Protest în fața MAI pentru copiii lăsați singuri acasă

Mâine, 05.11.2020, între ore 11:00 – 13:00, 100 de polițiști alături de copiii lor, vor trece prin fața Ministerului Afacerilor Interne pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la situația disperată în care se află cadrele MAI care sunt nevoite să își lase acasă singuri copiii.

S-a ajuns la această situație după ce Guvernul a emis OUG 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, iar pe baza interpretărilor MAI, polițiștii nu beneificază nici de zile libere plătite dar nici de indemnizația de 75%.

Cu toate că pe durata stării de urgență legislația a fost aplicată diferit, în sensul că dacă celălalt părinte din familie nu beneficia de zile libere plătite, polițiștii beneficiau de indemnizația de 75% pe care o foloseau pentru a plăti pe cineva să stea cu copiii lor sau apelau la diferite grădinițe private, acum MAI-ul vrea să facă economii pe spatele polițiștilor.

În această situație se află câteva mii de familii de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri care deși se află în prima linie și se expun zilnic pentru a contribui la limitarea răspândirii noului coronavirus, nu beneficiază nici măcar de drepturile de care beneficiază toți ceilalți angajați, respectiv zile libere plătite.

Reamintim că Sindicatul EUROPOL a epuizat toate mijloacele de comunicare cu conducerea MAI, iar la ultima întâlnire ce a avut loc luni, am primit un răspuns care nu numai că ne insultă inteligența dar ne adâncește convingerea că suntem luați de fraieri de cei care ne conduc. Nu putem accepta să ni se spună că textul legii nu este îndestulător în condițiile în care tocmai ministrul Vela împreună cu Guvernul sunt cei care au adoptat această forma a OUG 147/2020.

Situația este extrem de disperată în rândul colegilor și vorbim aici despre situații în care colegii sunt nevoiți să îi închidă în casă singuri, nesupravegheați, pe copii. Despre situații în care colegii sunt nevoiți să plătească 100 lei pe zi/ pentru o persoană care să le supravegheze copilul. Dar și despre situații în care unii dintre colegi au venit cu copiii la serviciu pentru că le-a fost frică să îi lase acasă nesupravegheați.

Pentru aceste motive, în afara colegilor care deja au confirmat participarea la această manifestare, îi invităm pe toți cei care au de suferit de pe urma refuzului MAI de a ne acorda zile libere plătite sau indemnizația de 75%, să fie prezenți mâine între orele 11:00 – 13:00 în fața MAI pentru a scanda împotriva acestei nedreptăți:

Avem copii acasă        Cât credeți c-o să țină         Despescu și cu Vela           Copii închiși în casă

Lui Vela nu îi pasă!         Copiii nu au vină!             Vă dăm vouă tutela!       Dar vouă nu vă pasă!

Precizăm că adunarea publică respectă condițiile impuse de lege în contextul pandemic actual iar Primăria Generală a Municipiului București a fost notificată și a luat la cunoștință despre această activitate conform protocolului încheiat. Am așteptat suficient ca MAI și Guvernul să manifeste bună credință și să ne acorde drepturile care ni se cuvin, singura soluție pe care o avem în acest moment ca răspuns la indolența lor este protestul. Singurele instrumente democratice prin intermediul cărora putem sancționa abuzul de putere și discriminarea la care suntem supuși.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Protest în fața MAI pentru copiii lăsați singuri acasă

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Dacă nu le convine,sa-si de-a demisia, la abuzurile care le fac polițiștii, încă au salarii prea mari.De ce vor zile libere????,dacă si-au facut copii,sa-i crească,nu e obligat statul să le crească copiii.La abuzurile care le fac au salarii prea mari ,nicidecum să le mai de-a și tot felul de facilități.I-a plecati!!!din sistem dacă nu va convine,oricum ați intrat prin pile prin incadrari directe. Sunt multi tineri deștepți care ar dori să lucreze dar nu pot de cumatriile voastre din sistem.In consecinta dati-va demisia dacă nu va convine ,iar statul nu e obligat să vă crească plozii.Daca ati facut plozi sa îi crește-ti, nu trebuie să cereți bani ministerului pt ca voi v-ați calarit zi și noapte pt a face copii…”viitori gabori”.Nu e nimeni vinovat pt rateurile voastre accidentale vizavi de copiii. Nu trebuie să cereți bani pt copiii pe care i-ati facut în mod accidental,adică prin inprudenta.Nu vă covine????? ..acasa cu voi ,că sunt altii care vpot veni în locul vostru tara a mai protesta pentru plozii lor.

    1. Draga cititorule, una dintre problemele mari ale noastre este ca ne dam cu parerea despre orice fara sa avem decenta macar de a cunoaste problema. Drepturile solicitate de noi se acorda tuturor categoriilor de angajati din Romania, fie ca lucreaza la stat, fie ca lucreaza la privat. Așa prevede OUG 147/2020. Citeste si tu, nu doare si nici rani nu lasa. In alta ordine de idei, daca denumesti copiii „plozi”, acesta spune multe despre frustarea prin care treci, dar si despre caracterul tau.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută