Polițiștii au fost mințiți și cu privire la voucherele de vacanță

Cu toate că potrivit modificărilor legislative din anul 2017, respectiv OUG 46/2017 prin care s-au adus modificări OUG 8/2009, polițiștii, militarii și funcționarii publici cu statut special din cadrul administrației naționale a penitenciarelor, erau incluși în rândul bugetarilor care beneficiază de voucherele de vacanță, în urma solicitării unor informații referitoare la bugetul MAI, am aflat că stimabila doamnă ministru Carmen Dan nu a prevăzut bani pentru aceste vouchere în buget. Și asta în timp ce profesorii, de exemplu vor primi aceste vouchere încă din luna martie 2018.

Practic, din nou vom fi cei mai proști din curtea școlii iar dintre toate categoriile de bugetari, doar noi nu vom primi aceste vouchere. Este strigător la cer modul în care drepturile noastre sunt manipulate în defavoarea noastră, și asta în timp ce angajații din administrațiile locale au început să primească încă de anul trecut aceste vouchere, iar profesorii vor primi în următoarele luni. Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă nu am fi întrebat de aceste sume în buget. Oare ar fi mers pe burtă pe principiul „ce nu știi, nu te omoară”.

Interesant este că răspunsul l-am primit de la „al dumneavoastră, Jenel” din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, deși solicitarea a fost către MAI. Acest aspect ne demonstrează frica de asumare și tendința de a pasa cărbunele fierbinte în sarcina IGPR care oricum, este ordonator de credite. Cert este însă că nici pentru polițiști, nici pentru polițiștii de frontieră, respectiv jandarmi și pompieri, în prezent nu sunt sume în buget pentru acordarea voucherelor de vacanță.

Totuși, Ordonanța de urgență a Guvernului 90, care a intrat în vigoare în luna decembrie 2017, statuează obligația instituțiilor și autorităților publice să acorde voucherele de vacanță până la 30 noiembrie 2018, conform prevederilor art. I pct. 1 din OUG 46/2017. Acest lucru însă nu a interesat conducerea MAI care a apreciat că oricum polițiștii au salarii prea mari, mai ales că pretinsa creștere a salariilor cu 25 % din 1 ianuarie 2018, se va traduce printr-o creștere netă de 2-4%, ca urmare a transferului contribuțiilor.

Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL a transmis mai multe sesizări către Guvernului României pentru ca aceasta situație pe care noi o catalogăm ca fiind discriminatorie să fie remediată în cel mai scurt timp, în caz contrar, este evident că organizațiile sindicale trebuie să se coalizeze pentru declanșarea unor proteste pentru blocarea sistemului. Pe zi ce trece, polițiștii simt cum bătaia de joc la adresa lor din partea guvernanților crește în intensitate.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii au fost mințiți și cu privire la voucherele de vacanță

Distribuie

Un răspuns

  1. Da, și cred ca suntem și singura categorie de bugetari cărora nu le sunt plătite studiile superioare, decât unora care au apucat sa i a banii până în 2006, restul nu mai contează. Discriminare pe fata!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută