S-a stabilit modalitatea de repartizare a biletelor de odihnă la Poliția Capitalei

Azi, 29.05.2019, începând cu ora 10:00, la sediul Poliției Capitalei a fost convocat Colegiul de Conducere având pe ordinea de zi modalitatea de repartizare a biletelor de odihnă la Complexul „Diana” din stațiunea Saturn și Complexul „Meridian” din stațiunea Mamaia.

Cu toate că ședința a fost anunțată de câteva zile, în afara reprezentanților Sindicatului EUROPOL, a mai participat o singură organizație sindicală, lucru sesizat de către cei prezenți. Mai mult, de față cu șefii de secții, șefii de sectoare și șefii de servicii, directorul general, Adrian Ciprian Miron, a dat citire informațiilor referitoare la numărul de bilete și modul de repartizare, cu mențiunea că își dorește ca 5 dintre bilete să fie rezervate unor colegi care și-au riscat viața în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Astfel, la nivelul Poliției Capitalei au fost repartizate 159 de bilete pentru un total de 6150 de polițiști, reprezentând un procent de 2,58%, insuficient în raport de nevoia reala pentru odihna și refacerea capacității de muncă. Perioadele celor 159 bilete acoperă lunile iunie, iulie, august și prima parte a lunii septembrie și sunt repartizate în camere de cat. 1, cat. 2, cat. 3 și apartamente.

Ca modalitate de repartiție a acestor bilete, s-a precizat că numărul total de bilete alocat de IGPR/MAI a fost împărțit la numărul de polițiști încadrați, rezultând astfel în medie:

  • 1-2 bilete pentru fiecare serviciu din cadrul DGPMB;
  • 17 bilete pentru Brigada Rutieră;
  • 6 bilete pentru Serviciul Independent de Reținere și Arestare Preventivă;
  • 3 bilete la Serviciul de Acțiuni Speciale;
  • 16 bilete la Poliția Sectorului 1;
  • 17 bilete la Poliția Sectorului 2;
  • 17 bilete la Poliția Sectorului 3;
  • 14 bilete la Poliția Sectorului 4;
  • 14 bilete la Poliția Sectorului 5;
  • 15 bilete la Poliția Sectorului 6;

Pentru cele 5 bilete repartizate direct ca o măsură de recompensă, în condițiile în care nu există niciun alt mijloc în momentul de față pentru recompensarea polițiștilor, au fost nominalizați colegii din cadrul Secției 9 Poliție – Petrache/Georgescu, Secției 21 Poliție – Corea/Vicențiu și Secției 17 Poliție – Olteanu Ligia. Toți cei 5 colegi au fost nominalizați punctual, aceștia rișcându-și viața pentru a salva o persoană de la înec, pentru a salva viața unei alte persoane dintr-o locuință cuprinsă de foc, respectiv colega noastră care a intervenit, în timpul liber,  și a prins autorul unei infracțiuni săvârșite în flagrant.

Totodată, este important de precizat faptul că directorul general a dispus ca la nivelul fiecărei structuri, să fie invitați reprezentanții organizațiilor sindicale pentru a stabili concret modul de acordare a biletelor de odihnă repartizate (tragere la sorți, criterii individuale, etc).

Nu putem să nu apreciem transparența și inițiativa de lăudat a conducerii DGPMB cu privire la acest subiect, în condițiile în care, în anii trecuți au existat o serie de observații negative referitoare la modul arbitrar și subiectiv în care aceste bilete au ajuns „decât” la o parte din polițiști, iar aceia nu erau sub nicio formă cei din stradă.

Vom monitoriza prin intermediul reprezentanților noștri, în zilele următoare și modul în care are loc repartizarea acestor bilete la nivelul inspectoratelor de poliție/inspectoratelor teritoriale de poliție de frontieră pentru ca transparența și obiectivitatea să reprezinte principalele principii care să stea la baza acestui proces

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: S-a stabilit modalitatea de repartizare a biletelor de odihnă la Poliția Capitalei

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută