Șeful Poliției Române nu va mai fi numit de premier

Senatul a adoptat  proiectul de lege care modifică Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, în sensul în care inspectorul general nu va mai fi numit prin decizie a prim-ministrului, ci prin decizie a ministrului  afacerilor interne. Totodată, nu mai este obligatorie consultarea Corpului Național al Polițiștilor la numirea șefului IGPR.  Legea va merge  spre promulgare la președintele Klaus Iohannis și va intra în vigoare  după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Conform noii prevederi, Inspectoratul General al Poliției Române este condus de un inspector general, numit de ministrul afacerilor interne. Așa cum și ceilalți inspectori generali sunt numiți de ministrul afacerilor interne, era firească această modificare, care  cel mai probabil îl va responsabiliza pe acesta să facă o alegere potrivită.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Șeful Poliției Române nu va mai fi numit de premier

Distribuie

Un răspuns

 1. Da… Exact ce ne lipsea! S-a rezolvat și asta!
  PE BUNE?! Asta lipsea Poliției Române?! Aveți impresia că un ministru face ce vrea el? Va numi șef al IGPR pe cine i se spune de către partid, la fel cum făcea și primul ministru.
  Deci, nu se schimbă nimic pentru noi.
  Altele sunt problemele urgente ale polițiștilor:
  – modificarea modului de calcul a salariului cu raportare la salariul minim actual, nu pe baza unor norme abrogate care se raportează la anul 2009
  – punerea în plată la nivel maxim
  – plata normei de hrană majorată cu 5 lei/zi pentru cele 60 de zile de stare de urgență

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută