Polițiștii și militarii vor putea primi ajutor pentru plata ratelor la creditele imobiliare

A fost depus în Parlament un proiect de modificare a Legii 360/2002 Statutul Polițistului și a Legii 80/1995 Statutul cadrelor militare pentru completarea cadrului legal privind acordarea compensației de chirie. Practic, polițiștii și militarii numiți în prima funcție sau mutați în interes de serviciu într-o localitate în care nu dețin o locuință proprietate personală, vor putea sa își achiziționeze un imobil fără să-și piardă dreptul la compensația de chirie.

Proiectul de lege propune ca dreptul la compensația de chirie să se transforme în sprijin pentru plata ratei creditului imobiliar. În acest moment, polițiștii și militarii care beneficiază de compensația de chirie și își achiziționează o locuință, pierd acest drept. Astfel, putem spune că legislația actuală încurajează cadrele MAI și MApN să nu își cumpere proprietăți.

Iar în tot acest timp, numai MAI plătește lunar aproximativ 1,5 milioane de euro pentru chirii, bani din care ar putea plăti aproape 7000 de rate pentru tot atâtea apartamente. Niciun ministru și ordonator de credite nu a aplicat prevederile în vigoare referitoare la posibilitatea de achiziționa terenuri și de a construi apartamente de serviciu pe care ulterior să le vândă cadrelor. Mai jos aveți proiectul de lege depus, care cel mai probabil va ajunge în comisii în această toamnă, după ce își vor relua activitatea parlamentarii.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii și militarii vor putea primi ajutor pentru plata ratelor la creditele imobiliare

Distribuie

15 răspunsuri

  1. Cred ca sintagma de pana la 50% din salariul de baza trebuie eliminata. La un agent nou angajat inseamna vreo 500 lei/luna, iar la un ofiter de rang inalt inseamna peste 5.000 lei/luna. Unul poate sta in Ferentari, iar celalalt in Cotroceni, nu? Suma trebuie sa fie egala pentru toti, in functie de preturile localitatii respective, nu in functie de salariu.

  2. Dacă va intra în vigoare se va aplica si celor care au achiziționat deja o locuință prin Prima casă? Ce părere aveți?

  3. Ar fi bine ca acest proiect sa treacă cât mai repede, dar ma îndoiesc , pt noi MILITARI SI POLIȚIȘT sunt obstacole când e vb sa ne dea ceva, in schimb ne cer si pe mama si pe tata, dar s-ar putea sa stam continuu la servici pt un salariu de mizerie.MILITARI au ajuns ASISTAȚI DOCIAL CU STATUT SPECIAL.

  4. Eu mi-am luat deja anul acesta prin prima casa. Oare cei care și-au achiziționat deja prin credit vor primi compensație?

  5. Este buna initiativa ,gandindu-te ca dac-ai plati chirie la particular din banui oferiti de stat la sf carierei militare ramai tot sarac ,fara casa,iar in situatia mentionata se aduc beneficii si statului ,si ,implicit militarului !Bravo !!!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută