Întâlnirea cu ministrul MAI…fără prezența lui Vela

Cu toate că am solicitat o întrevedere cu ministrul Vela încă de la începutul lunii noiembrie, acesta a ales să se vadă cu liderii agreați, separat, în întâlniri denumite „informale”. La începutul săptămânii, Traian Berbeceanu, proaspăt numit director de cabinet al ministrului, ne-a invitat azi, 13.12.2019, pentru a discuta cu Vela și toate organizațiile sindicale.

Am acceptat și onorat această invitație tocmai pentru că așteptam cu mare interes câteva răspunsuri arzătoare pentru toți polițiștii pe care îi reprezentăm. Toate organizațiile au fost prezente prin reprezentanții lor, iar spre surprinderea noastră, în sală a intrat Gabriel Oprea și generalul (r) Anghel Iordănescu. Imediat după, a apărut Bogdan Despescu, secretar de stat, însoțit de Traian Berbeceanu.

Secretarul de stat Despescu a transmis că ministrul Vela nu mai poate ajunge pentru că se află într-o conferință de presă inopinată dar că ne transmite mesajul dumnealui, un mesaj de unitate și de solidaritate. Dincolo de acest mesaj, nu am înțeles care a fost scopul și motivul prezenței lui Gabriel Oprea.

Mai mult, Despescu nu ne-a putut asigura concret care va fi poziția Guvernului în privința drepturilor financiare ale polițiștilor, respectiv de plata a 25% din diferența salariului avut în plată față de cel al grilei din 2022, majorarea pentru plata orelor lucrate sâmbăta, duminica și în sărbători legale și a normei de hrană. Mai mult, toate organizațiile au solicitat o poziție fermă a lui Vela în privința pensiilor militare, și asta deoarece, din cauza zvonisticii din ultimele zile, mii de polițiști au de gând să se pensioneze.

Secretarul de stat Despescu a precizat că îi va transmite ministrului aceste probleme și că, cel mai probabil, vom fi chemati la minister pentru a avea o prima întâlnire. De asemenea, independent de zvonurile existente, legate de proiecția bugetară pe 2020, am transmis că polițiștii nu sunt dispuși să accepte nicio amânare de aplicare a Legii 153/2017 sau de suspendarea a altor drepturi aflate în plată, în acest moment. Iar dacă va fi cazul, îl asigurăm pe ministrul Vela că nu ne-am uitat menirea sindicală și vom protesta, atât în stradă cât și prin votul pe care polițiștii și familiile acestora îl vor exprima la cele două tururi de alegereri din 2020.

Sindicatul EUROPOL: Întâlnirea cu ministrul MAI…fără prezența lui Vela

6 răspunsuri

1. De fapt, adevărul este că atunci când am ajuns, împreună cu domnul Secretar de stat Bogdan Despescu, domnii Oprea și Iordănescu se aflau în sală împreună cu toți liderii sindicatelor.
    ȘI noi am fost surprinși, dar în mod categoric una dintre organizațiile sindicale a făcut invitațiile respective.
    Poate ii întrebați pe colegi pentru a vă lamuri. Si pentru o corectă informare a membrilor sindicatului dvs.
    Cu prețuire.

1. In completarea observatiei, reprezentantii Sindicatului EUROPOL au fost invitati la aceasta intalnire de dumneavoastra. Evident ca nu cunoastem alte „culise” și apreciem ca s-ar impune clarificari tocmai din partea dumneavoastra, in calitate de organizator.

2. Să îi fie rușine ! Un om ce ocupă o asemenea funcție de înalt rang și nu se ține de promisiune , să plece acasă.

3. Parerea mea e ca toti liderii de sindicat inclusiv sefii de la BNS , Cartel Alfa, al tuturor functionarilor publici impreuna cu sefii de sindicat din Politie ar trebui sa aiba intalniri pentru a putea mobiliza cati mai multi sindicalisti in actiuni de protest.
    In situatia posibila de a si asuma raspunderea politica pe cele 2 OUG,PNL isi grabeste sfarsitul.

4. mai este ceva de spus…. se pare ca IGPR nu a mai trimis in teritoriu bani pt luna decembrie 2019 pt consumabile(hartie, cartuse de imprimante,etc) cel putin in judetul Alba. Ar trebui informat cineva!!!!