Informații importante pentru concursul de ofițeri

Am fost sesizați de mai mulți polițiști despre modul în care sunt tratați în ceea ce privește întocmirea dosarului pentru înscrierea la concursurile organizate în această perioadă la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Concret, este vorba despre solicitările nejustificate ale structurilor de resurse umane care gestionează operațiunile de înregistrare a dosarelor cu privire la fișele medicale.

Cu toate că și anterior a mai existat această problemă care a fost tranșată încă de la sfârșitul anului 2016, se pare că indiferența, incompetența sau chiar neștiința lucrătorilor de la resurse umane îi determină să le solicite agenților de poliție care s-au înscris la concursul din sursă externă pentru funcțiile de ofițer, să efectueze analizele medicale complete, la fel ca o persoană din afara sistemului. Aceste cerințe ilegale aduc și costuri în sarcina agenților de poliție de aproximativ 500 lei, sumă ce reprezintă contravaloarea analizelor medicale.

Din acest considerent, reprezentanții organizației noastre au luat legătura cu structurilor de resurse umane de la nivelul MAI și IGPR unde au sesizat această anomalie și au solicitat reprelucrarea normelor incidente. Mai mult, pentru că suntem convinși că și după acest demers vor mai fi structuri de resurse umane care vor continua să aprecieze că și agenții de poliție trebuie să depună fișa medicală, vă indicăm Nota-Raport emisă de MAI cu nr. 293714 din 26.09.2016 care prevede expres faptul că agenții de poliție vor depune doar o adeverință medicală eliberată de medicul unității. Pentru orice alte incidente referitoare la înscriere, nu ezitați să ne contactați. Le urăm baftă agenților de poliție înscriși și ne dorim să ocupe cât mai multe funcții de ofițer.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Informații importante pentru concursul de ofițeri

Distribuie

11 răspunsuri

  1. Eu nu am putut să mă înscriu la concursul TCO ptr că una ptr că una dintre conditii, art 27 ind 45 din Legea 360/2002 era să nu fiu in cursul unei cercetări prealabile, fapt anormal întrucât nu beneficiez de prezumția de nevinovaţie si nici de egalitatea de şanse!

  2. Fisa medicala se cere si celor care s-au inscris pentru un post de ofiter in cadrul IGSU, ordinul nu este valabil si pentru inscrierea in alte structuri.

  3. Altii nu au putut participa deoarece nu indeplineau conditia de minim 2 ani vechime in specialitatea studiilor.Pai unde sa faca vechimea asta daca sistemul nu le.a dat permis?Ce folos ca un civil a lucrat in domeniul respectiv acum 10 ani si de atunci este…agent cimercial sau sofer…Tara te vrea prost!

  4. De ce pt a participa la un concurs pt ocuparea unui post de ofiter cu incadrare si din sursa externa (!!!) unui agent de politie i se mai pune si conditia de a avea ultimele 2 calificative de cel putin ‘bine’ ? Celui care participa din sursa externa cine ii da calificativele ? Raspunsul de la compartimentul de resurse umane din cadrul institutiei a fost sa imi dau demisia din functia de agent si sa particip “ca un civil” !

  5. La concursurile organizate pentru incadrarea din sursa externa pentru posturile de ofițeri, se pot înscrie și agenții de politie? Sintagma “din sursa externa” nu se refera strict la civili? Știam ca agenții de politie pot devenii ofițeri doar dacă se fac concursuri pentru trecerea în corpul ofițerilor. Mulțumesc!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută