Polițiști fără uniformă și armament trimiși în stradă

Avem un Guvern nou, avem un ministru nou, am văzut declarații despre problemele din sistem și despre cât de eficientă va fi noua conducere. Toate sună foarte bine, doar că între timp, de la absolvirea promoției din septembrie 2019 și până în prezent, cei peste 1600 de polițiști nou intrați în sistem sunt pe stradă la temperaturi care deja încep cu minus, fără să fi primit uniformă pentru sezonul rece.

Cu toate că au trecut aproape 3 luni, dezinteresul și nepăsarea șefilor care stau în birouri la căldură, face ca astăzi să vedeți pe străzi polițiștii care nu au cu ce să se îmbrace și tremură de frig. Chiar dacă pare a fi o chestiune banală, în realitate această bătaie de joc la adresa colegilor tineri transmite un mesaj subliminal, și anume că instituției nu le pasă de soarta lor. În aceste condiții, cum putem să avem pretenția ca aceștia să fi eficienți și să își dea interesul pentru a oferi un serviciu de calitate?

Mai mult, am primit sute de mesaje din partea colegilor ambelor promoții (septembrie/noiembrie 2019) despre faptul că nu au primit mijloacele elementare pe care ar trebui să le aibă în dotare. Aici vorbim despre lipsa cătușelor, lipsa armamentului, lipsa spray-urilor iritant lacrimogene sau despre lipsa tomfelor. Practic, acești polițiști sunt trimiși cu capul înainte la intervenții unde sunt expuși agresiunilor, fără a avea capacitatea logistică de a reacționa.

Vă reamintim cazul colegului de la Școala de Agenți de Poliție Cluj Napoca, despre care știm că și-a dat demisia la câteva săptămâni după absolvire, pentru că nu a mai acceptat umilința de a fi trimis cu mâna goala la intervenții. Evident că pentru această gravă pată de imagine la adresa instituției nu a răspuns disciplinar niciun șef, doar au așteptat să treacă atenția de la subiect. Așadar, dacă în aceste zile veți vedea polițiști tineri în uniformă, îmbrăcați sumar, să nu credeți că au luat-o razna sau că forțează vara, ci efectiv nu au alternativă decât să poarte mai multe straturi de haine „civile” pe dedesubt.

Față de această incompetență managerială, am solicitat intervenția urgentă a conducerii Poliției Române de a se implica pentru îndepărtarea acestor disfuncționalități. Din primele informații pe care le-am primit din partea acestora, ni s-a comunicat ca uniforma de iarnă va repartizată începând cu data de 23 decembrie la agenții de poliție. Rămân însă problemele referitoare la șefii inconștienți care profită de noii agenți și îi expun unor riscuri forțate, planificându-i singuri în serviciu și fără să aibă mijloacele din dotare.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Polițiști fără uniformă și armament trimiși în stradă

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Eu sunt la un pas spre a păși in politie,daca voi reuși să iau examenul,însă imi doresc enorm acest lucru!Dar ceea ce știm si anume lipsa vestimentație,adecvate pt iarna,lipsa echipamentului de protecție necesar,s.a.m
    .d nu imi par deloc corecte! Poliția română isi riscă viata si guvernul doarme!Treziți.va!Cu respect, posibil viitor polițist!🙏

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută