Polițist tăiat cu sabia, luptă pentru viață!

Toate gândurile noastre se îndreaptă către agentul șef adjunct de poliție Dan Ciprian Sfichi, polițist în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Suceava, care în timpul unei percheziții ce a avut loc în această dimineață, a fost efectiv tăiat cu sabia de un interlop recidivist, pe numele său Alexandru Huțuleac.

Toată scena s-a petrecut în apartamentul interlopului, la prima oră a dimineții, când mascații au spart ușa apartamentului și au pătruns în forță. Percheziția a fost dispusă într-un dosar penal instrumentat de DIICOT care are ca obiect traficul de droguri. În acest moment colegul nostru a fost stabilizat, însă va fi transportat cu elicopterul la Spitalul de Neurochirurgie Iași unde va fi supus unei operații complexe ca urmare a despicării scalpului cu sabia.

Este a doua tragedie din IPJ Suceava în acest an. Tragedie care ne face să ne întrebăm încă o dată dacă merită să ne riscăm viața pentru un salariu de 3000 lei/lună când un fochist din administrația locală primește 4200 lei/lună, doar să bage lemne pe foc sau dacă este „rentabil” să ne deteriorăm sănătatea pentru a ieși la pensie cu 10 ani mai devreme,  ca apoi să ne petrecem timpul prin spitale ca urmare a bolilor profesionale.

Colegul nostru are doar 35 de ani, iar doi copii împreună cu soția lui nu îl mai așteaptă acasă ci se roagă pentru el prin spitale ca Dumnezeu să îl țină în viață. Orice risc sau asumare a pericolului în care polițiștii își exercită atribuțiile de serviciu, nu poate înlocui obligația Ministerului Afacerilor Interne de a asigura măsuri legislative, măsuri administrative și fonduri pentru asigurarea protecției necesare.

Fără să vrem să creăm valuri, în contextul actual în care autoritatea și protecția polițiștilor este ultima grijă a MAI și a parlamentarilor, cetățenilor ar trebui să înceapă să le fie frică pentru că nu vom mai tolera compromisuri, nu vom mai interveni cu mâinile goale să ne punem viața în pericol, nu vom mai accepta să lucrăm singuri și nici să mai acționăm în localități unde politicul încurajează grupurile infracționale.

În acest an au fost omorâți doi polițiști, au fost răniți zeci și sunt agresați verbal mii. Ce mai așteaptă acei nemernici de parlamentari care nu sunt de acord cu pachetul legislativ propus din pricina propriilor experiențe cu poliția rutieră, pentru a vota legi aspre pentru scursurile societății. Nu vrem pentru noi aceste modificări ci pentru cetățenii care sunt victimele acestor infractori care au ajuns să tâlhărească în plină zi, să îți spargă casa și pe urmă să își negocieze eliberarea și care atunci când sunt prinși sunt în stare să omoare pentru a scăpa.

Dan Ciprian Sfichi, în aceste momente grele zeci de mii de colegi îți sunt alături. Fii tare și luptă pentru viață!

 

Viitorul de aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Polițist tăiat cu sabia, luptă pentru viață!

Distribuie

2 răspunsuri

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută