Polițiștii au dreptul la protecție. A fost publicat OMAI în acest sens

A fost publicat în M.Of. al României pe data de 15 ianuarie 2018, Ordinul MAI 160 din 21 decembrie 2017 privind protecția personalului MAI care are ca scop îndeplinirea dreptului stabilit în cuprinsul art. 40 din Statutul Polițistului care prevede  că poliţistul şi membrii familiei sale au dreptul la protecţie din partea structurilor specializate ale statului faţă de ameninţările sau violenţele la care ar putea fi supuşi ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu acestea.

Este important să nu tratăm cu indiferență semnalele unui potențial risc la adresa noastră sau a membrilor familiei ca urmare a faptului că ne-am făcut datoria. Trebuie să reținem că există un întreg aparat în cadrul DGPI (câteva mii) care are obligația de asigurare a protecția personalului. Cu toate că până în prezent, această structură a fost folosită mai degrabă de șefi împotriva subalternilor incomozi pentru a li se găsi diferite pretexte care să conducă la concluzia că există „vulnerabilitate” a integrității lor sau pentru contrafacerea de motive care să ducă la retragerea accesului la informații clasificate, despre care știm cu toții că se soldează cu punerea la dispoziție a polițiștilor.

Încurajăm pe această cale polițiștii să uziteze cât mai mult de prevederile acestui ordin pentru a nu fi în situația colegilor cărora le-au fost incendiate autoturismele personale, le-au fost vandalizate locuințele sau chiar au primit amenințări anonime. Mai jos vă prezentăm integral conținutul Ordinului MAI 160/2017 privind protecția personalului.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii au dreptul la protecție. A fost publicat OMAI în acest sens

Distribuie

Un răspuns

  1. Boss, au fost câteva mii, adică vreo 2500, dar după marea reorganizare și militarizare a lui Dragoș Tudorache au mai rămas circa 500 la nivelul întregii țări! Ce să facă ăștia singuri? Multi dintre ei nici nu au experiența necesară în domeniu pentru că sunt foști lucrători de filaj și de la tehnica

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută