S-a dat drumul la mutările între județe

Cu toate că suntem în plină stare de urgență, care ne-a dat peste cap multora planurile personale sau profesionale, Sindicatul EUROPOL vine în sprijinul polițiștilor care doresc să se mute în județele de domiciliu, în special colegii cărora li s-a terminat perioada de tutelă.

Cu ajutorul partenerului nostru, Dream Production, care ne-a sprijinit în realizarea acestui proiect pe care l-am anunțat de mai bine de 1 an, am creat o platformă prin intermediul căreia polițiștii vor putea să se mute mult mai ușor unde doresc. Este vorba despre un modul de înregistrare în care polițiștii trebuie să ne furnizeze informații cu privire la unitatea din care vor să se mute, respectiv unitatea în care doresc să se mute.

După înregistrarea acestor informații prin completarea unui formular, pe harta interactivă disponibilă pe site, fiecare polițist va putea să verifice dacă există posturi vacante în județul dorit, iar mutarea o vom realiza prin intermediul partenerialului cu Direcția Resurse Umane din cadrul I.G.P.R., prin mecanismul „rocadă”.

Este un prim pas și un instrument preliminar prin care intenționăm pe de o parte să ajutăm comunicarea între colegii care vor să se mute, iar pe de altă parte, să determinăm instituția ca în viitorul foarte apropiat, să ne pună la dispoziție lista posturilor vacante din fiecare județ, pentru a elimina „combinațiile” care există în momentul de față pentru posturile vacante, a căror publicitate nu se realizează.

Este greu de înțeles de ce în anul 2020, structurile de resurse umane din M.A.I. încă lucrează cu catastife/registre în care fac mențiunile din pix și nu facilitează informarea personalului cu privire la oportunitățile de mutare. Știm că noțiunea de predictibilitate a carierei a dispărut de cel puțin 15 ani, însă există mulți colegi care sunt dedicați și ar dori să realizeze performanță profesională în pozițiile pe care și le doresc.

De aceea, apreciem că prin acest modul de mutări, vom contribui cu o raza de speranță pentru colegii care doresc să se mute, dar cărora li se „explică” că singura lor soluție este să apeleze la pile, cunoștințe și relații pentru a se putea muta acolo unde își doresc, fie că vorbim de județ sau de specialitate.

ACCESEAZA AICI SECTIUNEA -VREAU SĂ MĂ MUT-

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: S-a dat drumul la mutările între județe

Distribuie

2 răspunsuri

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută