apoi v-au trimis la cursuri de 3 luni, dar degeaba.
   Fac parte din sistem de circa 20 ani, sunt absolventa de Școală de politie, dar și a Facultății de politie, dețin un master în domeniul judiciar, asa ca: Ciocul mic, localule!
   În UE, sunt tari în care nu exista sau nu mai exista nici Jandarmeria, ci doar un serviciu unic de politie. Acolo unde exista mai multe structuri lucrurile nu funcționează deloc bine, vezi Franța, de exemplu.
   Documentează-te înainte de a face afirmații!
   NU ATI FOST, NU SUNTEȚI ȘI NU VEȚI FI NICIODATĂ POLIȚIȘTI, GARDIENILOR LOCALI!
   Încă o data o spun, serviciile de politie locala trebuie DESFIINȚATE, se cheltuie banii DEGEABA. În medie, peste 7.000 lei/luna, pentru un gardian local. DE CE?
   Alo, Sindicatul Europol se aude? Ori se desființează, ori li se schimba DENUMIREA. Luați inițiativa în acest sens.

   P.S. Nu mai permiteți localilor sa facă comentarii aici. Sa comenteze pe site-ul sindicatului lor, ori al primăriei ai căror angajați sunt.

 6. Admin înțeleg și apreciez demersul vostru, ca și organizație sindicală dar de ce nu faceți demersuri în sensul reducerii deficitului de personal?! Este clar că nu sunt bani de aceea și școlile de agenți scolarizeaza câte 700 pe promoție pe cand Câmpina are capacitate de 1200 elevi? O solutie mai simplă ar fi scoaterea polițiștilor din structurile suport și angajarea personal contractual, dar nici așa nu se vrea că acolo sunt locurile călduțe!

  1. Durata școlarizării la scolile de politie s-a redus la 1 an, iar per promotie sunt admiși in total 1600 persone( Câmpina+ Cluj)

 7. Așa cum am mai spus sunt orașe in țară unde judiciarul face patrulă la siguranță publică cu agentul de la rutieră, și au câte 12-14 astfel de servicii din 20-21! Deci frate unde se respectă omai 60 ăsta? Înțeleg că nu sunt oameni, nu închidem poliția, dar parcă nici nu se caută soluții, toți se învârt în jurul cozii, doar nu o sesiza nimeni nimic, să nu deranjăm conducerea ministerului! Lg 218 prevede clar atribuțiile polițistului, restul e can can!
  E nevoie de structuri suport dar nu cred ca e obligatoriu să fie ocupate de polițiști, mai nou au și condiții speciale și spor de vechime de 6 luni la an!

 8. D-na BETH…NU FITI FRUSTRATA D-NA!FELICITARI PTR TOATE DIPLOMELE SI MERITELE D-VSTRA…NU CONTEAZA CA SUNT DOBANDITE LA FACULTATILE „X SI O”SUNT ALE D-VSTRA…NU AM SPUS DECÂT CĂ SUNT ALTE PROBLEME MAI GRAVE DE REZOLVAT IN M.A.I.DECAT SA SE POARTE GRIJA POLITIEI LOCALE.DE CE VA-TI OFENSAT ASA SI MI-ATI INSIRUIT TOATE „OXFORDURILE”D-VSTRA?SI DREPTUL LA EXPRIMARE IN CONDITIILE LEGII SI ALE BUNULUI SIMT NU POATE SA FIE INGRADIT…D-NA BETH((LICENTIATA IN DREPT).SI PINA LA URMA -URMEI EU MA LINISTESC CU IDEEA CA LA NOI LA IASI INCEPIND DE LA INSPECTORUL-SEF AL I.P.J,INSPCTORUL-SEF AL I.J.J.(jandarmeria d-na BETH) SI PINA LA ULTIMII AG.ESTE O COOPERARE SI INTELEGERE INTERINSTITUTIONALA FFFF BUNA,NICIUNUL CREZINDU-SE MAI PRESUS SAU MAI DESTEPT DECAT CELALALT ASA ÎNCÎT MUNCA DE SIGURANTA PUBLICA SA FIE NUMAI SI NUMAI IN SPRIJINUL COMUNITATII NOASTRE.VA DORESC SPOR LA TREABA SI MULT SUCCES IN LUPTA SINDICALA IMPOTRIVA POLITIEI LOCALE.O ZI FRUMOASA SI MULTA SANATATE.P.S.ESTE ULTIMUL COMENTARIU AL MEU NU VA MAI DERANJEZ.

  1. Frustrați sunt localii are de cred polițiști. Nu sunteți polițiști, ci doar niște impostori!
   Scoala de politie și Facultatea de politie nu este același lucru cu o facultate de tip SRL, asa cum au unii locali. În marea voastră majoritate aveți doar liceul și ala făcut la seral. Ma interesează cât de bine colaborează structurile din MAI, inclusiv cu IGI și IGA (ia de aici localule), pentru ca asa trebuie sa fie. Structurile de locali nu fac parte din MAI și, deci, nu trebuie sa existe vreo colaborare cu angajații primăriei.
   Asa ca, hai sictir!

 9. Am spus ca e un ultim comentariu,dar ma obligi sa te aflu cine esti:NU ESTI DIN SISTEM,NU AI NICI O PREGATIRE DE SPECIALITATE,NU ESTI FAYR-PLAY:ESTI O JIGODIE,O MANIPULATOARE DE OPINIE CARE AI FOST SAU ESTI INTR-O PREZUMTIE DE PERSOANESANCTIONABILE(COMERCIANTA,CONTROLOR MIJLOC DE TRANSPORT,TAXATOARE PIATA ,PARCARE SI FARA NICI O ALUZIE PROSTITUATA)CARE NU POATE SA-SI DESFASOARE ACTIVITATEA DE RAUL SI PREZENTA POLITISTILOR LOCALI.PS.AM CREZUT CA ESTI O PERSOANA CU EDUCATIE CIVICA….DAR M-AM INSELAT:SICTIR SA-I SPUI LUI MATA CARE TE-A EDUCAT SI JIGNIRI IN CEEA CE PRIVESTE PREGATIREA PROFESIONALA LA COLEGII SAU COLEGELE TALE DIN BREASLA(TI LE-AM ENUMERAT MAI SUS).DUPA CUM SCRII SI CE VOCABULAR AI NU POT DECÂT SA TE IGNOR…ORDINARĂ(Am gasit cuvântul).

  1. Mori de ciuda… De ce tipi, localule? Adevarul doare? Foarte bine!
   Eu sunt Rares-Andrei, super-politistul local… Marș ma, la păzit de panseluțe!

 10. DE CAND AM AUZIT EU DE IGI SI IGA…TU TE-NCALTAI INVERS CU SLAPII…DE PANTOFI NU STIU DACA AVEAI!!!

 11. Si ca sa inchei toata discutuia cu tine(i-mi pare rau ca nu mai pot folosi apelativul „d-vstra” …nu „APERITIV”)VEZE-TI DE TREABA TA INCASEAZA CE TREBUIE SA INCASEZI SI LASA INSTITUTIILE STATULUI DE DREPT SA-SI FACA TREABA.AM SPUS INSTITUTIILE STATULUI DE DREPT….NU STII CE INSEAMNA,DUPA UN COMENTARIU POSTAT…NU STII…O PRIMARIE NU POATE FI „PRIMARIA COMUNEI,ORASULUI,MUNICIPIULUI XXXCCCC…..S.R.L.TI-AM DAT EXPLICATII SI DETALII TERITORIAL-ADMINISTRATIVE SA NU TE MAI APRINZI PRECUM FOSFORUL DIN CHIBRITE…ATENTIE!!!NU CRED CA NU STII CE SUNT CHIBRITELE…NU TE JUCA CU ELE!!!#

  1. De ce a fost infiintata poliția locală?
   Pentru ca prostii de nivelul tău redus sa aibe unde sa lucreze!
   Bai, prostovane, voi, gardienii locali, nu faceți parte din nicio instituție a statului de drept! Nu trebuie sa existați! Nu va justificati existența!
   Ai auzit de IGI si IGA?! Ai dat un search (cautare, adica) pe Google?
   Mori de ciuda ca nu ești polițist, ci doar un politist local, un gardian local mai bine spus. Ești mândria familiei, te lauzi ca ești polițist? Ei bine, nu, ești un nimic, angajat al primăriei. Mori de ciuda si in chinuri localule pentru ca tu nu ești politist, iar eu chiar sunt politist! SIC!

 12. Nu ma mai cobor la nivelul tau si nu mai vreau sa mai continuu o discutie care pe tine te depaseste.Si iti dau un sfat:NU TE MAI ERIJA IN NU STIU CE FUNCTII ALE M.A.I.ESTE FAPTA PENALA DESTEAPT-O SI SE PEDEPSESTE.NU ESTI CADRU M.A.I.:ESTI O PENALA SI O JIGODIE…CADRELE M.A.I.ORICAT DE SLABA PREGATIRE OR AVEA NU AU VOCABULAR DE ASTA TRIVIAL.ESTI O ORDINARA SI O IMPOSTOARE CARE BAREM CEI 7 ANI DE-ACASA NU I-AI ABSOLVIT…DARMITERI TOATE OXFORDURILE ALEA ENUMERATE IN ALT COMENTARIU.SI CA SATE CITEZ IN INCHEIERE…SICTIR!!!!ESTI PREA PROASTA CA SA MAI CONTINUU O CONVERSATIE CU TINE!!!

  1. Tot un gardian local ramai. Prostul familiei. Dacă te ducea capul erai agent de paza sau portar, dar asa ai ajuns doar gardian local.
   Mori de ciuda, prostovane!
   Ești doar un angajat al primăriei și atât! Nu poți mai mult, ești mic…
   Mori de ciuda… Eu sunt polițista, iar tu un nimic local.
   Fapta penala este când te recomanzi tu ca fiind polițist, dar de fapt ești gardian public, fapta penala este când porti uniforma identica cu cea a polițiștilor.
   Fapta penala a fost când te-au făcut părinții tăi.
   F.Y.!

  2. Rareș-Andrei, un gardian local frustrat ca nu este și el polițist. Plângi, prostovane, ca plânsul îți face bine. Lasă, poate, într-o alta viata, o sa îți depășești condiția de acum și o sa fii polițist sa prinzi și sa cercetezi hoți, nu ca acum doar un gardian local care păzește panseluțe.
   Aproape toți gardienii publici vor sa fie polițiști, dar nu pot, nu ii ajuta pregătirea. La munca, gardienilor!

 13. Daca una din serviciul CABINET de la un IPJ a avut atata gandire ca sa se apuce de furat i-mi inchipui cat de destepti sunteti voi(BETHY CEA URATA SI RADY MAMII).Dupa cum te exprimi esti una/unu si aceeasi/acelasi proasta/prost…dar daca sunteti doi deja e strigaror la cer cati sunt toata tara asta cu gandirea voastra.Va compatimesc si ma repet:SCUZELE MELE PTR.TOTI OAMENII DE CALITATE DIN ACEST SISTEM(MAJORITATEA)DAR CAND SE STRECOARA SI JIGODII(precum BETH,RADY si altii)treburile nu merg bine.EU VA CRED CA TU/VOI NU AI/AVETI NICI O VINA CA SUNTETI ASA…NATURA….CU EA NU NE PUTEM PUNE,NE MAI ARATA SI CATE O EROARE GENETICA.DAR LASA…SANATATE S-A AI/AVETI POATE AJUNGETI MATERIAL DE STUDIU PENTRU CERCETATORII ENGLEJI…CEI CARE SE OCUPA DE RARITATI UMANE!DOAMNE…DOAMNE!!! CATE SCURSURI ALE SOCIETATII AI PUTUT LASA IN TARA ASTA???

 14. Ma uit la comentarii si ma minunez , doamne ajuta sa se desfiinteze Politia Comunitara , sa va spalati pe cap cu circulatia si cu ordinea publica a voastra de Politisti. SPAGARILOR , VA INCURCA COMUNITARII SA LUATI SPAGA , ABIA ASTEPT SA VA VAD LA PROTV .

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.