Potenţial focar Covid-19 la Secţia 5 Poliţie Timişoara

După cum deja ştiţi, zilele trecute a fost confirmat primul caz Covid-19 la I.P.J. Timiş – Secţia 5 Poliţie Timişoara. Pe cale de consecinţă, începem comunicatul prin a-i transmite colegului nostru putere în lupta cu virusul şi însănătoşire grabnică.

Revenind acum la cazul concret şi la modul în care s-a desfăşurat ancheta epidemiologică ce a urmat, anchetă care pare că s-a dorit făcută nu pentru a limita riscul de îmbolnăvire în rândul poliţiştilor, ci mai degrabă în vederea diminuării “pierderilor” în rândul forţelor de ordine, cauzate de o eventuală izolare la domiciliu, timp de 14 zile, a tuturor contacţilor poliţistului infectat, ne simţim datori a aduce la cunoştinţa factorilor decidenţi din cadrul Grupului de Comunicare Strategică şi Ministerului Sănătăţii mai multe detalii, care par a nu se dori auzite dincolo de “ograda” Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş.

Aşadar, ca urmare a comunicării incomplete de date dinspre I.P.J./C.M.J. către D.S.P., măsura izolării la domiciliu s-a luat doar în ceea ce priveşte forţele de ordine (aici incluzând şi jandarmii şi poliţiştii locali) care au lucrat efectiv, în cadrul aceleiaşi patrule, alături de colegul infectat, “omiţându-se” a se lua aceeaşi măsură şi faţă de forţele de ordine cu care colegul a intrat în contact, atât la instructajul dinaintea intrării efective în serviciu, cât şi cu ocazia diverselor evenimente de natura serviciului la care s-a intervenit în grup şi de asemenea la schimbul de tură. Aici precizăm că poliţistului Covid-pozitiv nu i-au fost cerute nici până în prezent niciun fel de detalii care să stabilească eventuale astfel de interacţiuni, de natura serviciului.

Mai mult decât atât, preluarea materialelor de protecţie (măşti şi mănuşi) se face prin grija ofiţerului de serviciu, desemnat de şeful secţiei a le distribui poliţiştilor la intrarea în serviciu. Această operaţiune se efectuează în incinta Secţiei 5 Poliţie, astfel că poliţiştii intră neprotejaţi în secţie, iar pentru o perioadă de câteva minute eliberează în aer sau transferă pe diverse suprafeţe particule cu potential contagios. Şi cum studiile ştiinţifice au certificat faptul că virusul 2019-nCoV rezistă în aer chiar şi 3 ore, iar pe diverse suprafeţe până la 9 zile, ne întrebăm oare câte forţe de ordine, care au tranzitat Secţia 5 în intervalele temporale mai sus amintite, de după părăsirea secţiei de către colegul Covid-pozitiv, or fi şi ele infectate?

În concluzie, pentru a evita dezvoltarea unui focar Covid-19, solicităm testarea de urgenţă a tuturor poliţiştilor Secţiei 5 Poliţie Timişoara şi a celorlalte forţe de ordine cu care s-a lucrat în mod integrat. Cu această ocazia s-ar putea dovedi drept Covid-negativi şi colegii aflați în izolare la domiciliu, aceştia putând fi astfel reintegrați în dispozitivul de ordine publică!

Viitorul ne  aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Potenţial focar Covid-19 la Secţia 5 Poliţie Timişoara

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută