Observatorii EUROPOL monitorizează concursurile TCO

Mâine, începând cu ora 10.00,  are loc proba scrisă la concursurile de trecere în corpul ofițerilor unde pe cele aproximativ 1500 de posturi vacante candidează peste 10.000 de candidați. Concursurile se vor desfășura pentru aproape toate armele: poliție, poliție de frontieră, imigrări, pașapoarte, evidența persoanelor sau înmatricularea autovehiculelor. După o perioadă incertă, când pandemia a făcut imposibilă desfășurarea acestora,  iată că mii de agenți, după luni bune în care au studiat legislația incidentă, sunt față  în față cu viitorul carierei de ofițer de poliție.

În ultima perioadă am primit zeci de sesizări  din partea colegilor noștri care s-au înscris la aceste concursuri cărora le fuseseră invalidate dosarele de concurs din cauza unor erori ale sistemului informatic al MAI, cât și în ceea ce privește testarea psihologică sau condițiile exagerate pentru participarea la concurs referitoare la necesitatea depunerii unor acte aflate deja la dosarul de personal.

Observatorii sindicali din partea organizației noastre vor participa mâine la aproape toate unitățile unde vor fi susținute aceste examene, inclusiv la etapele de extragere a variantei de subiecte, multiplicare a subiectelor și de susținere a probei în sălile de concurs. Având în vedere faptul că procesul de multiplicare a subiectelor este cea mai importantă etapă unde s-ar putea crea breșe sau scurgeri de informații din cadrul variantelor de subiecte, colegii noștri observatori sindicali vor monitoriza cu atenție aceste aspecte.

Cu această ocazie le urăm mult succes tuturor candidaților și ne punem speranța că reușita acestora va fi pe măsura muncii depuse. Dacă  oricare dintre candidați vor observa nereguli cu privire la modalitatea de desfășurare a probei scrise, aceștia se pot adresa imediat președintelui de comisie,  observatorilor sindicali sau fie ne pot sesiza imediat după ieșirea din sala de examen.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Observatorii EUROPOL monitorizează concursurile TCO

Distribuie

4 răspunsuri

 1. Buna ziua!
  Avind in vedere deficitul de personal din cadrul structuriilor MAI si posturile care nu s-au ocupat in aceasta perioada, eu a-si veni cu o propunere constând in faptul ca persoanele care au intrat la egalitatea si vor susținute interviul de departajare, sa nu se mai sustina acest interviu si sa se gaseasca in fiecare IPJ, sau in județul limitrofe functi de ofiteri diaponibile si sa fie numiti pe aceate functi, totodată nu ar mai fi nevoie se alte concursuri, si alte cheltuieli pentru trecere in corpul ofiterilor cat mai curand si nu ar mai fi atit de multa munca.
  Consider ca persoanele care sunt la interviu sunt suficiente se pregatite din punct de vedere al tematici,.
  La nivel de tara mai mult de 10 sau 15 posturii nu ar trebui sa se gaseasca.
  Orcum in perioada urmatoate nu vor fi interviuri cred ca va dura cel putin doua săptămâni, in cadrul MAI au ramas cel putin 100-200 de posturi neocupate si avind in cesere ca acestea au fos bugetate pe anul 2021, nu cred ca nu s-ar putea sa se faca o intelegere in acest sens cu Ministrul Afacerilor Interne. Asta pentru colegi care au muncit si au ajuns la interviu.!
  Puteti sa faceti o propunere si va vor multumi toti polițiștii care sunt la interviu.
  Va mulțumesc!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută