MAI-ul în pragul unui nou scandal mediatic. Carmen Dan nicio reacție

Deși în ultima perioadă imaginea Ministerului Afacerilor Interne a fost pusă într-o lumină nefastă de evenimentele negative legate de anumite comportamente dezadaptative din cadrul sistemului, lucrurile  par că nu se opresc aici.

Ministerul Afacerilor Interne se află în pragul unui nou  scandal și se pare că asistăm neputincioși la indolența chiar a ministrului care, deși părea a avea o atitudine fermă față de cazul polițistului pedofil, acum însă, când în ecuație se află inspectorul general și adjunctul acestuia, pe care chiar aceasta i-a numit, lucrurile iau o altă întorsătură.

Inspectoratul General pentru Imigrări se află în plin scandal mediatic, după ce în presă au apărut informații  cum că, la nivelul conducerii, se află persoane bine puse care au  un comportament dezadaptativ față de subordonați.

Cu mai puțin de o luna în urmă,  imediat după scandalul cu polițistul pedofil de la Brigada Rutieră București, organizația noastră  a blamat emiterea unor dispoziții de către inspectorii generali ai armelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne prin care trimitea polițiștii direct la psiholog la solicitarea șefilor ierarhici. La acel moment  eram în total dezacord cu această dispoziție,  și ba mai mult, ne întrebam, pe șefi cine ii va trimite la psiholog dacă subordonații constată un comportament dezadaptativ din partea acestora?

Ei bine, ne aflăm acum în fața unei situații destul de ridicole în  care în presa televizată au apărut o serie de informații legate de comportamentul dezadaptativ al șefilor din conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări și față de care ministrul afacerilor interne nu are nicio reacție.

Ne întrebăm retoric dacă ministrul Carmen Dan așteaptă ca Ministerul Afacerilor Interne  să fie zguduit iarăși din temelii de un nou eveniment nefast pentru a se putea deranja să verifice în amănunt butoiul cu pulbere pe care zace Inspectoratul General pentru Imigrări.

Însuși adjunctul inspectorului general, comisar-șef Ioan Puhace este reclamat ca având un comportament dezadaptativ la adresa subordonaților, iar reacția conducerii  este una destul de  neprofesionistă care nu are legătură cu contextul problemei, afirmând că acesta are o vechime de peste 23 ani în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări. Dar și polițistul pedofil avea o vechime considerabilă în minister și cu ce era relevant asta?

Scandalul în care este implicat atât inspectorul general, comisar șef Medrega  Florin Leonard, cât și adjunctul acestuia are o cale lungă și până în momentul de față știm că o mâna o spală pe cealaltă, în timp ce ministerul e un simplu spectator.

Polițiștii nu mai vor să fie arătați cu degetul pe stradă, polițiștii nu mai vor să fie ținta atacurilor presei, polițiștii nu mai vor să fie ținta abuzurilor unor împuterniciți dezadaptați, însă lipsa de reacție a ministrului ne duce cu ideea la complicitatea acestuia la haosul existent în cadrul ministerului.

Ne minunăm cum ofițeri cu funcții de conducere ajung să  managerieze inspectoratele generale după ce au picat testele de management, ne minunăm cum mulți dintre ei nu sunt testati psihologic sau se folosesc de toate pârghiile pentru a evita asemenea testări și nu  în ultimul rând, suntem indignați de direcția negativă în care se îndreaptă ministerul.

Nu știm dacă se dorește ca inspectoratele generale să fie conduse de către profesioniști cu examenele de competență la zi sau se dorește în continuare perpetuarea stării de haos în care acestea sunt conduse de niște împuterniciți de care nu știm dacă sunt capabili să treacă niște testări psihologice sau de management.

Doamna ministru Carmen Dan, câte evenimente negative trebuie să se mai întâmple ca să luați atitudine, luptați pentru polițiști sau împotriva acestora?

 Viitorul ne aparține !

Echipa Sindicatului Europol 

 

Sindicatul EUROPOL: MAI-ul în pragul unui nou scandal mediatic. Carmen Dan nicio reacție

Distribuie

4 răspunsuri

  1. Si totusi ce legatura are Poliția Română cu IGI? Ce treaba are creatorul Ioniță cu IGI? Sa inteleg ca doriti menținerea ochilor pe Poliția Română într-un sens negativ?

  2. avem un sistem extrem de greoi care a perpetuat obiceiuri vechi si daunatoare privind modul in care sunt promovati in functii unii politisti.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută