Polițiștii de frontieră solicită un nou concurs TCO

În weekend-ul care tocmai a trecut s-a susținut proba scrisă la concursurile pentru trecerea în corpul ofițerilor la nivelul structurilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne. Au fost susținute concomitent, atât în cadrul IGPR , cât și IGPF, însă gradul de ocupare a posturilor vacante scoase la concurs a fost diferit la cele două instituții.

Dacă în cazul IGPR, gradul de ocupare a fost  de peste 95%, la cel organizat de IGPF, gradul de ocupare a fost de sub 50%. Motivul pentru care a existat această discrepanță a fost că subiectele de examen la IGPR au avut grile cu un singur răspuns, în timp ce la IGPF au fost grile cu mai multe variante de răspuns  și în același timp  au fost scoase/ adăugate cuvinte în plus în răspunsurile grilelor .

Ținând cont că toate aceste concursuri au fost aprobate de Ministerul Afacerilor Interne, iar intenția a fost de ocupare  a tuturor posturilor scoase la concurs, am solicitat Inspectoratului General al Poliției de Frontieră să efectueze de îndată demersuri pentru organizarea unui nou concurs de trecere în corpul ofițerilor cu respectarea prevederilor art. 33, alin. 1 lit.  a si c din Ordinul MAI nr. 140/2016, care specifică faptul că grilele de apreciere/corectare ”să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu tematica și bibliografia afișată” și de asemenea ”să aibă un grad de dificultate care să permită abordarea și soluționarea acestora”.

Având în vedere zecile de mesaje primite, atât de la membrii de sindicat, cât și de la ceilalți polițiști cu privire la susținerea acestor concursuri, vă ținem la curent cu demersul pentru organizarea unei noi sesiuni.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Polițiștii de frontieră solicită un nou concurs TCO

Distribuie

Un răspuns

  1. Bună ziua!
    Având in vedere ca este al doilea an în care nu s au organizat înscrieri pentru școlile de sub ofițeri și că M A I este în deficit de personal, știți cumva dacă se vor scoate la concurs, prin încadrare directă, posturi de agenți de poliție în prima parte a anului acesta?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută