Polițiștii din Constanța, închiși în biserici!

Chiar dacă vă șochează titlul, acesta reflectă cât se poate de bine ceea ce s-a întâmplat la Poliția Municipiului Constanța în noaptea de 23 ianuarie.„Menegerul” instituției a vrut să demonstreze cât de bun este el în strategii de a prinde hoții, însă a eșuat lamentabil.

În ultima perioadă, în mun. Constanța, două lăcașe de cult au fost călcate de hoți. Și de ce nu ar fi niște ținte ale hoților, din moment ce bisericile sunt, probabil, singurele instituții care, în mod ciudat, nu trebuie să respecte Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor – republicată, în sensul că nu își asigură bunurile cu agenți de pază.

De la acest context, în urma studierii ultimelor tehnici de prindere a hoților, șeful Pol. Mun. Constanța, cms. șef Tudorel Dogaru, și-a folosit toți neuronii, expertiza și cunoștințele de agronomie pe care le are, și a pus pe hârtie un „Plan de acțiune”. Iar în acest plan de acțiune, a dispus ca polițiștii de la toate secțiile de poliție, atât de la ordine publică, cât și de la investigații criminale, în intervalul 22:00 – 07:00, să fie repartizați câte UNUL, în fiecare lăcaș de cult de pe raza mun. Constanța.

Vorbim de aproximativ 50 de lăcașe de cult în care a fost închis, la propriu, câte un polițist. Doar el și Dumnezeu, într-o comuniune ce a durat 9 ore, timp în care a avut ocazia unică de a fi în dialog cu divinitatea. Cu excepția Secției 2 Poliție, unde colegii au sesizat reprezentanții Filialei Constanța a Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL, și unde au fost planificați câte doi polițiști, la toate celelalte secții, polițiștii au fost carne de tun.

Spunem asta deoarece, la nici 1 lună de la tragicul eveniment în care colegul nostru, șeful Postului de Poliție Vișeul de Jos, a fost omorât cu brutalitate, tocmai în biroul său, singur fiind, șefii noștrii, în mâna cărora stau destinele noastre, au trecut repede peste acest episod și se pare că reproduc același context periculos. Trecând peste partea hilară a modului în care acest „meneger” a înțeles să coordoneze personalul, ne aflăm în fața unei situații în care viața a peste 30 de polițiști a fost pusă în pericol.

Este inadmisibil să planifici câte un polițist în serviciu, să îl închizi într-o biserică, și să aștepte ca hoții să dea buzna peste el. Totuși ne întrebăm ce ar fi făcut în situația în care ar fi intrat 5 persoane peste el, sau dacă i s-ar fi făcut rău pe perioada celor 9 ore, sau dacă ar fi fost luat prin surprindere de spărgători. Pentru toate aceste riscuri, cms. șef Tudorel, șeful Poliției Constanța va trebui să răspundă în fața conducerii IGPR și a Corpului de Control al Ministrului, pentru că organizația noastră a sesizat cele două instituții pentru nerespectarea legislației privind programul de lucru, a modului de planificare în serviciu, dar și a managementului defectuos.

Acesta este încă un exemplu de proastă gestionare a resurselor umane și a fondurilor instituției, doar pentru a da bine în fața reprezentanților Bisericii. Era mai simplu, ca Tudorel să citească Legea 333/2003 și să verifice personal, ca de la șef la arhiepiscop, dacă lăcașele de cult au planuri de pază și agenți de pază. Dar de ce să se complice, când are la dispoziție polițiștii, față de care nu îi cere nimeni socoteală pentru modul în care îi folosește. Vă vom ține la curent cu acest caz, de-a dreptul sfidător. Trebuie să reacționăm și să facem publice astfel de aberații, pentru că altfel, tragedii ca cea de la Vișeul de Jos, se vor repeta cât de curând.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii din Constanța, închiși în biserici!

Distribuie

5 răspunsuri

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută