Raport tip pentru decontarea ratei la bancă

Chiar dacă au trecut mai bine de 3 luni de zile de când în Monitorul Oficial al României, partea I, nr.1036 din 06.12.2012 a fost publicată legea de modificare a Statutului polițistului prin care compensația de chirie poate fi transformată în rată la bancă, se pare că ne lovim de o mare incompentență managerială, la nivelul unităților de poliție, în sensul în care cererile colegilor aflați intr-o astfel de situație, stau în așteptare, doar pentru că cei care ar trebui să emită actele prin care se face modificarea, nu știu ce au de făcut.

O parte dintre acești ”manageri” spun că nu pot da curs solicitărilor, doar pentru simplu fapt că nu au norme de aplicare sau procedură de lucru cu privire la  modificările intervenite la Legea 360/2002, iar pe această cale le transmitem  că norma legislativă superioară este prioritară și nu este nevoie de alte prevederi, chiar dacă, suplimentar, au primit ”indicații” de la Secretariatul General al Ministerul Afacerilor Interne despre cum pot aplica noile prevederi.

   

Până în momentul de față am identificat foarte puține situații în care să se aplice modificările, una dintre acestea fiind la  Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, București,   instituție care a aplicat corect și imediat modificările survenite în luna decembrie 2018 la Lg. 360/2002, și care a avut solicitare de transformare a compensației de chirie în rată la bancă de la un angajat, dând curs acesteia, fără a mai avea nevoie de clarificări suplimentare de nivel ierarhic superior.

Rugăm colegii care primesc chirie sau cărora le-a fost născut dreptul de compensație la chirie și nu au primit efectiv, în bani, această compensație,  să meargă la structurile de resurse umane cu modelul de raport pe care l-am anexat și să solicite aplicarea modificărilor survenite prin modificarea statutului, neexistând niciun impediment pentru a nu fi puse în aplicare(descarca aici model raport) 

De asemenea, solicităm domnului inspector general al Poliției Române să ia atitudine față de situația prezentată mai sus și prin structurile de resort să transmită în teritoriu, în regim de urgență, punerea în aplicare a prevederilor legale, deoarece colegii care renunță la compensația de chirie pentru că își achiziționează locuință, pierd lunar o sumă importantă de bani din cauza ”limitării întelegerii” unor șefuți.

Ne puteți sesiza, punctual, dacă ați întâmpinat greutăți în acest sens, la adresa de mail sindicateuropol@gmail.com  sau la numerele de telefon de pe site/pagina facebook.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Raport tip pentru decontarea ratei la bancă

Distribuie

14 răspunsuri

 1. Oare ceilalți lucrători (polițiști, etc.) care au contractat credite imobiliare până la aparitia art. din statut privind decontarea ratei sau au fost mutati la cerere nu sunt discriminati față de colegii lor care vor beneficia de decontare? Ce au de gand sindicatele sa facă? Vor sesiza CNCD sau altceva?

  1. Nu domnule polițist cine nu a vrut sa trăiască pe spinarea statului până acum este bun de plată, cine a fost șmecher, rămâne șmecher in continuare. În viață nu contează dacă ai vrut sa realizezi ceva pentru tine și familia ta neurmărind să ți se dea ceva de la stat. Oare ne interesează proștii, nicidecum. Unii s-au mutat de la primul loc de muncă pentru că nu mai suportau chiriile din acel loc și nu li se dădea nici măcar un ban fiind repartizați din școala la sute de kilometri de părinți, alții au fost angajați din civilie de la șaibă, poate chiar în localitatea de domiciliu și li se dădea chirie fiind singurii copii la părinți sau și mai rar au fost cazuri când li se plătea chiria și făceau naveta sau nu stăteau acolo. Trăiască sistemul. Normal ar fi fost așa cum spunea legea care niciodată nu a fost respectată că polițistul să fie ajutat o data în viață să își cumpere sau să își construiască o locuință dar legile uneori sunt facultative iar sindicatele in loc sa militeze sa fie respectate au făcut demersuri sa păstreze discriminările in continuare prin modificări ale legilor .

 2. Eu am contractat un credit imobiliar în 2012 iar atunci eram mutat în interesul serviciului! Între timp până la aparitia art din statut priv decontarea m am mutat la cerere! Nu s oare discriminat fata de cei care vor beneficia de decontarea ratei?

  1. Exista o discriminare pe care vom reusi sa o eliminam doar cu ajutorul vostru. Pentru ca daca gradul de nemultumire va fi redus, la fel va reactiona si MAI-ul. Insa daca vom incepe sa fim vocali, vom avea mai multe sanse să lărgim categoria de beneficiari.

 3. Buna intrebare..noi cei care ne am luat deja casa până în momentul aplicării legii, sa inteleg ca primim doar vorbe în vânt.. Dumneavoastra credeti ca nu ne ar fi de ajutor si noua acești bani…dar dumneavoastra nu luptai pentru drepturile noastre..asa cum ati facut si in cazul in care soț si sotie angajați Mai, veniți din provincie ambii, daca se căsătoresc mai primeste doar unul dintre ei bani si daca isi iau casa nu mai vede niciunul dintre ei.. sa inteleg ca încurajați concubinajul si nu căsătoria?

 4. Buna ziua! Cei care au avut făcut credit înainte de a fi numit in funcție, pot beneficia de decontare??
  Multumesc

 5. Dar cei care au renuntat la primirea compensatiei de chirie si si-au achizitionat un apartament in rate, fara a fi mutati la cerere intre timp pot beneficia de plata ratei ? (adica la data crditului se incadrau pentru primirea conpensatiei de chirie iar intre timp nu s-au schimbat raporturile de serviciu)

  1. Daca la data intrarii in vigoare a legii de modificare ati avut dreptul la compensatia de chirie, puteti beneficia si de plata ratelor bancare.

 6. Cred ca nu m-am exprimat cum trebuie si nu m-am facut inteles. Concret, incadrat in Politie in anul 2006 pana in anul 2013 indeplineam conditiile acordarii chiriei, in anul 2013 mi-am cumparat apartament in rate in aceeasi localitate, in tot acest timp nu s-au schimbat raporturile de serviciu nefiind mutat la cerere doar in urma unui concurs castigat, cu functia tot in aceeasi localitate. In aceasta situatie pot beneficia de plata compensatiei ?

  1. In condtiile in care v-ati pierdut dreptul la compensatia de chirie ca urmare a achizitionarii unui imobil, nu mai aveti dreptul la decontarea ratelor creditului bancar.

 7. Daca pana in prezent primesc chirie si acum imi cumpar un apartament impreuna cu un codebitor (viitorul sot), mai primesc compensatia pentru rata apartamentului ?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.