Ultimele detalii cu privire la concursurile de încadrare directă

Astăzi, 27.03.2019, ora 1200 , la sediul Inspectoratului General al Poliției Române a avut loc videoconferință cu toate unitățile de poliție pentru instructajul personalului implicat în activitatea privind organizarea și desfășurarea concursurilor de încadrare directă/reîncadrare ce va avea loc în data de 30.03.2019, ședință la care a participat și reprezentantul organizației noastre sindicale.

A fost prezentată metodologia de lucru și sarcinile fiecărei persoane implicată în activitate cât și modalitatea în care vor fi constituite comisiile centrale și comisiile /subcomisiile de concurs de la nivelul unităților de poliție.

Activitatea comisiilor centrale de concurs se desfășoară la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, și se întrunesc și elaborează subiectele și grila de corectare și notare, cu cel mult 24 ore înainte de susținerea probei scrise, ulterior testul fiind transmis in format pdf. către comisiile de la unități pentru multiplicare și transmitere către sălile de concurs.

Menționăm faptul că am supus atenției conducerii I.G.P.R. două observații cu privire la metodologia emisă:

                -am solicitat să fie redactate mai multe variante din care varianta unică să fie extrasă în dimineața concursului pentru a elimina orice fel de suspiciuni cu privire la posibilitatea transmiterii anterior, subiectelor către candidați;

         -am solicitat ca toate activitățile desfășurate cu organizarea concursurilor să fie înregistrate audio-video, inclusiv activitatea de multiplicare a testului unic cât și proba scrisă din sălile de concurs, pentru a asigura transparență și o dovadă de corectitudine față de toți candidații înscriși la concursuri, eliminând astfel orice fel de suspiciuni asupra unor eventuale nereguli ce s-ar fi putut ivi.

Din păcate, fără să putem întelege logica, respectiv determinarea I.G.P.R., niciuna dintre propunerile de mai sus nu a fost acceptată. Nu a existat o explicație obiectivă pentru refuzul de a înregistra audio-video toate activitățile și nici cu privire la refuzul de a redacta mai multe variante.

Sindicatul Europol va avea reprezentanți atât la activitatea de multiplicare cât și în sălile de concurs, la aproape toate unitățile unde se organizează, însă nu putem garanta că nu vor exista suspiciuni care să permită unor participanți să obțină un rezultat mai bun, mai ales că avem experiența anilor trecuți când, de asemenea am sesizat nereguli. Cu toate că acest concurs reprezintă o oportunitate unică pentru agenții de poliție, din păcate celelalte sindicate nu au fost prezente și nici nu au avut obiecțiuni cu privire la modul în care I.G.P.R. a înțeles să organizeze această activitate.

Urăm succes tuturor participanților și îi rugăm să ne sesizeze pe oricare dintre canalele de comunicare, cu privire la eventuale nereguli.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Ultimele detalii cu privire la concursurile de încadrare directă

Distribuie

2 răspunsuri

  1. De ce un lucrător de poliție, absolvent de școală de poliție, organ de cercetare penală a poliției judiciare, cu vechime de peste 5 ani,etc., trebuie sa candideze d la egal la egal cu un tânăr din sursă externă, respectiv să susțină probe sportive de parcă nu este testat și considerat apt cnf OMAI 154/2004?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.