Șefi din poliție terorizați de presă

În urma materialelor de presă în care am continuat să sesizăm faptul că după ora 16:00 sau 22:00 multe localități din România, fie ele posturi de poliție, orașe sau chiar municipii, rămân fără polițiști care să fie
planificați în serviciu, iată că avem primele reacții ale celor care sunt în funcții de conducere și ar trebui să se asigure de funcționarea serviciului polițienesc 24/24 ore.

Să nu credeți că vorbim de reacții sau intervenții menite să îmbunătățească modul de organizare și funcționare a Poliției. Nici vorba de așa ceva. În realitatea, avem de-a face cu o nouă situație de mușamalizare a incapacității lor manageriale. Astfel, stimabilii șefi care ne conduc, îi roagă pe polițiștii din subordine să fie „pe fază” pentru că au primit ei informații despre echipe de filmare de la televiziune care vor veni în comune după ora 16:00 să vadă dacă vor găsi polițiști.

Pe acești șefi nu îi interesează că subalternii lor sunt planificați ilegal la „permanență”, fără să fie plătiți și fără să fie acoperiți pentru intervențiile la care sunt chemați de la domiciliu, după orele de program. Îi interesează doar să nu cumva să apară la televizor și să știe cetățenii că pe timpul nopții sau în zilele de weekend, nu este nimeni în serviciu să le ofere siguranță.

În aceste zile asistăm la un atac fără precedent la adresa Poliției Române și implicit la adresa polițiștilor din stradă, fără ca opinia publică și mass media să înțeleagă că instituția noastră este la limita subzistenței în ceea ce privește resursa umana, logistica și mijloacele legale pe care le are la dispoziție pentru a oferi un serviciu public de calitate.

Nu mai departe de săptămâna trecută, a fost mediatizat cazul polițiștilor de pe raza unei Secții de Poliție Rurală din județul Vrancea, care au fost blamați pentru că nu s-au deplasat la o sesizare referitoare la o șicană în trafic, în condițiile în care SINGURA patrulă de poliție planificată în serviciu, care avea repartizată o suprafața de câteva sute de hectare, pe raza a mai mult de 10 localități, se afla deja la un caz mult mai grav în care viața unui minor era pusă în pericol.

Acest print-screen al mesajului pe care unii șefi l-au trimis subalternilor, demonstrează în continuare faptul că mizeria încă este dosită sub preșul de la intrarea în instituția Poliției Române și că doar în urma unor tragedii, cum este cea de la Caracal, ne mai trezim din inerția incompetenței și a indiferenței.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Șefi din poliție terorizați de presă

Distribuie

4 răspunsuri

 1. Ești și vina celor care acceptă această „permanență”.
  Legat de lipsa polițiștilor din structurile operative este vorba despre două chestiuni:
  1. personalul actual existent este repartizat în mod greșit, adică schemele de personal are structurilor neoperative, de suport sunt supradimensionate și ocupate în proporție de 100%, în timp ce schemele de personal ale structurilor operative sunt reduse și nu sunt ocupate toate funcțiile;
  2. lipsa de polițiști este acută, fiind nevoie ca școlile de poliție și facultatea de poliție să „producă” cât mai mulți absolvenți.

 2. Prea mulți șefi !
  Adjunct Sef de Poliție ,Șef de Secție Rurală , Șef de Birou , Șef de Formațiune . La județ Șef de Serviciu , Șefi pe linii de muncă , Șefi de compartimente. Nu mai zic de IGPR (de la parter până la ultimul etaj numai șefi).
  Toate aceste funcții sunt foarte bine plătite . Activitatea lor însă, constă în a nota într-un registru zilnic ce își propun să lucreze cei din subordine și să întocmească analize . Mai punem și ședințele unde prelucrează tot felul de bazaconii . Când sunt spețe pure de poliție , nu-i mai vezi . Atunci nu mai vor să fie șefi . Eu zic că și aici este o problemă .

 3. Suntem deja sub limita subzistentei dar problema cea mai grava, asa cum reiese si din articol, este chiar „opinia publica”. Nu conteaza ca undeva a murit un om si politistul este blocat acolo, conteaza si este mult mai grav, ca vecinul asculta muzica, este mult mai grav ca am fost sicanat in trafic si alte probleme minore, de obicei provocate chiar de apelant!
  Nu conteaza, ca prin 2011, au fost radiate toate functiile neocupate in acel moment, noi trebuie sa urmam calea oitei dolly!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.