Norma de hrană la mâna premierului Ludovic Orban

După ce polițiștii sunt în prima linie timp de aproape două luni de când a fost decretată starea de urgență, perioadă în care s-au confruntat cu sute de infectări în cadrul colectivului, au fost agresați sau scuipați, au intervenit la cazurile de nerespectare a izolării sau carantinării, sunt  acum la mâna premierului Ludovic Orban, care trebuie  să modifice Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018, ce plafonează actualizarea valorii normei de hrană în perioada 2019-2021.

În concret, având în vedere că a fost instaurată starea de urgență începând cu data de 15 martie, norma de hrană cuvenită  polițiștilor este reglementată de un alt act normativ, respectiv Hotărârea de Guvern nr. 1474/2009 pentru aprobarea normelor de hrană şi a normelor de înzestrare cu tehnică şi materiale necesare hrănirii, ce se aplică în instituţiile publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională pe timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

Conform actului normativ enunțat, structura normelor necesare hrănirii se stabileşte în mod unitar de Ministerul Apărării Naţionale, astfel că printr-o circulară transmisă Direcției Generale Logistice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pe durata stării de urgență, sunt acordate două norme de hrană, norma nr. 1 și norma nr. 8, care în urma calculelor efectuate e de  39 lei pe zi, față de 34 lei cât e prevăzut pentru perioada stării de pace.

Astfel, pentru perioada 16 martie – 14 mai, polițiștii trebuie să primească 5 lei în plus la norma de hrană pentru fiecare zi calendaristică. Dupa ce am așteptat mai bine de un an ca  fostul ministru Carmen Dan să ne  acorde 2 lei, acum suntem în fața altei situații ridicole în care, deși am fost expuși unor riscuri incomensurabile, nu merităm nici  măcar 5 lei. Să nu mai vorbim de emiterea ordonanței pentru aplicarea Deciziei ICCJ nr. 51/2019 care e pusă la naftalină de ministrul Marcel Vela.

P.S. E bine totuși că ne transmiteți mulțumiri, domnule ministru, bani ce ne mai trebuie, că oricum nu avem pe ce să-i cheltuim, nu-i așa ?!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Norma de hrană la mâna premierului Ludovic Orban

Distribuie

Un răspuns

  1. LuCovid ăsta nu ne va da nimic. Le-a dat medicilor câte 500 de Euro/lună pentru că aceștia nu au mai avut de la cine să primească șpagă, medici care oricum aveau salariile foarte mari raportat la nivelul de trai din România.
    Pentru polițiști nu se bate nimeni ca să avem dreptul la grevă și la proteste adevărate.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută