Polițiștii se pot muta între județe

Dorința de a veni în sprijinul polițiștilor ne-a determinat să creăm o aplicație care să faciliteze mutarea polițiștilor și după cum anunțam într-un comunicat anterior am reușit cu sprijinul partenerului nostru  Dream Production proiectarea și dezvoltarea acestei aplicații prin intermediul căreia polițiștii pot să se mute în județele de domiciliu, prin transfer. Până în acest moment, 16 polițiști s-au mutat deja folosind aplicația dezvoltată de Sindicatul EUROPOL iar alte 3 mutări, pentru 6 polițiști sunt în curs.

Metoda gândită de mai bine de un an de echipa Sindicatului EUROPOL, prin care este posibilă mutarea polițiștilor și care a servit drept idee de bază la dezvoltarea aplicației  Transferuri” are ca temei juridic prevederile anexei nr. 7 din Ordinul MAI nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne  și este o mutare tip „rocadă” sau “post pe post”.

După lansarea aplicației în data de 31.03.2020, deși la acel moment se trecea printr-o perioadă dificilă, respectiv decretarea stării de urgență, foarte mulți polițiști au completat formularul de transfer pus la dispoziție pe site-ul Sindicatului EUROPOL și astfel s-a alimentat o bază de date în care aplicația dezvoltată a început să identifice polițiști compatibili pentru o mutare concomitentă sau tip rocadă în conformitate cu prevederile art. 2719, lit. „b” din Lg. 360/2002 privind statutul polițistului și Anexa numărul 7, Secțiunea a II-a, art. 14, alin. (2) din Ordinul MAI nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, după ce polițiștii au completat formularul pe site și aplicația a identificat polițiștii compatibili pentru un posibil transfer, reprezentanții teritoriali ai Sindicatului EUROPOL din județele unde au fost introduse cererile de transfer post pe post, au depus diligențele necesare și au pus la dispoziția polițiștilor identificați un model de raport argumentat și întemeiat pe prevederile menționate mai sus, iar ulterior rapoartele polițiștilor au fost înaintate inspectoratelor de poliție județene în vederea îndeplinirii procedurii de mutare și emiterii dispozițiilor în cauză.

În multe județe reprezentanții Sindicatului Europol au efectuat demersurile necesare și s-a procedat de maniera amintită mai sus efectuându-se astfel mutarea concomitentă. Spre exemplu, în  județele în care s-a efectuat mutarea polițiștilor post pe post cum ar fi Timiș și Mehedinți, reprezentanții teritoriali s-au preocupat pentru promovarea aplicației și astfel alimentarea bazei de date creată. Ulterior a fost identificată o posibilă mutare concomitentă. În  data de 22.05.2020 a fost înaintată către IPJ Timiș adresa Sindicatului Europol împreună cu rapoartele puse la dispoziție polițiștilor, iar la data de 01.08.2020 au fot emise dispozițiile de mutare pentru cei doi polițiști. Procedura a fost destul de greoaie fiind o inovație în domeniu și efectuându-se pas cu pas pentru fiecare IPJ în parte prin structura proprie de resurse umane și nu concomitent, fiind totodată necesară și emiterea unor puncte de vedere pentru legalitate.

Sindicatul EUROPOL le dorește succes tuturor celor pe care a reușit să îi sprijine în evoluția în carieră prin mutarea în județul de domiciliu și  totodată, cei care încă nu au completat  formularul și doresc să se mute, îi încurajăm să acceseze  site-ul organizației noastre https://sindicateuropol.ro/transferuri/ pentru a putea să-i ajutăm în acest demers.

Vezi AICI model RAPORT mutare

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii se pot muta între județe

Distribuie

34 de răspunsuri

 1. In interesul serviciului de la srpt la alt srpt este necesar sa semneze si Directorul DPT si Insp General?

 2. Buna ziua! Am absolvit SAPVLC în noiembrie 2018. Pana in decembrie 2019 mi-am desfasurat activitatea in judetul Tulcea. Din decembrie 2019 până în prezent imi desfășor activitatea in localitatea de domiciliu,anume Mun. Rosiori de Vede, jud.Teleorman.
  Doresc sa ma mut in Pitesti, jud.Argeș, unde sa ma stabilesc definitiv, motivele fiind următoarele:
  -părinții mei dețin un apartament in Pitesti
  -concubina mea locuieste in Pitesti iar anul viitor intenționăm să facem nunta.
  Existând deja un transfer de la IPJ Tulcea la IPJ Teleorman, care este și județul de domiciliu si luând in calcul motivele pentru care doresc sa ma mut in Pitești, pot aparea probleme in vederea transferarii la IPJ Argeș?

 3. Cineva de la I.P.J Maramures sau I.P.J-urile din imprejurimi care vrea sa se mute la I.P.J Constanta?

 4. Bună ziua! Un coleg ofițer, de la politie sau de la politia de frontiera care dorește sa se mute din București în Timiș?

 5. Bună seara.

  Dacă doresc să mă mut de la DGPMB la un IPJ , ce fel de model de raport trebuie să completez ? Dacă aveți un astfel de model vă rog să îl postați aici sau să îl trimiteți pe adresa de poștă electronică pe care o folosesc. Mulțumesc.

 6. Buna ziua! Cineva care vrea sa se mute la politia de frontiera Botosani? As vrea la politia de frontiera pe judetul Arad

 7. Doreste cineva din :TURNU-MAGURELE, GIURGIU , ZIMNICEA de la Politia de frotierà sà vinà în Caraş-severín tot la Politia de Frontìerà ?? S-au accept un coleg de la politia nationalà ALEXANDRIA la schimb cu mine ,sà vinà la frontierà. 0748088360

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută