Printr-o circulară transmisă tuturor unităților subordonate, MAI anunță suspendarea  tuturor concursurilor aflate în desfășurare pentru ocuparea posturilor  de conducere sau execuție vacante pentru polițiști, personal contractual sau cadre militare, iar inițierea în vederea ocupării acestor posturi prin concurs să se facă numai cu aprobarea ministrului afacerilor interne la solicitarea motivată a structurilor MAI, în situații temeinic justificate și cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobate și bugetul alocat pentru cheltuieli de personal.

Dacă la audierea din comisii pentru funcția  de ministru al afacerilor interne din data de 29 octombrie, ministrul Marcel Vela a susținut ”organizarea concursurilor în vederea ”stabilizării” conducerii acestora”, la nici o lună distanță acesta își schimbă radical poziția și le blochează efectiv. Mai mult de atât, și premierul Ludovic Orban, a susținut în data de 05 noiembrie, la ceremonia de instalare a noului ministru de interne că ”politica interimatelor în funcții, simulacrele de concursuri, toate trebuie să înceteze”.

Nu știm dacă acesta este începutul unor măsuri de austeritate sau politica interimatului promovată de Carmen Dan, e însușită si de Marcel Vela pentru o mai bună ținere sub papuc a împuterniciților, însă această măsură nu face decât să acutizeze  deficitul de personal din minister prin blocarea ocupării funcțiilor de execuție vacante.

Stăm și ne întrebăm retoric dacă la acest lucru se referea domnul ministru atunci când a spus că  dorește „rebrenduirea” Poliției Române, când de fapt problemele sistemului sunt cu totul altele, iar prin această măsură se dorește dobândirea unui control asupra funcțiilor cheie din MAI.

2 gânduri despre “S-a dat liber la împuterniciri pe funcție. Marcel Vela blochează concursurile în MAI

1. Stați și va întrebați, postați, sperați, mimati, va rugați, prosperati, faceți orice altceva în afara lucrurilor pentru care sunteți plătiți, toți marii șefi de sindicate de la un cap la celălalt……

Lasă un comentariu