Despescu a fost destituit. Femeia de serviciu poate să îi ia locul

Astăzi, după ședința de Guvern, prim-ministrul interimar Mihai Fifor îl va elibera din funcția de Inspector General al Poliției Române pe Bogdan Despescu. Decizia vine după ce în spațiul public au ajuns o serie de documente din care rezultă fără echivoc faptul că acesta a luat la cunoștință despre dosarul penal înregistrat ca urmare a plângerii depuse de femeia hărțuită de Eugen Stan, pila șefului Serviciului Supraveghere Rutieră, cms. șef Vornicu Emanuel Rene.

Mai mult, dintre acele documente, unul dintre înscrisuri ne arată perfect contribuția pe care șefii din Poliția Română o au astăzi în munca de poliție. Este vorba despre una dintre celebrele rezoluții pe care șefii o aplică pe documente, mai ales atunci când habar nu au ce înscris au în față sau ce trebuie să se întâmple cu el: „Rog măsuri”În aceeași idee, la toate unitățile de poliție din țară, șefi analfabeți funcțional sau juridic, cu stilouri scumpe, pe măsura funcțiilor ocupate, trec, care mai de care, rezoluții de genul: „Dispun măsuri legale”, „Aplicați legea”, „Măsuri conform legii” sau alte astfel de inepții pe care dacă nu le-ar consemna, sigur nu ar ști polițiștii ce au de făcut.

Pe același principiu, fără să ducem în derizoriu funcția de șef din Poliția Română, am putea spune că și femeia de serviciu din unitate ar putea conduce instituția cu astfel de rezoluții aplicate pe documentele de lucru. Iar atunci când se împotmolește, apelează la planul B folosit de șefi, respectiv „punctele de vedere” de la diferite structuri, numai să nu fie ei în postura în care să își asume vreo decizie. Așteptăm cu mare interes nominalizarea cât mai urgentă a unui nou inspector general pentru că haosul instituțional a ajuns la cote alarmante în Poliția Română unde în prezent, aproape 50% din funcțiile de șefi sunt ocupate prin împuternicirea (desemnarea) unor ofițeri la conducere pe perioade de 6 luni care nu au nici un fel de răspundere.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Despescu a fost destituit. Femeia de serviciu poate să îi ia locul

Distribuie

7 răspunsuri

 1. Deși nu am nicio stimă pentru Bogdan Despescu, consider că acest articol este rezultatul unor frustrări a cel puțin unei peroane a care nu au avut în toată cariera sa o funcție de conducere. Este un articol vădit tendențios și rupt de realitate. La nivelul unui șef al unui inspectorat general, nu poți să dai, printr-o rezoluție, o soluție categorică, substituindu-te tu, ca IG, directorilor și șefilor de servici/birouri, fără a da acestora posibilitatea de a face verificări și propuneri de clarificare și rezolvare a unei situații. În plus, nu știu de unde vă luați informațiile, dar un împuternicit pe o anumită funcție, răspunde administrativ și/sau penal, conform fișei postului, exact ca și cel numit definitiv pe funcția în cauză. Păcat că tratați problemele, probabil și cele legate de munca sindicală, DOAR cu subiectivism.

  1. Subiectivism nu exista. Exista doar sesizarile colegilor nostri care se plang de lipsa coordonarii sefilor si de lipsa de asumare a raspunderii. In ceea ce priveste „raspunderea”, ne-am referit la faptul ca acestia invoca lipsa de implicare motivat de faptul ca nu sunt definitivi pe functie. Exceptiile exista bineinteles, doar ca ele intaresc regula. Ar fi interesant sa ne spuneti opinia dvs pe raportul lui Despescu

  2. Am facut o plangere impotriva sectiei de politie Turda acum un an. Refuza sa investigheze o infractiune de hartuire. Stii ce s-a intamplat? Au inceput sa hartuiasca victima. O adunatura de talambi, care merita orice rau vine spre ei.

 2. Daca ia dupa el si lichelele e bine, poate mai dispar de la IGP din sefii care n-au arestat pe nimeni in viata lor sau nu au aplicat o amenda pe strada, care fac management fara resurse, si analiza analizei . Munca de politie se face in strada, la parchet, si se soldeaza cu solutii in dosare.

 3. Daca sunt 2 politisti’unul trebuie sa fie sef…pai ce pu.a mea ‘nu ar putea sa fie un sef si 99 de subalterni cu salarii bune’documentati’sa cunoasca legea’iar daca nu tin pasul sau gresesc’afara…la noi ‘sunt prea multi cu mapa sau fut niste hirtii si prea putini ce muncesc din greu si lefuri mici…e inca un sistem comunist,cu generali si comisari sefi cat nu au SUA..ar trebui sa fie un singur corp de politisti’iar cand auzi de un comisar sa-ti trmure chilotii…mie scarba de acest sistem…

 4. Probabil dumneavoastra detineti o functie de conducere in cadrul acestui sistem de toata jena. As putea sa apreciez felul in care rezolvati dumneavoastra situatiile in cazul in care va suna „pulica” (ala de tine locul cand dumneavoastra dormiti linistit si care este neplatit pentru asta). Suna cam asa: nu raspnd vreo 2 ore la telefon pana „pulica” aplica o masura in speta creata, sun dupa alea 2 ore si arunc o scuza la misto (dormea motanul pe telefon) si ii spun ca nu prea e bine cum a rezolvat… ca se putea si altfel, nu? Apoi veniti la serviciu si asteptati reactii din partea celor implicati, mai ales daca a fost nevoie de aplicarea unor masuri exceptionale. Daca nu se aude nimic totul e bine si frumos- mai ales, va asunati merite pentru rezolvarea situatiei. Daca iese scandal, „pulica” primeste foile in brate si intocmeste raportele cu explicatii.
  Ma apropii cat de cat de realitate? Cred ca am ghicit modelul…

 5. Vorbiti in nestiinta de cauza,am lucrat in MAI ca agent de politie iar d-nul Despescu a fost unul dintre cei mai buni sefi al I.P.J. Constanta,bun manager cu idei si viziuni noi,apleca urechea la problemele politistilor si ale politiei in general,deschis la schimbare si care lua inseama propunerile venite din partea noastra,un sef care discuta cu politistii ca un coleg si care afacut ca pe timpul sau sa uitam de vremurile lui mos teaca cand trebuia sa stai in pozitie de drepti in fata sefilor si sa primesti doar ordine.Respect si succes in orice loc de munca va avea.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.