Polițiști de frontieră furați la salariu

A fi furat la salariu nu se referă doar la fapta în sine, ca cineva să bage mâna în buzunarul unui polițist, ci la omiterea de la plata unor drepturi salariale. Dacă un polițist este furat cu  5  sau 10 lei la salariu, acesta nu va putea ști asta pentru că fluturașul de salariu este foarte sumar, iar MAI-ul nu dorește ca  polițiștii să știe de ce drepturi beneficiază și în ce cuantumuri.

Nu cu mult timp în urmă,  prezentam situația unui coleg de la ITPF Timișoara care nu primise corect suma compensatorie spor de fidelitate în cuantum de 10%, ci de doar 5%, iar ca urmare a demersurilor întreprinse de organizația noastră, acesta a primit retroactiv acest drept  pe ultimii 3 ani ( aprox. 3000 lei) și 10%  spor  fidelitate – aprox. 160 lei (VEZI AICI).

După ce am fost sesizați de către  alți 2 polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fetești cu privire la neplata sumei compensatorii spor de fidelitate, am solicitat de îndată Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu recalcularea tuturor perioadelor care intră la calculul acestei sume compensatorii, respectiv perioada cât aceștia au fost militari în termen, militari pe bază de contract și respectiv polițiști de frontieră și deasemenea, punerea în plată a acestui ”spor” începând cu data prezentei adrese, cât și plata retroactivă pentru ultimii 3 ani de zile.

 d

Urmare a demersurilor întreprinse de organizația noastră, cei 2 polițiști de frontieră au primit câte  10% spor de fidelitate și deasemenea, plata retroactivă a acestuia pentru ultimii 3 ani (15-08.2016-15.08.2019) în cuantum de aproximativ 6000 lei.

Menționăm faptul că acestora nu li se luase în calcul perioada în care au fost militari angajați pe bază de contract, iar în anul 2009 când sporul de fidelitate a fost scos din legislația incidentă, aceștia aveau 10 ani vechime în serviciu și era firesc să fi beneficiat de 10% spor de fidelitate. Cu siguranță mai sunt și alte cazuri unde polițiștilor nu li s-au plătit corect drepturile salariale cuvenite, fapt pentru care nu ezitați să ne contactați, fie pe adresa de email, sindicateuropol@gmail.com, fie direct pe pagina de facebook Sindicat Europol.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Polițiști de frontieră furați la salariu

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Cei care au iesit la pensie si nu au primit spor de fidelitate, mai pot solicita acest drept retroactiv ?

    1. Îți poți cere un drept financiar pe care nu l-ai primit din urmă cu maxim trei ani de la data cererii.

  2. Legat de salariu, avem o problemă majoră: ar trebui să fim plătiți cu ora așa cum se întâmplă în marea majoritate a statelor UE și nu numai. De 3xemu, ai lucrat 200/lună de ore, ești plătit pentru 200 de ore. Ai lucrat 100/lună, esti plătit pentru 100 de ore. Nu ca acum când media lunară este de circa 168 de ore. Dacă lucrezi peste, o faci, de cele mai multe ori, neplătit.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută