Salariul de grad actualizat de la 1 ianuarie

Astăzi, începând cu ora 10.00 a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, ședința Comisiei de Dialog Social ce a avut pe ordinea de zi proiectul  de HG pentru actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deținut de personalul militar, respectiv polițiștii și polițiștii de penitenciare. Actualizarea are loc ca urmare a creșterii salariului minim brut garantat în plata la valoarea de 3000 lei de la 01.01.2023 și va produce efecte până când va crește din nou  salariul minim și va trebuie emisă o nouă hotărâre de guvern.

Conform Hotărârii de Guvern, salariile de grad care în prezent sunt plafonate la valoarea de acum 13 ani,  vor fi cuprinse între 600 lei – 725 lei pentru agenții de poliție, sume între 750 lei – 925 lei pentru ofițerii de poliție, iar pentru chestorii de poliție acestea vor fi cuprinse între 950 lei și 1000 lei, așa cum rezultă din imaginile de mai jos. Actualizarea se va face cu data de 1 ianuarie 2023 (salariul încasat in luna februarie).

Astfel, dacă acum un agent șef  de politie are 366 lei, de la 1 ianuarie va avea 700 lei, un agent de politie de la 340 va avea 625 lei, un inspector de politie de la 438 lei  va avea 775 lei, un comisar de politie de la 478 lei va avea 850 lei. Sumele sunt brute si vor fi supuse impozitării și contribuțiilor sociale. Pentru a vă calcula fiecare valoarea pe care o veți primi, scădeți din valoarea corespunzătoare gradului din imaginea atașată, valoarea care se regăsește pe fluturașul de salariu.

Atât Guvernul, cât și Ministerul Muncii au achiesat la această revendicare a organizației noastre sindicale în urma întrevederilor pe care le-am avut în urma protestelor  din lunile precedente, prin care am solicitat și actualizarea salariului de grad ( foto de mai jos)

 

Este o măsură complementară la majorarea cu 10% care e prevăzută in ordonanța cu masurile fiscal bugetare, însă asta nu înseamnă că va mulțumi polițiștii de neaplicarea corecta a legii salarizării înghețată succesiv prin ordonanțe trenuleț. Vom continua acțiunile de protest, iar în data de 15 decembrie vom fi din nou în stradă pentru că legea nu trebuie să fie opțională, ci obligatorie.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Salariul de grad actualizat de la 1 ianuarie

Distribuie

8 răspunsuri

  1. Si limita va fi aceeasi din legea salarizarii, limita ce nu va putea fi depasita, indiferent daca va creste sau nu salariul de grad. Corect?

    1. Păi mai avem până atingem limita din legea salarizării. Toate aceste diferențe se vor aplica la salariile de grad aflate în plată, fără vreo limitare

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută