Acestea sunt „măsurile” pentru spălarea imaginii Poliției Române

În ultimele zile, la nivelul MAI și IGPR, au avut loc mai multe ședințe, grupuri de lucru și videoconferințe în care preaînstelații, aceeași de până acum, vor să identifice soluția magică prin care să spele imaginea Poliției Române. Acea instituție depășită, ponosită, îngenuncheată de politicieni și pusă la zid de „cetățenii” corecți care nu au plătit taxe și impozite în viața lor.

Fără să intrăm foarte mult în detaliu și să comentăm măsurile dispune de la vârful MAI către teritoriu, vi le prezentăm pe scurt, cu mențiunea că tot ceea ce contează pentru ei este important „să dăm bine la presă”:
– apel la responsabilitatea actului managerial;
– criza acută de imagine în Politia Romană 35% conform Eurobarometru. Pentru prima data după Revoluție s-a pus problema desființării instituției;
– se pune accent pe exigenta;
– ,,nu poți cere unor polițiști cu funcții de execuție sa acționeze in mod profesionist dacă tu ca manager nu cunoști procedurile și nu ești profesionist”;
– numirile în funcție de comanda se vor face doar pe criteriul competenței;
– să dăm dovadă de cei 7 ani de acasă;
– să nu uităm că principalul obiectiv este siguranța cetățeanului;
– factorii de conducere să intervină imediat în soluționarea problemelor cu care se confruntă polițiștii din structurile subordonate;
– pregătirea continuă. Atât cea profesională, fizică și tactică să se facă în mod responsabil, nu doar sa fie bifată;
-factorii decizionali să verifice în permanență dotarea polițiștilor și a echipamentelor de siguranța, pentru protecția polițiștilor;
– polițiștii care sunt angrenați în misiuni (de patrulare, acțiuni punctuale sau misiuni punctuale) să fie informați în detaliu cu privire la particularitățile misiunilor pentru protecția lor. Misiunile să fie pregătite responsabil și profesionist de factorii de decizie;
– managerii să iasă din birouri și să se deplaseze în teren cu subordonații și să ia contactul cu realitatea;
– ,,nu admit ca polițistul sa patruleze singur”;
– evaluarea riscului rutier pentru intervenții legislative;
– profesioniștii din poliție sa fie scoși în față, polițiștii tineri să fie profesionalizați;
– managerii să se asigure că polițiștii profesioniști să nu aibă de suferit de pe urma șefilor care nu-și fac datoria;
– managerii să comunice public, în regim de urgență, în urma unor situații în care este angrenată instituția;
– a cerut corpului de control să facă verificări în teritoriu și să întocmească un raport în detaliu cu privire la situația reală din instituție;

Singura nelămurire pe care o avem, este reprezentată de faptul că toate aceste măsuri vor fi implementate de aceiași manageri/șefi care au și adus instituția Poliției Române la cel mai scăzut nivel de încredere. Și atunci cum putem avea un alt rezultat folosind aceleasi ingrediente?!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Acestea sunt „măsurile” pentru spălarea imaginii Poliției Române

Distribuie

7 răspunsuri

 1. Si cum s-a finalizat problema cu desfiintarea institutiei? Imseamna ceva sau au fost cuvinte aruncate fara rost?

 2. Spală imaginea și apoi își iau tălpășița. Se fardează, se toaletează, se rimelează. Gura și părțile intime rămân cu mai fost, adică, puturoase la propriu și la figurat. Comportarea corectă, ține și de educația primită, nu numai de cea dobândită. Neamul prost, rămâne cum a fost! Trasul de brăcinar între(subordonat și șef), a devenit sport național! Doar după funcții se aleargă. Trebuie remilitarizat totul, de la vlădică, până la, opincă. Fătălăii ( fără armata făcută și studii militare) au devenit majoritari, iar profesional sunt un dezastru, pentru stat și chiar pentru ei. Până când prostia și indiferența vor fi definitorii? Dacă va fi vai de noi, va fi vai și de, voi!

  1. Respectul trebuie sa existe, fara echivoc!!Dar trebuie sa fie reciproc, lucru pe care “menegerii” il uita! Ei trebui sa fie exemplu de respect, sa respecte si la randul lor vor fi respectati.Cine nu se conformeaza, sef sau subaltern, sa raspunda disciplinar.

 3. Astia, mai marii gânditori habar n au pe ce lume traiesc!
  Sectiile urbane, chiar din centrul unor municipii cu peste 200 mii de locuitori, funcționează c un singur echipaj, o patrulă, chiar și sâmbăta noaptea iar “politistele”
  de la financiar poartă prin birouri uniforma! In mediul rural e chiar mai grav, o patrulă intervine chiar la evenimentele semnalate pe 6 comune! Cum poti trimite 2 oameni, o patrulă, la 3, 4 poate chiar mai multe apeluri 112 in acelasi timp???
  Ar trebui ca apelurile de 112 sa fie preluate si de Poliția Locală, care nu si justifică existența sau impartite cu Jandarmeria Română, căreia i ar trebui acordată competență judiciară!

 4. Vizavi de remilitarizare…..procesul in sine nu va insemna nimic!! Aceeasi Marie cu alta palarie!! Nici mai destepti, pregatiti,dotati ….etc…ci doar schimbare de statut…cu unul nou…”pumnul in gura”…Rezultatele ar fi aceleasi….

 5. Au rostit vb frumoase..Citez:
  ,,nu poți cere unor polițiști cu funcții de execuție sa acționeze in mod profesionist dacă tu ca manager nu cunoști procedurile și nu ești profesionist”;(E o chestie logica,dar unii sunt deficitari la capitolul asta..)
  – numirile în funcție de comanda se vor face doar pe criteriul competenței;(nu au fost …si nici nu vom.vedea asta vreodata)
  – să dăm dovadă de cei 7 ani de acasă;(nota: in orice relationare ..fie cu cetateanul, fie cu coleg/sef ori subordonat…)
  – să nu uităm că principalul obiectiv este siguranța cetățeanului(asta se vede in tot…pregatire,dotare,legislatie,salarizare…toate facute pe genunchi…firimituri …si praf in ochi)
  Concluzia: se va modifica pe ici pe colo…superficial…pe modelul branzovenescu si farfuridi ….

 6. Ce spunèți d- voastră domnilor, dar de o patrulă formata din doi oameni si care acționeaza la nivelul unei secții de poliție rurala ce are în componența 9 comune, intervenind la apeluri de 112 în com. Componente aflate la distanta de aproximativ 50-60 km distanta

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută