Polițiștii vor primi tichete de vacanță în 2017!

Acesta este anunțul făcut în premieră de ministrul Turismului, Mircea Dobre, conform căruia, începând cu 1 iulie 2017, fiecare bugetar va primit câte un tichet de vacanță egal cu un salariu minim brut pe economie, adică 1450 lei.

“Tichetele de vacanță o să le introducem undeva în jurul datei de 1 iulie 2017. În programul de guvernare am spus că dăm un tichet la valoarea salariului minim pe economie. Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanță de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar”, a spus ministrul.

El a amintit că tichetele de vacanță au fost acordate până acum doar în sectorul privat, iar pentru angajații din sistemul public nu au fost prevăzute niciodată în buget. Spre deosebire de alte tipuri de tichete, cum ar fi cele de masă, care sunt tipărite, Dobre vrea ca cele de vacanță să fie online.

“Trebuie creat un program, pentru că noi vrem să dăm în sistem online aceste tichete de vacanță, să nu le mai facem ca tichetele de masă, unde trebuie licitație pentru firmele care trebuie să le facă, comision etc. Noi, acum, trebuie să facem procedura, pentru că, de fapt, asta este problema. Este vorba de sistemul de decontare, la asta lucrăm, ca acest sistem să fie cât mai corect și cu comisioane cât mai puține. Aceasta e chestiunea mai greoaie”, a mai spus Dobre pentru profit.ro.

Vă reamintim că în proiectul de buget, dar și în proiectul de Ordonanță de urgență ce va intra în vigoare începând cu 01 martie 2017, se suspendă acordare acestor tichete de vacanță. Până una alta, Sindicatul EUROPOL va remite o adresa către Ministerul Finanțelor și Ministerului Turismului pentru a avea confirmarea oficială a acestei măsuri.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii vor primi tichete de vacanță în 2017!

Distribuie

11 răspunsuri

  1. Lasa tichetul… ca o sa ne dea.. stii tu bine ce… cum ramane cu al 13-lea salariu ? Ca tichete nu am vazut si nici nu o sa vedem…

  2. Cum dracu vine de la 1 iulie primim tichete și la.sfârșitul știrii scrie ca de la 1 martie conform unei ordonanțe de urgenta nu se mai acorda?!!! Am inteles eu greșit ?

  3. SI daca nu-ti permiti diferenta de bani pentru a merge intr-o statiune, cu faci cu tichetul ???? . Se poate reporta ,imprumuta sau deconta ? Multimesc anticipat.

    1. Nu exista nicio mentiune referitoare la reportare, imprumutare sau decontarea diferentei. Mai mult, in textul de lege nu se limiteaza categoria unitatilor de cazare unde se poate folosi. Astfel, tichetul in valoare de 1450 lei, il puteti folosi sa va cazati 2 nopti la un hotel de lux, sau 7 nopti la un hotel de 3 stele, de exemplu.

  4. Ce trebuie sa facem ptr.a primi tichetul de vacanta? Trebuie să depunem o cerere la locul de munca? Sau unde?

    1. Nu este vorba despre o ordonanta ci despre proiectul legii salarizarii. Pana in acest moment acest proiect nu a fost facut public ci au existat doar declaratii pe marginea lui de catre reprezentanti ai Guvernului.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută