S-a dat liber la împuterniciri pe funcție. Marcel Vela blochează concursurile în MAI

Printr-o circulară transmisă tuturor unităților subordonate, MAI anunță suspendarea  tuturor concursurilor aflate în desfășurare pentru ocuparea posturilor  de conducere sau execuție vacante pentru polițiști, personal contractual sau cadre militare, iar inițierea în vederea ocupării acestor posturi prin concurs să se facă numai cu aprobarea ministrului afacerilor interne la solicitarea motivată a structurilor MAI, în situații temeinic justificate și cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobate și bugetul alocat pentru cheltuieli de personal.

Dacă la audierea din comisii pentru funcția  de ministru al afacerilor interne din data de 29 octombrie, ministrul Marcel Vela a susținut ”organizarea concursurilor în vederea ”stabilizării” conducerii acestora”, la nici o lună distanță acesta își schimbă radical poziția și le blochează efectiv. Mai mult de atât, și premierul Ludovic Orban, a susținut în data de 05 noiembrie, la ceremonia de instalare a noului ministru de interne că ”politica interimatelor în funcții, simulacrele de concursuri, toate trebuie să înceteze”.

Nu știm dacă acesta este începutul unor măsuri de austeritate sau politica interimatului promovată de Carmen Dan, e însușită si de Marcel Vela pentru o mai bună ținere sub papuc a împuterniciților, însă această măsură nu face decât să acutizeze  deficitul de personal din minister prin blocarea ocupării funcțiilor de execuție vacante.

Stăm și ne întrebăm retoric dacă la acest lucru se referea domnul ministru atunci când a spus că  dorește “rebrenduirea” Poliției Române, când de fapt problemele sistemului sunt cu totul altele, iar prin această măsură se dorește dobândirea unui control asupra funcțiilor cheie din MAI.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: S-a dat liber la împuterniciri pe funcție. Marcel Vela blochează concursurile în MAI

Distribuie

3 răspunsuri

 1. Hmmm…si de ce nu le-ar bloca? Vi se pare ca nu sunt destui ,,police man” care nu fac nimic decat sa incaseze niste salarii grase fara a avea nici cea mai vaga idee despre ce este sau cu ce se mananca aceasta meserie? Trebuie sa mai intre si alti ,,competenti” in sistem pentru care cetatenii trebuie sa renunte la a le asigura un viitor mai bun copiilor prin plata de taxe si impozite necesare remuneratiilor acestor privilegiati?
  Vi se pare cumva ca de cand a aparut aceasta oportunitate a scazut cumva rata infractionalitatior?
  Nu, insa am vazut tot mai des abuzuri de putere, spagari, oameni coruptibili si burti tot mai mari!
  Ce fac ei sa merite aceste salarii atat timp cat prin sondaje reale se arata ca siguranta pe care o ofera acesti ,,arieni” este aproape nula si cetatenii nu o resimt si ajung sa isi faca singuri dreptate! 90% dintre ,,curajosi” isi incalca juramantul depus inca dinainte de a-l depune!
  V-ati gandit ca poate aceasta masura este luata pentru a incepe o campanie de purificare a sistemului si de constientizare a cadrelor deja active? V-ati gandit ca poate aceasta ,,atrocitate” va duce la indreptarea deficitului bugetar si incet-incet la un viitor mai bun?
  A…si inca o intrebare la care imi doresc sa primesc un raspuns de la fiecare persoana ce citeste acest comentariu: v-ati simti mai in siguranta daca ati sti ca de maine inca 1000 de organe MAI sunt activi ?
  Da…ne plac copertile…

 2. Ghiciți ce urmează? Cu un deficit bugetar de peste 4% salariile și pensiile vor fi înghețate. Asta în cel mai bun caz…

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută