„Eu rămân fără permis, dar nici tu nu o să rămâi polițai”

După ce replicile parlamentarilor PSD la adresa pachetului legislativ pentru creșterea autorității și asigurarea protecției polițiștilor au fost de respingere motivat de faptul că „polițiștii comit prea multe abuzuri” , „ că stau la ciupit la amenzi” și că ar căpăta puteri „sporite” care nu se justifică, vom lansa LUNA FĂRĂ FILTRU în care vom prezenta, atât pe pagina de web cât și pe pagina de facebook a Sindicatului EUROPOL, o serie de înregistrări cu incidente la care sunt supuși zilnic polițiștii.

Mai jos avem un individ care a fost prins în urmă cu aproximativ 2 săptămâni după ce a cauzat un accident cu pagube materiale și a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest dar și recoltării de probe biologice. După acest prim dosar penal, având dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat, personajul recidivează, se urcă la volan băut și produce un nou accident rutier.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat iar în momentul în care este condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice începe să își dea seama de consecințele faptelor sale și recurge la injurii și amenințări la adresa polițiștilor.

Toată scena are loc în jud. Maramureș, pe raza com. Leordina, cu 2 zile în urmă. Imaginați-vă cum poza în victimă acest nemernic dacă nu ar fi fost filmat în timp ce își arăta caracterul în toată splendoarea sa. Să nu mai vorbim că într-o localitate rurală, unde toți locuitorii se cunosc între ei, riscurile la care sunt expuși polițiștii este mult mai ridicat decât într-un oraș mare.

Nu de puține ori am fost solicitați să îi sprijinim pe polițiștii care și-au găsit autoturismele personale zgâriate, incendiate, cauciucuri tăiate sau chiar geamurile de la locuință sparte. Chiar dacă Legea 360/2002 prevede compensații pentru prejudiciile suferite de polițiști care au legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, este foarte dificil de demonstrat acest lucru.

Mai departe judecați voi de câtă tărie de caracter și de câtă răbdare e nevoie să accepți jigniri, injurii, amenințări însoțite de comentarii de genul „știu unde stai, te caut și în gaură de șarpe”. Între timp, parlamentarii resping pe bandă rulantă înăsprirea pedepselor pentru consumul de alcool la volan și vor să înghețe amenzile la valoarea salariului minim de 1450 lei.

Până în acest moment nu avem nicio confirmare că a fost sesizat Parchetul cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj, deși avem o procedură stabilită care prevede obligații clare în sarcina șefilor nemijlociți care trebuie să efectueze o serie de activități care  să se materializeze în înregistrarea și raportarea la nivelul IGPR-ului.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: „Eu rămân fără permis, dar nici tu nu o să rămâi polițai”

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Nu-ti bate capul cu sugestiile Rafael, aspectele trebuiesc cunoscute de toti cetatenii, inclusiv de parlamentari, de aceea se fac publice prin orice mijloace

  2. Parca -i si vad pe sefii de la Bucuresti cu basini in ei venind sa faca analiza de caz! Sincer nu cred ca o sa se inregistreze cu ultraj. E sfarsit de an, se dau prime baietilor buni, etc.,,, mi-e scarba! Bine c-am scapat! Multumesc Doamne!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută