S-a dat liber la promovarile pe functie

De câteva zile, IGPR a dat liber la promovările în funcție. Practic, toți polițiștii care care sunt plătiți pe o functie inferioara fata de cea prevazuta în fisa postului pot beneficia de promovarea pe funcție.

Se impune sa precizam ca legislația în acest domeniu a fost modificata recent, în privința a doua aspecte: promovarea pe funcție poate avea loc doar o data pe an iar cel care este propus pentru promovare sa fii obținut cel puțin calificativul de Bine la ultimele doua evaluări. Pentru anul 2015, după cum bine știți, se considera ca tuturor polițiștilor le-au fost atribuit calificativul necesar pt avansare/promovare.

În continuare însă, suntem legați de factorul subiectiv reprezentat de vointa șefului nemijlocit de a redacta propunerea de promovare. Încă avem probleme de mentalitate la nivelul “managementului” institutional care afectează în sine integritatea carierei polițistului.

Nu de puține ori s-a întâmplat ca polițiști cu performante și care se implica pentru a avea rezultate au fost privați de promovarea pe funcție doar pentru ca nu erau în gratiile șefului.

Va recomandam sa verificați la ce nivel este funcția maxima a postului pe care puteți sa îl ocupați (agent IV, III, II, I sau principal) și sa va asigurați ca șeful nemijlocit va redacta și înainta propunerea de promovare pe functia superioara. Cei mai afectați de suspendarea promovările pe funcție au fost polițiștii tineri de la posturile de politie care au fost plătiți mult timp pe functia de agent IV deși ocupau funcția de ajutor sef de post, care este echivalentul funcției de agent principal. Și aceasta doar pentru ca unii șefi de post nu le-au redactat raportul de propunere pentru trecerea pe functia prevazuta postului după cele 6 luni de tutela.

Este foarte important de menționat faptul ca nu exista o limita a numărului de promovări pe care un inspectorat de politie poate sa le opereze, de aceea încurajăm foarte mult ca toți șefii să-și promoveze subalterni în funcție.
Pentru orice alte informații sau nelămuriri, va stam la dispoziție prin intermediul oricăror mijloace de comunicare.

Viitorul ne aparține
Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: S-a dat liber la promovarile pe functie

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Buna seara! Poti fi promovat pe o functie superioara o singura data intr-un an, dar cate casute poti sa sari? Ex : daca esti ofiter I si casuta iti permite pana la specialist I, cate trepte poti sa fii promovat intr-un an?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută