Poliţist ucis! Şefi inconştienţi!

Suntem profund marcaţi de moartea colegului nostru Gheorghe Nistor, şef al Postului de Poliţie Vişeul de Jos, din cadrul IPJ Maramureş.Colegul nostru avea 48 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi plănuia ca în cursul anului 2017 să iasă la pensie după o  lungă carieră în MAI.

Acesta a fost găsit fără suflare, în jurul orei 19:00, în interiorul postului de poliţie, care avea uşa închisă, asigurată cu cheie. Deşi iniţial s-a vorbit despre o sinucidere, după primele concluzii ale echipei de cercetare la faţa locului, s-a stabilit că a murit în urma aplicării a trei lovituri de cuţit.

Îngrijorător este faptul că poliţistului nu i-a fost găsită arma din dotare şi muniţia asupra sa, iar criminalul, se presupune că după ce l-a ucis cu sânge rece, i-ar fi sustras şi cheile de la postul de poliţie, pe care le-a folosit să închidă uşa biroului.

Este greu de descris în cuvinte suferinţa pe care familia şi cei apropiaţi o resimt în aceste momente, însă este strigător la cer să mai acceptăm ca un sistem condus de oameni incompetenţi, să ne pună în primejdie viaţa, zi de zi, prin deciziile pe care le iau. Colegul nostru a fost planificat singur în serviciu, aspect care i-a fost fatal!

Nu de puţine ori, sindicatele au atras atenţia asupra iminentelor pericole pe care le întâmpină poliţiştii care sunt planificaţi singuri în serviciu, în special cei de la posturile de poliţie, şi ne întrebăm câţi colegi mai trebuie să moară ca mai marii Poliţiei Române să nu mai stea cu mâinile ridicate, ca Ponţiu Pilat, sub pretextul lipsei capacităţii de a interveni în problema programului de lucru de la IPJ-uri sau a modului în care sunt planificaţi efectiv poliţiştii în serviciu.

Asemenea tragedii se pot repeta foarte uşor în condiţiile în care, astăzi, în 90% din IPJ-uri, din cauza impotenţei manageriale, poliţiştii intră în serviciu singuri, asigură permanenţa din timpul lor liber şi intervin singuri la evenimente, în timp ce protecţia lipseşte cu desăvârşire.

Vă reamintim tragicul evenimnet produs tot în cadrul IPJ Maramureş în care şi-au pierdut viaţa colegi de la structura de intervenţie rapidă, pentru faptul că au fost trimişi în misiune pe fondul unei oboseli acumulate din cauza nerespectării timpului de refacere a capacităţii de muncă între servicii.

Atragem atenţia că în această perioada se discută la nivelul fiecărui IPJ dispoziţia cu privire la programul de lucru şi formele de organizare ale acestuia. De aceea este important să luăm atitudine şi să sesizăm orice tentativă de a menţine situaţiile abuzive în care poliţiştii figurează oficial de serviciu, de luni până vineri, de la 08:00-16:00, dar de fapt ei sunt la dispoziţia instituţiei câte o săptămână, fără să fie pontaţi.

Transmitem condoleanţe familiei îndurerate şi îi suţinem pe colegii care instrumentează acest caz, pentru a-l identifica şi prinde cât mai repede pe criminalul care, se presupune că are şi arma poliţistului în posesie.

Viitorul ne aparţine!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Poliţist ucis! Şefi inconştienţi!

Distribuie

36 de răspunsuri

 1. domnii de la sindicate daca tot deschideti subiectul asta va rog sa va interesati si ce program de lucru au politistii din mediul rural din jud. Harghita, cam cate ore suplimentare sunt fortati sa fac si daca le sunt platite

 2. In legătură cu programul de munca, mi-se pare anormal sa ai mult timp de odihnă,din moment ce el la 49 de ani iesea la pensie.in condițiile in care un om normal iese la 65.dar sa il omori in postul de poliție este total aberant! Eu zic ca,legillegile sunt foarte proaste,adică in ori ce stat dacă te opreste un organ al poliției,Nu faci ce faci in România te ratoiesti la el si il înjuri. Pentru ca, aceste te împușcă.as da fermitate mai multa poliției, mai ales celor de la ordine publică,iar daca s-ar descoperi ca acestia au abuzat i-as da afară,fara trecere in rezervă. Dar totusi polițistul trebuie sa se simtă in siguranță, atît in timpul serviciului, cit si in afară. Atît el cit si familia lui si apropiați lui. Deci intr-un cuvînt ,mai multa putere hainei statului.pina la urmă polițistul reprezintă statul,iar statul trebuie respectat. Dumnezeu sa il odihnească in pace si sa întărească familia lui!

  1. Cred ca nu ai inteles ce inseamna programul de munca a politistilor, in speciala a celor din mediul rural. Ti se pare normal ca programul lor sa fie 24 /24, respectiv 08-16 si dupa aia permanenta ( adica sa fii pregatit in orice moment sa intervii daca apare vre-o problema) ? Aceasta permanenta fiind neplatita. As vrea sa fii macar o luna in locul lor si apoi sa-mi spui parerea ta privind timpul lor liber ( care practic nu exista).Sa intervii de unul singur dupa orele 16 la vre-un scandal sau la orice alt eveniment , sa vedem cum te descurci atunci cind sunt implicati in scandal mai multi betivi si tu trebuie sa rezolvi singur problema . Sa muncesti si tu in aceste conditii si apoi sa spui ca ti se pare anormal sa iesi la pensie la 49 ani. Munca de politie nu e ceea ce se vede din exterior.

  2. Mihnea, polițiștii ies la pensie la 60 ani iar civilii la 65 ani.
   Si unii si alții daca au lucrat in condiții deosebite sau speciale de munca au reducerea vârstei conform grupei de munca cu pana la maxim 13 ani ptr o vechime de peste 26 ani in grupa 1.
   Așa ca nu mai comparați polițistul cu peste 25 ani grupa 1 cu civilul fara grupa de munca….

  3. Punctezi corect la capitolul varsta de pensionare este OK. Dar trebuie sa intelegi un lucru. PE HARTIE SUNT PONTATE SI PLATIE 8 ORE PE ZI 5 ZILE PE SAPTAMANA. MOTIVUL ACEASTA ESTE LEGEA. Nu este in discutie orele de munca suplimentare ci faptul ca politistul mai ales cel din mediul rural actioneaza singur in 70- 80% din situatii. Si atunci as vrea sa te vad. Nu vorbim de obligatii de serviciu si salarizare ( ca sa te convingi vezi noua grila . Un preot are salariul mai mare ca un politist . politistul nu face campanie electorala. Pericolul pe care il constituie enoriasii mai ales cei decedati si babutele prezente la slujba este fantastic) VORBIM de lipsa de personal sa stai intr-o comuna cu 4 -5 mii de oameni cu uscaturile ei ca padure fara uscaturi nu exista , sa intervii la 1,2,3 noaptea ca domnul sot a venit acasa beat si bate sotia si copii iar daca reusesti si trebuie sa reusesti sa aplanezi acel conflict daca scoti din acel mediu partile vatamate te intreb ce faci cu ei. daca imobilizezi acel animal si esti singur la 20- 30 de km de cel mai apropiat coleg urca-l tu in masina si du-l unde ? la ce institutie astept un raspuns.

  4. Prost comentariul tau Mihnea…tu crezi ca de asta iese la pensie mai repede ca nu are timp de adihna …Prost trebe sa fi sa faci asemenea remarci si sa ai asemenea logica!!!

  5. Condoleante familiei indurerate si Dumnezeu sa-l odihneasca pe colegul nostru.
   Cu totii speram sa se indrepte ceva in sistem. Avem o gramada de sindicate care ne “apara”, care se “lupta” pentru noi. Nu se vede nimic.
   Da, din pacate mai exista coruptie, dar la nivel inalt, nu in randul celor din strada(sper eu).
   La acest moment, cred ca cea mai acuta problema este deficienta de personal si asta tot datorita incopetentei unora de la directii. Se stia de foarte mult timp ca in urma cu aprox. 25 ani s-au facut angajari masive. Se putea prevenii acest fenomen. Poate exista colegi care ar mai fi ramas in sistem, dar sunt scarbiti de ceea ce se intampla(si eu as fi procedat la fel).
   Nimeni nu apara politistul, iar despre familiile acestora ce sa mai vorbim. Suntem considerati “carne de tun”.
   Scria cineva mai sus, ca politistii nu vor sa faca cariera, ci doar sa se imbogateasca. Nu exista padure fara uscaturi, dar parerea mea este ca se inseala. Politistul de rand(nu cei cu functii de conducere), cei din linia intai care duc greul, as putea spune ca duc o viata modesta, chiar spre mediocru. Politistul de azi nu mai este cel de acum 20-30 ani, nu se mai poate aplica zicala: politistul slab este prost ori bolnav.
   Pana nu se schimba legislatia, nu se poate face nimic, dar speranta moare ultima.

   Mihnea, daca esti politist sa-ti fie rusine, daca nu, habar nu ai despre ce vorbesti.

  6. Ce nu întelegi dumneata este faptul ca politistul poate iesii la 49 de ani la pensie pentru ca a lucrat 25 de ani în grupa I de munca, iar referitor la timpul de odihnă, daca domnia ta beneficiezi zilnic de 16 ore de odihnă după 8 lucrate, un politist nu beneficiază nici de minimul de 12 ore de odihna între 2 servicii consecutive. Deseori se întâmplă ca un polițist să plece la muncă la 05.30, să ajungă acasă după ora 24.00 iar a doua zi să o ia de la capăt. De asemenea tot un polițist face serviciu de permanență la evenimente în weekend, sărbatori legale,etc. timp de 24 de ore, din care primeste de regulă recuperare doar 8 ore, tot atatea fiind si plătite, în restul timpului fiind obligat sa stea cu telefonul în mână, fiind chemat deseori la serviciu din restul timpului cică liber.

 3. Dzeu.sa-l odihnească. Condoleanțe din suflet,familiei. Ce-i care l-au programat în serviciu, de unul singur, trebuie să răspundă penal, pentru Abuz în serviciu. Țin să vă amintesc că în toate I.P.J.-urile din tara este aceiași practica – Se trimit în serviciu colegi, care nu sunt apărați sub nici o forma legala iar când infractorii și contravenienți ii reclama pentru că aceștia aplica legea, onor așa zisii șefi îi cercetează fara a avea bunul simt de a verifica și a solicita material probator in dovedirea acuzelor. Și toate acestea pentru a nu pierde scaunul de sub ei. Altfel ar trebui sa iasă în stradă și ei iar atunci ar fi nulități totale, pentru că unii din ei nu au prins un hoț în viața lor. ” Dar sunt șefi !”

 4. Mihnea, tu cate revelioane si craciunuri ai petrecut la lucru??de cate ori ai fost chemat noaptea la lucru..sau din oras..sau din toiul vreunei petreceri??dupa ce incerci sa rasp la intrebarea asta poate n o sa ti se mai para ca unii politisti se pensioneaza prea devreme,la 50 ani.

 5. De ce oare e încurajată incompetenta ? Europa ne vrea proști,cei ce ne conduc ne vor proști,s.a.m.d……Când numești un șef incompetent,aceasta va fi câinele tău de paza care dansează cum vrea capo de tuti capi ! 🙁

 6. Dumnezeul sa il ierte!! Sun curios cum o sa raspunda in acest caz sefii care stau in birourile incalzite si nu au treaba cu familiile noastre.

 7. Dumnezeu sa-l odihneasca si familiei sai dea putere de a merge mai departe .Cineva spunea ca se pregatea sa iasa la pensie la 49 de ani si alti la 65 .Ce minte ingusta avem si ce repede vedem persoane straine si habar nu aveti prin ce trece si ce inseamna 24/24 ,daca a avut CO daca a avut zile libere nimeni nusi pune intrebarea .Problema crimei o elucideaza organe competente si nu mai va dati cu parerea ,vom afla .Partea proasta e ca mai peste tot e cate un POL. de serviciu din lipsa de personal si alte le .Poate acum cu noua structura va fi mai bine !

 8. POLITIA ROMANA institutia unde se aplica legea dupa voia politistului .Regretabil ca se ajunge la moartea unui om dar sa ne gandim la increderea populatiei in poltistul care trebuie sa vegheze la respectarea legii.CORUPTIA care va darama incet dar sigur toata increderea populatiei. Sigla SIGURANTA SI INCREDERE , oare mai este valabila ?

 9. Salutare colegi. Sunt de la IPJ Hunedoara. Vreau sa va informez ca lucrez la post de politie si fac schimbul 2 de unul singur intre orele 15-23. Dupa 23 raman la permanenta. Am informat pe cei de la IPJ inclusiv Controlul Intern si nu au luat nicio masura. La inspectorat au popota si daca de la 11 vrei sa gasesti la telefon pe cineva sau la birou, nu dai de nimeni pana la 13 ca toti sunt la masa, ca e calda mancarea.

 10. La toate inspectoratele de politie zac prin birouri tot felul de “politisti”cu “fuste” care rup poarta la ora 12 la masa si la 16 acasa. Daca intri in inspectorat dupa 16 gasesti ceva prosti de la ordine publica sau investigatii criminale restul…acasa la caldura…si vai ce frumos este la politie. Pe data de 14 nu ai loc de ei la bancomat! Ma rog in fiecare zi sa fim platiti in functie de riscurile fiecaruia la locul de munca…..dar cine face frate salariile , primele de excelenta,functiile caldute???? Luptatorii nostri de la sindicat cu burtile mari asigura odraslelor lor locuri caldute iar noi…..la munca prostilor!

 11. Problema e ca daca lucram tot câte 2 permanență la un post cu 2 sa 3 oameni ce ne facem? Trist e că schemele n-o sa le mărească nimeni sa fim mai multi la posturi dar sunt in stare sa ne puna permanentă o săptămână da si una nu. Oricum permanentă e o aberatie dar mie mi a comunicat seful ca noi avem spor ca facem permanenta :)). Suntem de ras ca in secolul 18 sa fim la dispoziția ministerului 24h pe zi. Oricum nu o sa fie schimbări in sensul asta pt ca nu sunt oameni in operativ suficienți. Condoleante familei si sa sa odihnească în pace… Baftă tuturor !

 12. Unde sunt legile care protejeaza politistii,si chiar pe marea masa ? Futu-va in gura de onanisti de alesi ,care face-ti legi numai in beneficiul vostru ,unde sunt comandantii labagiilor?-a sunt din cei angajati din sursa externa,pe baza de pile, politic ,cumetrii, amantlac,jarlelor ordinare care ati distrus acest minister de elita ,si din care atat eu cat si sotia mea ne este rusine ca am facut parte decenii,pai cum se putea intampla asa ceva acum15_20_30 de ani in urma-muhaialelor-penale care intrati in politie nu pentru a face cariera ci pentru imbogatire,pana acum autorul,era prins,sinucis?etc-multi polisti se pensioneaza pentru ca le este scarba ,lehamite de mocirla in care se tavalesc neavenitii pusi in functii pe criteriile susenumerate

 13. Cum poate un polițist să apere viața și integritatea unui cetățean al acestei țări când viața și familia sa nu o poate apăra, oare credeți că în alte state ordinea și liniștea cetățeanului se apără cu rugăminți și încercând “să-l combini “pe rău făcător că este bine să renunțe la fără de legile pe care le face, să stea polițistul să-i îndure unui borfaș injuriile, jignirile și amenințările. Oare când polițistul știe prin diverse mijloace cine este autorul unei fără de legi dar nu poate demonstra pentru că protecția unuia care știe (a martorului civil) nu poate fi făcută, oare ce mai poate face acel apărător al legii ? doar să se uite la bandit cum trece pe lângă el și poate într-o zi îi va putea demonstra și o să-l închidă scăpând astfel societatea de un rău. Oare până când se mai poate continua? D-zeu să-l ierte pe colegul nostru care și-a pierdut viața la datorie. Suntem alături de familia îndurerată și cred că D-zeu o să le de-a putere să reziste în viață cu această greutate.

  1. Dar oare cum poate un politist sa ingaduie un rau si sa-l favorizeze pe un infractor cand cineva vine si face o relcamatie pentru amenintare si injurii ? Cum poate sa bata palma cu mafia lemnului , sa ceara si sa primeasca banii de la acestia ? Din pacate nu toti politisti sunt morali , unii dintre ei sunt un fel de mafioti care primesc taxa de protectie de la raufacatori pentru a-i scapa basma curata .

 14. Ce dor mi-a de vremea când sectoristul se plimba prin cartier cu militarul in termen și cu câinele! Un tigan nu vedeai, interlopi nu existau…Nu avea nimeni curajul sa comenteze cu militianul.Ohooooo pai voi aveți sindicat care mai latră uneori și va apăra !Să vezi ce-i la pompieri!Condoleanțe familiei!

 15. Toți ne batem gura de pomană și cei care ar trebui să ne reprezinte și să ne apere interesele , liderii unor sindicate , stau liniștiți cu salarii de excelență de parcă ar fi destructurat cele mai mari grupări , au prins toți infractorii . Dacă îi trimite cineva cu un infractor la arest bat cu piciorul în ușă deoarece nu stiu unde este soneria. Dumnezeu să îl odihnească pe colegul nostru.

 16. Nu am văzut nici o luare de poziție a sindicatului polițiștilor din Neamț față de arestarea polițiștilor de la rutieră a municipiului Piatra Neamț. De ce nu vă interesați de soarta lor, de modul cum sunt tratați, cum decurge procesul, dacă toată expunerea este și adevărată? De ce au fost vânați pur și simplu? V-ati întrebat dacă au cu ce să își poarte procesul, dacă familia are cu ce trai? Cum îi apărați pe cei care au plătit cotizație pt a fi apărați de abuzuri? Ce pericol prezintă cei care au vegheat, una peste alta ,fie pe caniculă, fie la-15/20°la liniștea străzii. Sunt tratați ca niște criminali de către acea doamnă procuror care nu vede decât că acel dosar o va propulsa în funcție probabil. Luați atitudine față de acești oameni care nu sunt ceea ce se vrea să fie!

 17. Stimată doamnă , nu este problema doar la Neamț cu lipsa de implicare a sindicatelor. Liderii de sindicat au primit funcții calde in IPJ – uri , salarii de merit , de excelență , fără a face nimic. Doar să nu deranjeze șefii puși politic și nu pe aptitudini și competențe.

 18. Imi pare rau de ceea ce s.a putut intampla…ma gandesc cu groaza de cate ori am lucrat singur intr.o sectie rurala si chiar noaptea, ma gandesc si la colegii mei care in continuare lucreaza astfel intr.o comuna cu populatia 70% rromi…Cauze:1.lipsa de personal;2.incompetenta sefilor- la o verificare simpla a politistilor cu functii de conducere se poate observa ca au facultatea la frecventa redusa(poi ce asteptari poti avea de la asemenea “genii”), iar dintre sefii de inspectorat si adjunctii acestora majoritatea sunt din “gruparea Oprea”- care le oferea doctorate in schimbul subordonarii ulterioare;3.lipsa de atitudine a liderilor de sindicate si lista poate continua.Prefer sa ma opresc aici inainte sa ma doara capul, mi.au ajuns 14 ani in acest sistem…Condoleante familiei!

 19. Ar trebui, cum bine a zis si altcineva, plangere penala pe numele sefilor ierarhici ai politistului, in cazul in care a fost pus de serviciu singur in mod nelegal. Iar familia sprijinita inclusiv in a cere daune celor indirect raspunzatori de aceasta tragedie. de PENAL se tem EI cel mai tare !!!

 20. Este regretabil si inadmisibil ce se intimpla.Politistul trebuie sa aiba autoritate.S-a marit infractionalitatea,politistii,iata sint ucisi,uneori batuti,umiliti,scuipati.Legislatia este de vina,uneori lipsa de implicare si incompetenta lor.Au fost angajati foarte multi tineri care,dupa opinia mea sint incompatibili cu aceasta functie publica multi prin pile si nepotism si nu au ce cauta in strada.Am vazut nenumarate cazuri.Si mai sint si comunitarii care lasa muuuult de dorit prin incompetenta si lipsa de pregatire.Nu blamez pe nimeni,am lucrat in sistem si vorbesc doar in cunostinta de cauza.Am cunoscut si foarte multi oameni foarte bine pregatiti,lucrind peste program fara plata.Sa fie selectati cum trebuie,verificati si pedepsiti drastic atunci cind incalca legea,sa li se asigure pregatire corespunzatoare mai ales celor din mediul rural si sa li se plateasca salarii pe masura.Atunci,acesti oameni or sa-si faca cu demnitate si mandrie meseria.Sa li se dea si autoritate.Acum legile sint cam in defavoarea lor.

 21. In urma cu citva ani, in sudul tarii, un politist si-a descarcat pistolul intr-un infractor, ce tocmai fuse eliberat de instanta (a cita oara oare?).
  Nu am auzit pe nimeni (poate ca nu mai aud bine) din politie sa-i fi luat apararea. Nici macar dvs. sindicatul.
  Omul, cu un simt acut al dreptatii, ajunsese pe culmile disperarii. A fost pedepsit aspru.
  In realitate acesta, desi nu aprob suprimarea vietii, in ochii mei este un erou.
  A ramas fidel scopului pentru care a devenit politist.
  Sunt convins ca istoria o sa-l reabiliteze

 22. Prietene esti pe dinafara.Infractionalitate marita,zici u????uite -te pe statisticile MAI…..si spune-mi dupa.cand au desfintat unele posturi de politie de pe sate,creand sectiile cu competenta mai mare nu a fost bine nici asa pt sindicatele lu peste prajit.Proasta organizare.Iar dc va asteptati sa angajeze gramada de politisti pe rural,va mintiti singuri

 23. Condoleante familiei si prietenilor!Ar trebui ca in astfel de cazuri toti colegii sa stranga randurile si sa-si aduca contributia.Orice amanunt, orice detaliu, orice informație conteza…

 24. La posturile de poliție comunale, în prezent chiar si polițiștii începători, care sunt încă sub tutela, fara definitivat, fac de serviciu singuri si asigura permanenta singuri!

 25. Ce se intampla acum se numeste vulnerabilitate a sigurantei nationale, cresterea infractionalitatii si slabirea Politiei afecteaza intreaga societate, e momentul sa se reconsidere cadrul normativ, sa se dea Politiei si politistului pîrghii legale de a actiona corsepunzător şi eficient, odihnit, bine hrănit şi renumerat, e timpul să se întărească Poliţia pentru că s-a ajuns la un grad de vulnerabilitate prea mare.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută