Crește norma de hrană, dar nu și în bani!

Cu toate că am început deja anul cu un handicap în ceea ce privește drepturile salariale, reprezentat atât de lipsa de reglementare a plății continuității cu un spor de 40% cât și de creșterea de numai 2%-4% a salariului net în loc de 25% așa cum ni se promisese în iulie 2017, acum aflăm cu stupefacție că MAI ne-o „trage” din nou. Cu scuzele de rigoare pentru termenul folosit însă nu găsim un alt sinonim pentru situația în care ne aflăm în prezent.

După ce inițial v-am informat printr-un comunicat despre faptul că norma de hrană va fi actualizată și astfel va crește cu 2 lei/zi, din mai multe surse am aflat despre o întâlnire recentă ce a avut loc între șefii structurilor din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională unde s-a dezbătut această chestiune.

Spre stupefacția noastră, am aflat că toate structurile din cadrul sistemului au fost de acord să acorde valoarea financiară mărită a normei de hrană, cu excepția MAI care a invocat lipsa bugetului și implicit refuzul de a acorda diferența de 2 lei rezultată în urma actualizării.

Mai mult, se pare că reprezentanții celorlalte structuri au încercat chiar să-i convingă pe cei din MAI despre faptul că prevederile existente, respectiv art. 10 alin. 2 din OUG 90/2017 permit plata mărită a normei de hrană în condițiile în care aceasta a fost actualizată în luna decembrie și implicit plata pentru 2018 se poate face la acest nivel.

„Art. 10 alin. 2 În anul 2018, cuantumul compensaţiei băneşti, respectiv al alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană şi, respectiv, valoarea financiară anuală a normelor de echipare, precum şi valoarea financiară a drepturilor de echipament se menţin în plată la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2017.

Astfel, până în acest moment, după actualizarea normei de hrană, știm cert că aceasta se va raporta la nivelul crescut doar în ceea ce privește alocația valorică pentru drepturile de hrană, respectiv la nivelul unităților unde se servește masa plafonul este deja de 34 lei/zi în loc de 32 de lei. Însă în ceea ce privește cuantumul compensației bănești, MAI refuză să acorde valoarea normei crescută, cu toate că celelalte structuri (MApN, SRI, SIE etc.) sunt determinate să o plătească la nivelul sumei de 34 de lei/zi.

Cu toate că subiectele care ocupă tot timpul ministrului și a celor care ar trebui să ne hotărască soarta sunt cele referitoare la cazul pedofilului și a mocirlei politice, facem un apel către conducerea MAI să reanalizeze acest subiect pentru că polițiștii stau pe un butoi de pulbere care va exploda, în cel mai scurt timp, în fața Ministerului Afacerilor Interne.

 

Echipa Sindicatului EUROPOL

Viitorul ne aparține!

Sindicatul EUROPOL: Crește norma de hrană, dar nu și în bani!

Distribuie

7 răspunsuri

 1. Asa este…am aflat si eu astazi..
  Intrebarea este ce facem noi si pana cand ne lasam calcati in picioare de acest guvern??????????????????????????????????

 2. Inca un articol scris frumos, dar eu deja ma gandesc sa ma retrag din acest sindicat care a ajuns ca toate celelalte. Cand vedem proteste ?

  1. Aici nu e vorba de cum e scris articolul ci de faptul ca politistii trebuie sa stie jocurile de culise pe care le practica MAI. Protestele sunt planificate pentru luna februarie și ne dorim sa fie ale politistilor, nu ale vreunui sindicat, pentru ca prezenta sa fie cat mai mare. Totusi, trebuie remarcat ca deocamdata celelalte organizatii nu au o problema cu aceasta chestiune generata de refuzul de crestere a normei de hrana.

 3. Nu stiu la ce unitate e cadru Bio, insa e grav rau de tot sa scri in acel context ,, m-ai ” in loc de mai….e greu rau cu limba romana insa vad ca de dat cu parerea e …floare la ureche

 4. Direcţia Generală Poliţia locală se organizează la nivel de direcţii, servicii, birouri și compartimente, conform prevederilor prezentului regulament.
  (2) Conducerea operativă a Direcţiei Generale Poliţia locală se asigură de către un director general şi doi directori executivi.
  3) Directorul general reprezintă Poliţia locală în raporturile cu membrii colectivităţii l– Atribuţiile Direcţiei bani câștigă un Polițist în 2021. Politia Locala Cluj Napoca. 0799366358 Generale Poliţia locală se asigură de către un director general şi doi directori executivi.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută